Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Νίκος Σοφιανός: Ο λαός που πίστεψε και προδόθηκε από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιδράσει (VIDEO)

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Η πείρα που έχει συγκεντρωθεί να μετατραπεί σε πολιτική δράση (VIDEO)
Τετάρτη 30/12/2015 - 11:45 - Ενημέρωση: Τετάρτη 30/12/2015 - 12:32
«Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα η πείρα που έχει συγκεντρωθεί να μετατραπεί σε πολιτική δράση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του σε τηλεοπτική συζήτηση στο «Mega».
Όπως είπε, το κρίσιμο είναι η «πρόθεση σκέψης και δράσης από έναν κόσμο» για να αντιδράσει καθώς όπως τόνισε, «στο δρόμο μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή τη λαίλαπα και εκεί θα κριθεί».
Ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε, ότι η λογική που λέει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει το πλεονέκτημα να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το κεφάλαιο «χωρίς να ανοίξει μύτη» αμφισβητείται από τις δύο πρόσφατες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και από την απεργία που προετοιμάζεται μέσα στο Γενάρη.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις μειώσεις συντάξεων που έχουν ήδη γίνει αλλά και αυτές που ετοιμάζει η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις.
Τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε έναν κόσμο με προοδευτική - ριζοσπαστική σκέψη, που πίστεψε και προδόθηκε από τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιδράσει, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση σε αυτή την προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.