Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Προϋπολογισμός 2016: Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναδεικνύουν τον ταξικό του χαρακτήρα ‒ Αλέκα Παπαρήγα: Η κυβέρνηση εγκληματεί συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ‒ Θανάσης Παφίλης: Ντροπή να αντιμετωπίζετε το λαό σαν ζητιάνο ‒ Σταύρος Τάσσος: Διατηρούνται οιραγικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ‒ Μανώλης Συντυχάκης: Καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει φτηνή εργατική δύναμη (5 VIDEO)


ΒΟΥΛΗ
Συνεχίζεται η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016 - Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναδεικνύουν τον ταξικό του χαρακτήρα
Δείτε στη συνέχεια και τις άλλες τοποθετήσεις
*
Αλ. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση εγκληματεί συμμετέχοντας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Περίληψη κειμένου)
Παρ, 04/12/2015 - 14:09
Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που εμπλέκει την Ελλάδα και το λαό στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ανέδειξε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στη Βουλή όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2016.
«Κύριοι της κυβέρνησης, η συμπάθεια με την οποία εκφράζεστε για το δράμα των προσφύγων και μεταναστών, για τις καταπατήσεις δικαιωμάτων μειονοτήτων, δεν μπορεί να σας ξεπλύνει, δεν μπορεί να γίνει το πλυντήριο και το άλλοθι για τη μεγάλη προθυμία που δείχνετε να πάρετε ακόμα πιο ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο και στη νέα κλιμάκωση που φαίνεται ότι θα έρθει, με τη συγκέντρωση στρατευμάτων μεταξύ ανταγωνιζόμενων καπιταλιστικών κρατών στην περιοχή της Συρίας», ανέφερε.
Επισήμανε ότι αυτό είναι «προπατορικό αμάρτημα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν υπήρχε πόλεμος που να μην έπαιρνε θέση διπρόσωπη από τη δεκαετία του '90. «Υιοθετούσατε όλα τα προσχήματα των επιτιθεμένων δυνάμεων, ζητούσατε όμως νομιμοποίηση των πολέμων», σημείωσε. «Τώρα ως κυβέρνηση είσαστε μονοπρόσωποι», πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τις επαφές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με την ελληνική κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα προειδοποίησε ότι υποκρύπτουν νέο δράμα στο Κυπριακό και υποσχέσεις για συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται στην περιοχή. «Εγκληματείτε κυριολεκτικά», είπε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος δεν γίνεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, αλλά για να οριστικοποιηθεί η νέα μοιρασιά της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, όπου βρίσκονται πηγές φυσικού αερίου και πετρελαίου. «Θέλετε να ντύσετε την εμπλοκή της Ελλάδας και τους κινδύνους που άμεσα ή μεσοπρόθεσμα θα ζήσει ο ελληνικός λαός με ένα προσωπείο», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.
Αναφερόμενη στις οργανώσεις των τζιχαντιστών, σημείωσε πως δεν θα έπαιρναν τέτοιο μαζικό χαρακτήρα, εάν δεν είχαν τη στήριξη συγκεκριμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και τα τοπικά αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα.
«Η Ελλάδα είναι πια ένα ξέφραγο αμπέλι, όχι μόνο με την κλασική Σούδα, αλλά από βορρά προς νότο έχει γίνει χώρα που διευκολύνει τον πόλεμο», υπογράμμισε. Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παζαρεύει κάποια ανταλλάγματα, όπως επενδύσεις, από τις οποίες δεν θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός αλλά μια χούφτα καπιταλιστές.
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να στηρίξει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. «Η σημαία του λαού για την υπεράσπιση της πατρίδας, των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας πρέπει να είναι όχι μόνο μια σημαία πάλης κατά του εξωτερικού εχθρού, αλλά και κατά του εσωτερικού εχθρού που υπάρχει στη χώρα μας και σε κάθε χώρα» είπε. «Ο ελληνικός λαός πρέπει να παλέψει τον εξωτερικό και τον εσωτερικό εχθρό μαζί, διαφορετικά η ειρήνη θα είναι ένα άπιαστο όνειρο», πρόσθεσε. Καταλήγοντας τόνισε ότι «δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να συνδέσει την τύχη του και τη βελτίωση της ζωής του με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους Ευρωστρατούς και σε όλα αυτά που γίνονται τώρα με πρόσχημα την τρομοκρατία».
*
Θ. Παφίλης: Ντροπή να αντιμετωπίζετε το λαό σαν ζητιάνο
 «Ντροπή» και «πρόκληση» χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τις αντιδικίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος δίνει τα λιγότερα ψίχουλα στο λαό με αφορμή τις παρεμβάσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, και του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βρούτση.
Στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, ο Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι «για το λαό και αυτούς που παράγουν τον πλούτο είναι άθλια αυτή η συζήτηση που γίνεται εδώ μέσα, ποιος δηλαδή τους αντιμετωπίζει σαν ζητιάνους». Πρόσθεσε ότι «κοκορεύονταν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει την ίδια πολιτική, ότι του δίνουν ένα ξεροκόμματο».
«Λέμε στο λαό ότι του ανήκουν όλα», υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, τονίζοντας ότι ο λαός «πρέπει να αποφασίσει να απορρίψει αυτή τη λογική, που τον αντιμετωπίζει σαν ζητιάνο, και πρέπει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στην ανατροπή του συστήματος που είναι υπεύθυνο και αυτούς που το υπηρετούν, ώστε να πάρει αυτό που του ανήκει».
