Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ποταμός Παφίλης: Καπιταλιστική βαρβαρότητα ή οργανωμένος ταξικός αγώνας (VIDEO)

ΒΟΥΛΗ
Θ. Παφίλης: Ο λαός να μην πέσει στις παγίδες της «συναίνεσης» και της «σταθερότητας»
(VIDEO)
Παρ, 04/12/2015 - 15:58
Στο νέο δίπολο που έχει στηθεί, η αντιπαράθεση γίνεται για το ποια είναι η πιο κατάλληλη ομάδα για να υλοποιήσει τα τρία μνημόνια που δεν είναι αυτοτελή, αλλά αποτελούν συμπύκνωση των απαιτήσεων του κεφαλαίου. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή, τέταρτη μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού του 2016.
Κατήγγειλε την κυβέρνηση που επιχειρεί να εμφανίσει το νέο αντιλαϊκό, ταξικό προϋπολογισμό ως καλύτερο από εκείνο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ είναι ίδιος και απαράλλαχτος όσον αφορά τις στρατηγικές του κατευθύνσεις και μάλιστα κλιμακώνει την επίθεση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Δεν καταργεί κανένα από τα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων, ενώ συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημιουργίας ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων οικονομίας.
Ο Θ. Παφίλης κάλεσε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, να μην πέσει στις παγίδες της «συναίνεσης», που σημαίνει αποδοχή των μέτρων, αλλά ούτε και της «σταθερότητας», που στην πράξη σημαίνει συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι μέσα από τη λαϊκή συμμαχία με αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους να εμποδίσουν την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και με οργανωμένο, σκληρό, ταξικό αγώνα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος. 
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Θανάσης Παφίλης απάντησε στις αναφορές βουλευτών του Ποταμιού για την κλιματική αλλαγή και τη Σύνοδο που διεξήχθη, τονίζοντας ότι γύρω από την πράσινη ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας «παίζονται» τεράστια οικονομικά συμφέροντα, ανεξάρτητα από την ευαισθησία του απλού λαού. 
Κατήγγειλε επίσης την υποκρισία και το θράσος της Χρυσής Αυγής που καταφέρθηκε εναντίον του Αμερικανού ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, υπενθυμίζοντας ότι ο 6ος στόλος των ΗΠΑ βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά και προστάτευε τη χούντα που υπερασπίζονται οι σημερινοί απόγονοί τους. Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι η φασιστική θεωρία που πρεσβεύει η ΧΑ είναι η πιο απάνθρωπη θεωρία των αντιδραστικών τμημάτων του κεφαλαίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.