Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μετανάστες - Πρόσφυγες: Η αλόγιστη βία του ιμπεριαλισμού στα Φαρμακονήσια και η λελογισμένη βία του Μουζάλα στην Ειδομένη ‒ 6 μεγάλοι πνιγμένοι και 11 παιδιά, χιλιάδες απελπισμένοι στα σύνορα του κόσμου

Jovcho Savov, 2015
ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Ναυάγιο με 11 νεκρούς πρόσφυγες -5 παιδιά- κοντά στο Φαρμακονήσι
Τετ, 09/12/2015 - 08:37 - Ενημέρωση: Τετ, 09/12/2015 - 08:42
Άλλη μια τραγωδία στο Αιγαίο με 11 πνιγμένους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων είναι 5 παιδιά, σε ναυάγιο ενός ξύλινου σκάφους βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου.
Τραγωδία με πρόσφυγες - Έξι νεκρά παιδιά σε ναυάγιο
Τουλάχιστον έξι παιδιά έχασαν τη ζωή τους σήμερα Τρίτη (8/12/2015)και άλλοι οκτώ άνθρωποι διασώθηκαν, όταν μια βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες και είχε προορισμό την Ελλάδα βυθίστηκε ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας κοντά στη Σμύρνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».
Οι αλλοδαποί είχαν αναχωρήσει στη διάρκεια της νύχτας από την περιοχή του Τσεσμέ για τη Χίο, όταν η λαστιχένια βάρκα τους ανατράπηκε.
Η τουρκική Ακτοφυλακή διέσωσε οκτώ Αφγανούς επιβάτες και ανέσυρε τις σορούς έξι παιδιών, ανάμεσά τους και ενός βρέφους. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι συνολικά βρίσκονταν πάνω στη βάρκα.
Οι πρόσφυγες εντοπίστηκαν στη θάλασσα περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης και στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος και κανονιοφόρος του πολεμικού ναυτικού που περισυνέλεξαν από τη θαλάσσια περιοχή 26 άτομα, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων αγνοούνται 13 άνθρωποι.
Τα παιδιά που διασώθηκαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο Super Puma στο νοσοκομείο της Σάμου καθώς παρουσίασαν συμπτώματα υποθερμίας.
Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
 ΕΙΔΟΜΕΝΗ
Επέμβαση της αστυνομίας κατά των εγκλωβισμένων μεταναστών στα σύνορα με την ΠΓΔΜ
Τετ, 09/12/2015 - 08:24
Σε εξέλιξη είναι η επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας στην Ειδομένη κατά των μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί, έχουν απομακρυνθεί ακόμα και οι δημοσιογράφοι και σύμφωνα με πληροφορίες δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ έχουν λάβει εντολή να απομακρύνουν τους μετανάστες από την σιδηροδρομική γραμμή, όπου βρίσκονται επί μέρες καθώς τα σύνορα έχουν κλείσει και δεν μπορούν να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ
«Θα χρειαστεί λελογισμένη βία» εναντίον των εξαθλιωμένων μεταναστών στην Ειδομένη
Τρί, 08/12/2015 - 12:19 - Ενημέρωση: Τρί, 08/12/2015 - 15:22
Θέμα χρόνου είναι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Ειδομένη όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 2000 μετανάστες, σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα, αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Το θέμα θα λήξει τις επόμενες μέρες. Δεν μπορώ να σας πω σε μία ή δύο, αλλά δεν θα είναι και σε 10-15», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον «ΣΚΑΪ».
Ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια να μην χρησιμοποιηθεί βία δεν μπορεί να κρατάει στο διηνεκές και «επομένως είναι πιθανό κάποιοι άνθρωποι να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν με μια λελογισμένη βία», όπως ανέφερε προκλητικά. Παρέκαμψε βεβαίως το γεγονός ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστολή το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Είπε ακόμα ότι στην περιοχή πηγαίνουν αστυνομικές δυνάμεις για να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες ενώ ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι κανείς μετανάστης δεν θα περάσει τα σύνορα. 
Όπως είπε οι λύσεις που υπάρχουν για τους μετανάστες είναι η υποβολή αιτήματος ασύλου, η οικειοθελής επιστροφή και η αναγκαστική επιστροφή όσων έχουν λήξει τα έγγραφα τους. 
Το κλίμα της αστυνομικής επέμβασης καλλιεργείται συστηματικά εδώ και μέρες με την βοήθεια της τοπικής διοίκησης. Η πρόεδρος της Κοινότητας Ειδομένης ζήτησε σήμερα την ένταση της αστυνόμευσης ενώ τις προηγούμενες μέρες έκανε λόγο για κινητοποιήσεις, προειδοποιώντας ότι θα εμποδίζονται τα λεωφορεία να φτάνουν στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Παιονίας από την πλευρά του έκανε εμπρηστικές δηλώσεις, λέγοντας ότι «θα γίνει πόλεμος».
Επιπλέον, κλιμακώνεται η πίεση των πολυεθνικών (COSCO κ.ά.), μεγαλοεπιχειρηματιών και επιχειρηματικών φορέων για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή η οποία έκλεισε από τις 19 Νοέμβρη και να ξεκινήσει και πάλι η εισαγωγή και εξαγωγή των εμπορευμάτων.
Στο μεταξύ, και σύμφωνα με την Κομμισιόν την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στην Ειδομένη το κλιμάκιο του Frontex, ενώ ήδη από την περασμένη Παρασκευή έχουν εγκατασταθεί δύο λυόμενες κατασκευές για τον εξοπλισμό τους.
Ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει τη Frontex αλλά υπό τον έλεγχο της ελληνικής αστυνομίας, ενώ, όπως είπε, έχουν ζητηθεί 1600 άνδρες της Frontex και έχουν έρθει περίπου 170.
Στο μεταξύ άλλοι 2.276 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενοι από την Λέσβο και την Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.