***
Οι άλλες τοποθετήσεις
Συνεχίζεται η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2016 - Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναδεικνύουν τον ταξικό του χαρακτήρα (VIDEO)
Πέμ, 03/12/2015 - 15:38 - Ενημέρωση: Παρ, 04/12/2015 - 08:54
Συνεχίζεται την Παρασκευή 4 Δεκέμβρη, στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος ενσωματώνει νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,7 δισ. ευρώ.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία.
Και την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη, οι βουλευτές του ΚΚΕ συνέχισαν το σφυροκόπημα απέναντι στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα που ασκούν ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τον ταξικό χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού,  όπως έκαναν και τις προηγούμενες μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Γ. Δελής: Διατηρείται η στάση πληρωμών στην Παιδεία
«Ο λαός πληρώνει με χίλιους τρόπους και το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κερδίζουν με άλλους τόσους», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2016.
Επισήμανε ότι σταθεροποιούνται η υποχρηματοδότηση και η στάση πληρωμών στην Παιδεία, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να βρίσκονται σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Ενδεικτικά ανέφερε ότι στον προϋπολογισμό δεν προβλέπεται συγκεκριμένο κονδύλι για δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. «Γιατί δεν φέρνετε ρύθμιση για αφορολόγητο πετρέλαιο στα σχολεία και το διατηρείτε για τους εφοπλιστές;» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Δελής, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση. Eπίσης αναφέρθηκε στο «Γολγοθά» που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των παιδιών με αναπηρία εξαιτίας της κατάστασης στα Ειδικά Σχολεία. 
Σχολιάζοντας τον «κοινωνικό διάλογο» που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση τον κάνει για να κρύψει αυτά τα προβλήματα και για να καλλιεργήσει την ανοχή στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ετοιμάζονται. 
Στ. Τάσσος: Διατηρούνται οι τραγικές ελλείψεις στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών
Τυπικό προϋπολογισμό μιας κυβέρνησης που πιστεύει στην ΕΕ και στον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος τον κρατικό προϋπολογισμό του 2016.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έλλειψη μέτρων αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
«Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες», είπε. «Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών», πρόσθεσε. Όπως εξήγησε, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών απαιτεί κονδύλια και μακροπρόθεσμο κεντρικό σχεδιασμό, αλλά κάτι τέτοιο είναι έξω από τα ενδιαφέροντα και τη λογική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου.
Επίσης αναφέρθηκε στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την πράσινη οικονομία, επισημαίνοντας ότι η συγκυβέρνηση και το καπιταλιστικό κράτος «τα δίνουν όλα» γιατί είναι τομείς υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Όλα για το κεφάλαιο
Τη στιγμή που ο προϋπολογισμός φορτώνει πρόσθετα βάρη το λαό, η κυβέρνηση υπόσχεται νέα κίνητρα στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, έθεσε ως προτεραιότητα την «ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας» και την «οικονομική ανάπτυξη», δηλαδή την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Σε αυτό το πλαίσιο, υποσχέθηκε χρηματοδότηση από κοινοτικά προγράμματα, απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και άλλα προνόμια για τις επιχειρήσεις, ιδίως αυτές που έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα.
Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, έδωσε έμφαση στη δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών που υπηρετούν το στόχο της αστικής τάξης για τη μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο και κόμβο μεταφορών.
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την κατάθεση και ψήφιση της τροπολογίας για επιστροφή επιδοτήσεων από τους αγρότες προσπάθησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου μιλώντας για τον νέο προϋπολογισμό.
Με απολογητικό ύφος ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητάει να επιστραφούν από τους αγρότες οι επιδοτήσεις που τις έκρινε παράνομες και για αυτό αναγκάστηκε να φέρει η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση. Απέφυγε όμως αυτή τη φορά να επαναλάβει ότι η νομοθετική ρύθμιση δεν θα εφαρμοσθεί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και ο ίδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.  
Μ. Συντυχάκης: Καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει φτηνή εργατική δύναμη
«Όταν ο λαός ακούει καπιταλιστική ανάπτυξη, σημαίνει φτηνή εργατική δύναμη», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, και σημείωσε ότι αυτή την καπιταλιστική ανάπτυξη δεν την αμφισβητούν τα υπόλοιπα κόμματα, πλην του ΚΚΕ.
Χαρακτήρισε «ταξικό» τον προϋπολογισμό του 2016, διότι «τα παίρνει από το λαό και τα δίνει σε μια χούφτα καπιταλιστών που δημιούργησαν την κρίση». Ανέφερε πως ο προϋπολογισμός «φωτογραφίζει, ένα προς ένα, τα μέτρα που από κοινού ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι με το 3ο μνημόνιο» και πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο για το 2016, αλλά «ήρθαν για να μείνουν».
Αναφερόμενος στα κονδύλια του ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι από το 1980 ήρθαν στην Ελλάδα 360 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων και από τους οποίους δεν ωφελήθηκε ο λαός, αλλά οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ενώ σημείωσε ότι εργαζόμενοι σε προγράμματα που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες είναι απλήρωτοι, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο και να σταματήσουν αναγκαίες κοινωνικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.