Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Μαχητικά συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Μοναδικός δρόμος για το λαό μας, ο συνεχής αγώνας ενάντια στη σαπίλα του συστήματος, στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους (VIDEO - Φωτό)



ΑΘΗΝΑ
Μαχητικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα
Tue, 15/12/2015 - 18:47
Μαχητικό συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια ενάντια στο νομοσχέδιο με τα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Αυτήν την ώρα γίνεται πορεία προς τη Βουλή.

Στο συλλαλητήριο της Ομόνοιας παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γγ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Και τα σημερινά προαπαιτούμενα, που έχουν έρθει με νομοσχέδιο στη Βουλή, με διαδικασίες fast track, και αυτά που έρχονται τις επόμενες μέρες και κυρίως από το νέο χρόνο, δείχνουν το μοναδικό δρόμο που είναι υποχρεωμένος να βαδίσει ο λαός μας, το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η νεολαία της πατρίδας μας: Να αντισταθεί, να ξεσηκωθεί, να κάνει αγώνα συνεχή, διαρκείας, με αιτήματα ενάντια στη σαπίλα του συστήματος, ενάντια στην ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν εδώ στην Ελλάδα, για να ανοίξει ο δρόμος έτσι ώστε να ζήσουν καλύτερα ο λαός μας και τα παιδιά μας». 

Επίσης παραβρίσκονται ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, ο Αμάρ Μπαγκντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος και ο Κεμάλ Οκουγιάν, Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας που βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να μιλήσουν στην αποψινή εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο γήπεδο Σπόρτιγκ.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι από όλες τις γειτονιές της Αθήνας συμμετείχαν στη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας. «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση» ήταν το σύνθημα στην εξέδρα των ομιλιών.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλους αυτούς που ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και παίρνουν μέρος στα συλλαλητήρια στην Αθήνα αλλά και σε δεκάδες πόλεις στην χώρα.
Στηρίζουμε τους χώρους όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όπως στα σφαγεία του «ΖΟΥΡΑ» που διεκδικούν ΣΣΕ και την ακύρωση των απολύσεων, τους εργολαβικούς στον «ΤΟΞΟΤΗ» για τα δεδουλευμένα, τους εργαζόμενους στη «ΣΟΦΤΕΞ» που διεκδικούν την επαναλειτουργία του εργοστασίου και όπου αλλού εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη. Παράλληλα, καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα σωματεία να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.
Λέμε όχι στο νομοσχέδιο που έφερε για ψήφιση η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη μορφή του κατεπείγοντος σήμερα στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα που έρχονται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας.
Ένα νομοσχέδιο που περιέχει διατάξεις που ανοίγουν τον δρόμο να παραδοθούν στα διάφορα επιχειρηματικά αρπακτικά τα κόκκινα δάνεια ακόμα και για την πρώτη κατοικία, με διατάξεις που επιτίθενται στους δημοσίους υπαλλήλους, που δίνουν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους κατασκευαστικούς ομίλους. Που έφτασαν σήμερα να πουλήσουν 14 αεροδρόμια σε μονοπωλιακούς ομίλους όπως έκαναν και οι προηγούμενοι.
Δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο που να αναιρεί το παραμικρό από όσα έχουν φορτωθεί στις πλάτες του λαού τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, δημιουργούν το σκαλοπάτι για να κλιμακωθεί η επίθεση με τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά που έρχονται τον επόμενο μήνα.
Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου δεν κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Πρέπει να περάσουν χωρίς καθυστέρηση γι’ αυτό και η προσπάθειά τους είναι στη κατεύθυνση να αποπροσανατολίσουν, να ενσωματώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις.
Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια
Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το κάλεσμα για εθνική συναίνεση, εθνική ομοψυχία, πολιτική σταθερότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.