Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Οργάνωση Βιομηχανίας: H Εκδήλωση για τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση ‒ Κύριλλος Παπασταύρου: Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τεχνητός δρόμος σταδιακής προσέγγισης της κοινωνικοοικονομικής ανατροπής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Κυρ, 13/12/2015 - 18:59 - Ενημέρωση: Κυρ, 13/12/2015 - 21:48
Αφιερωμένη στη Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και τα διδάγματά από την αντεπανάσταση, ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. 
Στην εκδήλωση μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και τίτλος της ήταν «Οκτώβρης του 1917. Κόμμα - Τάξη - Επανάσταση. Μηνύματα της Ιστορίας για το παρόν και το μέλλον».
Στο φουαγιέ της αίθουσας Συνεδρίων, πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, το ενδιαφέρον όσων την παρακολούθησαν συγκέντρωσαν οι δύο εκθέσεις φωτογραφίας και αρχειακού υλικού που λειτουργούσαν στο χώρο.
Η μία ήταν αφιερωμένη στο ρόλο της εργατικής τάξης στους κοινωνικούς πολιτικούς αγώνες τον 20ό αιώνα στη χώρα μας, με υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ της περιόδου 1870 - 1935 και με θέμα: «Πρώτα βήματα - πρώτες μάχες». Η δεύτερη είχε θέμα την καθοριστική συμβολή των πρωτοπόρων τμημάτων της εργατικής τάξης της Ρωσίας στην επιτυχία της εξέγερσης του Οκτώβρη του 1917 και στα πρώτα βήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός σύντομου βίντεο που ετοίμασε η ΤΟ Βιομηχανίας, στο οποίο, με τη δύναμη της εικόνας και με επιβλητική μουσική, παρουσιάστηκαν βασικοί σταθμοί της πορείας των μπολσεβίκων προς την Επανάσταση και την επικράτησή της, ορισμένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, αλλά και σκηνές από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη, στην οποία η Σοβιετική Ένωση πρωτοστάτησε, δίνοντας στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες (Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφηγήσεις για το χρονικό της σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία, πλαισιωμένες με ποιήματα και επαναστατικά τραγούδια από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ερμηνευμένα από ερασιτέχνες τραγουδιστές και χορωδία.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων, ετοίμασε και παρουσίασε στην εκδήλωση το μουσικό συγκρότημα της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. (Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε).
Αποσπάσματα από την ομιλία του Κ. Παπασταύρου
Στην ομιλία του, ο Κύριλλος Παπασταύρου αναφέρθηκε σε βασικά διδάγματα που προκύπτουν για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα στις σύγχρονες συνθήκες από τη νίκη των μπολσεβίκων στην Οκτωβριανή Επανάσταση, αλλά και την επικράτηση της αντεπανάστασης στις αρχές της δεκαετίας του '90, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το ξεπέρασμα της κρίσης του κομμουνιστικού κινήματος, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος προϋποθέτει τη βαθύτερη και ουσιαστικότερη αφομοίωση των διδαγμάτων αυτής της μεγάλης ιστορικής στιγμής για την εργατική τάξη».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε αναλυτικά στον αντικειμενικό χαρακτήρα της επαναστατικής κατάστασης και στα καθήκοντα του Κομμουνιστικού Κόμματος σε μη επαναστατικές συνθήκες, αντλώντας πείρα από τη στρατηγική που διαμόρφωσε το μπολσεβίκικο κόμμα και τον ανειρήνευτο πόλεμο με τον οπορτουνισμό για να φτάσει να νικήσει η επανάσταση στη Ρωσία.
«Η εκδήλωση και νίκη της κοινωνικοοικονομικής ανατροπής δε θα έρθει ως αποτέλεσμα μιας αθροιστικής σωρευτικής διαδικασίας, μιας σταδιακής αλλαγής συσχετισμών, αλλά μέσα από μια διαδικασία απότομης αλλαγής διαθέσεων, μέσα από ένα συνδυασμό αντικειμενικών και υποκειμενικών προϋποθέσεων», είπε ο Κύριλλος Παπασταύρου και πρόσθεσε: 

«Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τεχνητός δρόμος σταδιακής προσέγγισης αυτής της κοινωνικοοικονομικής ανατροπής, όπως υποστηρίζουν διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις, προβάλλοντας διάφορους μεταβατικούς στόχους, προγράμματα, κυβερνητικά στάδια κ.τλ. Πολύ περισσότερο που στο όνομα αυτής της προσέγγισης, στην ουσία προωθούνται πολιτικές οι οποίες ενσωματώνουν αντί να χειραφετούν το εργατικό λαϊκό κίνημα από την αστική πολιτική, από τον αστικό κοινοβουλευτισμό».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι «βασικό δίδαγμα του Οκτώβρη του 1917 είναι η ύπαρξη Κόμματος που πολύ συμπυκνωμένα περιγράφουμε και εμείς σήμερα ως "κόμμα παντός καιρού". Κόμμα δηλαδή ικανό να δρα σωστά προσανατολισμένο, ανεξάρτητα από τις περιόδους ανάπτυξης ή ύφεσης του κινήματος». Με αφετηρία αυτό το συμπέρασμα, αναφέρθηκε διεξοδικά στον τρόπο που το κόμμα των μπολσεβίκων κατάφερε να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στη δουλειά με προσανατολισμό την εργατική τάξη και ιδιαίτερα στο βιομηχανικό προλεταριάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.