Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ειδομένη ιμπεριαλιστική πολιτική: Καταστολή και απελάσεις made in SYRIZA ‒ ΕΕΔΔΑ: Κάλεσμα για επίδοση υπογραφών στον Μουζάλα, Τετάρτη, 9 Δεκέμβρη, 11:00 πμ, Σταδίου 27 ‒ Παζάρι αλληλεγγύης (11/12)

 Καταστολή και απελάσεις για χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες αναγγέλλει η κυβέρνηση
Δευ, 07/12/2015 - 12:35
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις επιταγές της ΕΕ για ένταση της καταστολής με την ανάθεση της φύλαξης των συνόρων στη FRONTEX. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην περιοχή βρίσκονται περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι μισοί είναι μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο και άλλες χώρες.
ΚΑΛΕΣΜΑ για την επίδοση των υπογραφών στη Δ/νση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών (9/12).
Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης σας καλεί την Τετάρτη, 9 Δεκέμβρη στις 11:00 το πρωί στην οδό Σταδίου 27 στην Αθήνα, για να επιδώσουμε στη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών τις περίπου 1.100 υπογραφές που συγκεντρώσαμε για το έγκλημα που γίνεται κατά των μεταναστών και προσφύγων στη διάρκεια της σχετικής καμπάνιας μας.
Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και πρόσφυγες, που είναι και αυτοί θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, των πολέμων, της καταλήστευσης του πλούτου των χωρών τους, να τονίσουμε πως ριζικές λύσεις υπάρχουν μόνο στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Για να καταδικάσουμε τις ακολουθούμενες πολιτικές και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων προστασίας τους.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου παζαριού της αλληλεγγύης και σε εκδήλωση (11/12).
Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σας προσκαλεί την Παρασκευή, 11 Δεκέμβρη και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία της, Ηπείρου 5, 5ος όροφος, σε ενημέρωση και συζήτηση με θέμα: «Η πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης της Κολομβίας και των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας-Στρατός του Λαού (FARC-EP.
Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι αλληλεγγύης της ΕΕΔΔΑ, με κρασί και σπιτικούς μεζέδες.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο «MEGA» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, υποστήριξε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Ειδομένη θα έχει αδειάσει αφήνοντας ανοικτό για ακόμα μια φορά το ενδεχόμενο αυτό να γίνει με τη χρήση βίας. Όπως είπε, «κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια ώστε να μην πέσει ξύλο. Ωστόσο μέσα σ' ένα κράτος μια κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόζει τους νόμους. Πιθανώς με λεπτότητα, πιθανώς με τρυφερότητα αλλά δεν μπορεί να έχεις τη σιδηροδρομική γραμμή κατειλημμένη 10 ημέρες, οφείλεις σαν κράτος να αντιδράσεις».
Είπε ακόμα ότι στο θέμα παροχής ασύλου σε οικονομικούς μετανάστες θα εφαρμοστούν οι νόμοι και ότι θα δίνεται η δυνατότητα να γίνονται αιτήσεις, ενώ εκτίμησε ότι πολλοί μετανάστες θέλουν να γυρίσουν πίσω, εννοώντας την Αθήνα.
Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι ελάχιστοι μετανάστες ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα της Αστυνομίας και ανθρώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ τις προηγούμενες μέρες, να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν στην Ειδομένη 470 συνοριοφύλακες της FRONTEX οι οποίοι θα εγκατασταθούν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Οι συγκεκριμένοι θα προέρχονται από τη Γερμανία και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο Γ. Μουζάλας είπε ότι έχουν ζητηθεί 1.600 άτομα.
Στο μεταξύ τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου συνεχίζουν την «οδύσσειά» τους.
Μόνο την Κυριακή έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά περισσότεροι από 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες μεγάλο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί στην Ειδομένη οξύνοντας το πρόβλημα, δείχνοντας ωστόσο ότι μέσα στα πλαίσια της ΕΕ δεν μπορεί να βρεθεί καμία λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.