Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Μπορούμε να τους σταματήσουμε: Δυναμικές κινητοποιήσεις συνταξιούχων σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Μαζική κινητοποίηση των συνταξιούχων
(ΦΩΤΟ)
Thu, 17/12/2015 - 14:56 - Ενημέρωση: Thu, 17/12/2015 - 14:56
Μαζική και δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν συνταξιούχοι μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν συνταξιούχοι από την Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Μπορούμε να τους σταματήσουμε», «Απαιτούμε αποκατάσταση των συντάξεών μας», «Όχι άλλες περικοπές στις συντάξεις - Φάρμακο, Υγεία δωρεάν για όλους» ανέγραφαν κάποια από τα πανό των συνταξιούχων.
Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη


«Εδώ και τώρα δώστε μας τα δώρα», φώναζαν οι διαδηλωτές στην πορεία που πραγματοποίησαν από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης ως το Μέγαρο Μαξίμου. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, από την οποία απαίτησαν να τους καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω υπογραφής του τρίτου μνημονίου.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου «ενώθηκαν» με τους απεργούς στις εργολαβίες της «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ» και «ΓΕΩΡΟΗ ΑΕ» που βρέθηκαν έξω από το υπουργείο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Σε μια συμβολική κίνηση πέταξαν στην είσοδο του υπουργείου αυγά και γιαούρτια.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου χαιρέτισαν ο Τριαντάφυλλος Μπαλωμένος από την Πρωτοβουλία Αποστράτων για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Κοινωνική Ασφάλιση και ο Παναγιώτης Βαβουγιός από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Δημοσίου.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν φτάνει η οργή και η αγανάκτηση, δεν αρκεί ο θυμός και τα ξεσπάσματα αν αυτά δεν εκφράζονται με μαζική οργανωμένη πάλη, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και την εξουσία του κεφαλαίου». Υπογράμμισε ότι απαιτείται ενότητα ταξική, σε στερεή βάση, χωρίς ψευδαισθήσεις και αυταπάτες που χρόνια καλλιέργησαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.
«Αγώνας με σχέδιο, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και σθένος. Αγώνας που θα κλιμακωθεί, που δεν θα μείνει στα μισά του δρόμου, αγώνας μακρόχρονος που απαιτεί και προσωπικές θυσίες. Είμαστε σε πόλεμο, στήνουν στον τοίχο το λαό για να σωθεί η πλουτοκρατία και τα συμφέροντά της. Παλεύουμε και διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν περικοπεί και δεν νομιμοποιούμε τις περικοπές στη συνείδησή μας. Διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας με κριτήριο τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, με βάση τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που προσφέρει η εποχή μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Τάτσης. (Διαβάστε όλη την ομιλία στο συνημμένο)
Σε δελτίο Τύπου οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:
«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις βρέθηκαν στους δρόμους το τελευταίο 3ήμερο (15, 16, 17/12) με τους συνταξιούχους όλης της χώρας να ανταποκρίνονται στο αγωνιστικό κάλεσμά τους.
Ρέθυμνο - Θεσσαλονίκη - Αθήνα συγκέντρωσαν τους απόμαχους της δουλειάς και όχι του αγώνα για να βροντοφωνάξουν, όπως και το έκαναν, ένα μεγάλο ΟΧΙ στις αντιλαϊκές - αντιασφαλιστικές πολιτικές της κυβέρνησης.
Να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των συντάξεών τους και την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων.
Να απαιτήσουν την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων με όσα διαχρονικά έχουν αρπάξει κυβερνήσεις και ιδιώτες.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Ο. Γεροβασίλη απαιτήθηκε από τους συνταξιούχους να τους καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω υπογραφής του τρίτου μνημονίου και δεσμεύτηκε και η ίδια ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού για τη μη μείωση των κύριων συντάξεων θα ισχύσει.
Η ΣΕΑ ζήτησε να δοθούν γραπτές απαντήσεις στα αιτήματα του υπομνήματος που έχει επιδώσει στον κ. πρωθυπουργό από τις 23/6/2015.
Η ΣΕΑ χαιρετίζει όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και διαβεβαιώνει τους συναδέλφους ότι ο αγώνας έχει και συνέχεια μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Καθημερινά θα μας βρίσκουν στα πόδια τους. Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.