Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής: Ένα νέο Σωματείο για όσους εναντιώνονται στiς βιομηχανίες ονείρων


*
Το ΣΙΝΕΜΑ της Μποτίλιας

*
 
Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο»

Σας καλωσορίζουμε και σας συστηνόμαστε:
Η Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής – «Σκοπευτήριο» άρχισε την λειτουργία της πριν λίγες μέρες. Ξεκίνησε από μια παρέα ανθρώπων όλων των ηλικιών,  που αγαπούν τον κινηματογράφο, έχουν άποψη για τον πολιτισμό και πείσμα να προσφέρουν στους συμπολίτες τους. Άνθρωποι, που ως επί το πλείστον, διαχωρίζουν τη σκέψη και τις πράξεις τους από τις κυρίαρχες λογικές της ατομικής απομόνωσης, της συλλογικής παραίτησης και αποχαύνωσης.
Σκοποί μας –όπως διατυπώνονται και στο καταστατικό της ίδρυσης του σωματείου μας- είναι:
α. Η διάδοση των έργων της κινηματογραφικής τέχνης που μπορούν να προβληματίζουν, να εκπαιδεύουν, να αναπτύσσουν το αισθητικό κριτήριο και να προβάλλουν την ιστορία, τους σύγχρονους αγώνες των λαών, τις λαϊκές αρχές και αξίες, ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας, τη ναρκωκουλτούρα και το φασισμό.
β. Η ανάδειξη της αναγκαιότητας μόνιμης και σταθερής εναντίωσης στον  κινηματογράφο (μηχανή «ονείρων»), που συμβάλει στη διαμόρφωση ιδεολογιών με χολιγουντιανά  πρότυπα.
γ. Η δημιουργία προϋποθέσεων που θα συμβάλλουν στην παραγωγή προοδευτικού έργου στον κινηματογράφο.
δ. Η τόνωση του ενδιαφέροντος του λαού και της νεολαίας για την κινηματογραφική τέχνη, που μπορεί να αποτελέσει μέσο κατανόησης του κοινωνικού γίγνεσθαι και της διαμόρφωσης της κοινωνικής συνείδησης, συμβάλλοντας έτσι, σε συνδυασμό με άλλες τέχνες, στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας.
ε. Η άσκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο του πολιτισμού και της κινηματογραφικής τέχνης ειδικότερα, καθώς και η μελέτη και ανάδειξη των τρόπων για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Για να πετύχουμε τους σκοπούς μας, σχεδιάζουμε και προγραμματίζουμε σειρά καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων (ενδεικτικά: θεατρικών, κινηματογραφικών, μουσικών, λαογραφικών, εικαστικών κ.λπ.), διοργάνωση διαλέξεων, συνεδρίων, σεμιναρίων, διαγωνιστικών φεστιβάλ, εκθέσεων, η παρουσίαση κάθε θέματος με όλες τις μορφές εκδηλώσεων.
Σας καλούμε να αγκαλιάσετε και να πλαισιώσετε την κινηματογραφική λέσχη.
Η Διοικούσα Επιτροπή 

e-mail: klskopeythrio@gmail.com
τηλ. Επικοινωνίας: 6973 999219 - 6979 119018


*
Το ΣΙΝΕΜΑ της Μποτίλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.