Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Νομοσχέδιο προαπαιτούμενων: Στα αρπαχτικά τα κόκκινα δάνεια και σε δεύτερη φάση η κατοικία (Νίκος Καραθανασόπουλος) ‒ ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ολοκληρώνει επειγόντως τη βρώμικη δουλειά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ‒ ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Δεκέμβρη (VIDEO)

*

Υπερψηφίστηκαν από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τα προαπαιτούμενα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (VIDEO)

Mon, 14/12/2015 - 21:55 - Ενημέρωση: Mon, 14/12/2015 - 21:55
Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο με το δεύτερο κύμα προαπαιτούμενων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε τη Δευτέρα με την «καθιερωμένη» διαδικασία του κατεπείγοντος. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη.
Σχόλιο του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων
Mon, 14/12/2015 - 16:17
Σε σχόλιό του για το νομοσχέδιο με το νέο πακέτο προαπαιτούμενων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:
«Η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την κοροϊδία, ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα ακόμα πακέτο προαπαιτούμενων, γιατί επείγεται να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησε στη μέση η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Κοροϊδία είναι να βαφτίζει αυξήσεις τις μειώσεις στους μισθούς της πλειοψηφίας των δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι με τα μέχρι τώρα μέτρα έχουν χάσει πάνω από 6 μισθούς το χρόνο, ενώ η αξιολόγηση των υπαλλήλων και των θέσεων, σε συνδυασμό με την αποδοτικότητα, όχι μόνο θα διαχωρίζει τους εργαζόμενους, αλλά θα τους ξεζουμίζει ακόμα περισσότερο.
Μείωση αποδοχών είναι οι μειωμένες μισθολογικές δαπάνες, που ψήφισε στον κρατικό προϋπολογισμό, το πάγωμα των μισθών για τα 4 επόμενα χρόνια, η σύνδεση του νέου μισθολογίου με το Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισφορών των εργαζομένων για παροχές Υγείας - Ασφάλισης, η κατάργηση των ΒΑΕ σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων».
902

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ
«Τον ασκό του Αιόλου» ανοίγει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για να οδηγηθούν στα funds, «στα αρπαχτικά», συνολικά τα «κόκκινα» δάνεια, όχι μόνο τα επιχειρηματικά, αλλά και η περιουσία και σε 2η φάση η πρώτη κατοικία, τόνισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής.
Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει τη μεταβίβαση ακόμα και των εξυπηρετούμενων δανείων στα funds, που θα αδειοδοτηθούν εντός 30 ημερών από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ χαρακτήρισε γελοιότητες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης όπως π.χ. ότι πρέπει να έχει «καλή φήμη».
Αναφέρθηκε στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών προς τους δήμους για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» που χρηματοδοτεί έργα που εξετάζουν τα αίτια «των απολυταρχικών καθεστώτων και ειδικά το ναζισμό, το σταλινισμό και τα ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα» και αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τη θεωρία των δύο άκρων και γιατί «δεν επιστρέφει αυτό το πρόγραμμα σαν απαράδεκτο».
Για το νέο μισθολόγιο σημείωσε ότι «διευρύνει το πεδίο του φτωχολογίου της ΝΔ» και πως αυξάνει το χρόνο της εξέλιξης στα τρία από δύο χρόνια, ενώ για το πλαφόν στη φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων ανέφερε πως θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς. Σχολιάζοντας την αναθεώρηση των συμβάσεων των οδικών έργων, σημείωσε ότι με την «εγγυημένη απόδοση» έρχεται «το κράτος να στηρίξει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού ομίλου».
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τροπολογίας για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβλήθηκε πρόσφατα στο κρασί από την κυβέρνηση.  
Τοποθετήσεις κομμάτων και υπουργών 
Για «ασφαλιστικές δικλείδες» που «εξασφάλισε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση» για τα «κόκκινα» δάνεια έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης. Ανέφερε πως για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια όπως και για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια των μικρομεσαίων θα γίνει «νέα διαπραγμάτευση» έως τις 15 Φλεβάρη.
Μιλώντας ο Κωστής Χατζηδάκης, εισηγητής της ΝΔ, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανακολουθία σε ό,τι αφορά τις διατάξεις για τα «κόκκινα» δάνεια με όσα έλεγε όταν ήταν αντιπολίτευση και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα τις ψηφίσει. Για τις διατάξεις που αφορούν το Ενιαίο Μισθολόγιο είπε ότι θεωρητικά βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση προσθέτοντας ότι αυτά είχαν διαπραγματευθεί και από τη ΝΔ.
Παρεμβαίνοντας ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύνδεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με τα «κόκκινα» δάνεια και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας.
Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος έφερε στο προσκήνιο την ανησυχία Ελλήνων επιχειρηματιών μήπως χάσουν τις επιχειρήσεις τους με τα περί αφελληνισμού επιχειρήσεων μέσω της πώλησης των «κόκκινων» δανείων», ενώ όπως είπε η μη καταβολή των οφειλών του Δημοσίου σε ιδιωτικές κλινικές και άλλες επιχειρήσεις είναι παραλογισμός σε βάρος της ελεύθερης οικονομίας.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για λαϊκισμό, ενώ ανέφερε ότι αν προταθεί οικουμενική κυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει να μπουν στην κυβέρνηση όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα για να μη γίνει ξανά κάποιο κόμμα αντιμνημονιακό.
Από Το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε ότι «θα αποτύχετε να βγάλετε τη χώρα από την κρίση» και ανέφερε ότι με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση στηρίζει μόνο τους ανίκανους στο Δημόσιο. 
Οι ΑΝΕΛ στηρίζουν το νομοσχέδιο και το υπερψηφίζουν όπως ανέφερε ο εισηγητής τους Δημήτρης Καμμένος. Τον κίνδυνο να χαθούν σπίτια ανέφερε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο.
Επί της διαδικασίας 
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εισηγήθηκε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, υποστηρίζοντας ότι η υποδόση του 1 δισ. ευρώ πρέπει να εκταμιευτεί πριν κλείσει η Κομισιόν και τα Κοινοβούλια των κρατών - μελών για τις γιορτές.
Η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι εξέφρασαν ενστάσεις για το κατεπείγον, υποστηρίζοντας ότι κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου δεν είναι προαπαιτούμενα και επομένως μπορούσαν να έρθουν με κανονικές διαδικασίες. Η Ένωση Κεντρώων δεν τοποθετήθηκε για τη διαδικασία. 
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ανέφερε πως από τη συζήτηση «τεκμαίρεται» ότι υπάρχει στοιχειώδης συναίνεση αναφορικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για τις ρυθμίσεις που είναι προαπαιτούμενα.
«Να μας ρωτάτε άλλη φορά η κυβέρνηση, όταν φέρνει ένα νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία, γιατί θα γλιτώνουμε χρόνο, δεν θα ακούμε αυτές τις αερολογίες που ακούσαμε μέχρι τώρα από τους προηγούμενους ομιλητές, για να σταματήσει κάποια στιγμή η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έχουν αναλάβει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και να γίνονται τιμητές των διαδικασιών», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης. Επίσης ρώτησε την κυβέρνηση με ποιον τρόπο θα καταθέσει στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για τον ΑΔΜΗΕ και το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που δεν έχουν συμπεριληφθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά δεν έλαβε ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.