Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΕΔΝΤ: Ο «έντιμος συμβιβασμός» της αντιλαϊκής επίθεσης ‒ Εργαζόμενοι: ΠΑΜΕ ασυμβίβαστα στον μόνο δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης

Ρεντίκολα, ε, ρεντίκολα...
Κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ: Σε εξέλιξη τα παζάρια για τις αντιλαϊκές «εκκρεμότητες» της τρέχουσας φάσης

Δημοσίευση: Σάβ, 14/11/2015 - 19:47
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 14/11/2015 - 20:38
Την ένταση των εκβιασμών ενάντια στα χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά φέρνει ο «έντιμος συμβιβασμός» της συγκυβέρνησης...
Σε εξέλιξη βρισκόταν το απόγευμα του Σαββάτου η νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου και Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, με τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου» των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (EE - EKT - ESM - ΔΝΤ), με αντικείμενο το «κλείδωμα» των αντιλαϊκών «εκκρεμοτήτων» της τρέχουσας φάσης του τρίτου μνημονίου. Νωρίτερα το Σάββατο είχε πραγματοποιηθεί νέα κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, με τη συμμετοχή των Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη, καθώς και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη.
Μόνο με αυτή την απάντηση θα καταλάβουν τα ρεντίκολα
Τα αντιλαϊκά παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους «εταίρους» της, πραγματοποιούνται ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ (Euro Working Group), η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασίσει για τις εκταμιεύσεις της «υποδόσης» των 2 δισ. ευρώ από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών προς το ελληνικό κράτος και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Σε αυτό το φόντο, κι ενώ κυβέρνηση και «εταίροι» συζητούν ήδη και τα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης δέσμης, κυβερνητικοί παράγοντες κάνουν λόγο περί «αισιοδοξίας» ότι τα παζάρια της τρέχουσας φάσης θα καταλήξουν σε έναν «έντιμο συμβιβασμό». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις των νέων αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που συνδέονται με τις εκταμιεύσεις των δόσεων από την πλευρά της Ευρωζώνης, αναμένεται να κατατεθούν από την κυβέρνηση στη Βουλή μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ανοικτό παραμένει ουσιαστικά μόνο το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς στα «μέτωπα» των 100 δόσεων, του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, των γενοσήμων, των αλλαγών στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και τη διακυβέρνηση των τραπεζών υπάρχει σημαντική προσέγγιση.
Ο «έντιμος συμβιβασμός» για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης
Ειδικότερα, ο «έντιμος συμβιβασμός» μεταξύ συγκυβέρνησης και «εταίρων» φέρεται να περιλαμβάνει τα εξής:
Για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών:
  • - Πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών για όλα τα νέα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, που θα χορηγούνται από τη δημοσίευση του νόμου και στο εξής.
  • - Σταδιακή μείωση των προβλεπόμενων κριτηρίων προστασίας για όλα τα υφιστάμενα στεγαστικά δάνεια, σε πρώτη φάση με καρατόμηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
  • - Πλαφόν στο ετήσιο όριο των κατ' έτος πλειστηριασμών που θα διενεργούνται από τις τράπεζες, ή όποιον άλλο «επενδυτή» εξαγοράσει τα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να αποφεύγονται οι αναταράξεις και η παραπέρα κατρακύλα των τιμών στην αγορά της κατοικίας και ταυτόχρονα να ενταθούν οι εκβιασμοί απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου να κόψουν ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις δαπάνες διαβίωσης, για να ξεπληρώνουν τις τράπεζες.
  • - Από την πλευρά τους, οι «εταίροι» βάζουν στο τραπέζι την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το 2018, σε συνδυασμό με την πώληση των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες, σε άλλα ενδιαφερόμενα αρπακτικά.
Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών προς την Εφορία:
  • - Στο πλαίσιο της περιβόητης «κουλτούρας πληρωμών» που προωθούν κυβέρνηση και «εταίροι», προβλέπουν την αποβολή από τη ρύθμιση «διευκόλυνσης» (τη ρύθμιση που φτάνει μέχρι 100 δόσεις) των νοικοκυριών που δε θα καταφέρουν να αποπληρώσουν τόσο τα παλαιότερης κοπής χαράτσια, όσο και τα νέα που προστίθενται συνεχώς, εντός των παρεχόμενων προθεσμιών.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιθώριο των 30 ημερών για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών «υποχρεώσεων» από όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση θα διατηρηθεί μέχρι τον Ιούνη του 2016.
  • Στη συνέχεια, θα περιοριστεί σταδιακά στις 20 και τις 10 ημέρες, ώσπου το 2017 να έχει μηδενιστεί...
Για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση:
  • - Φέρεται να έχει συμφωνηθεί η επιβολή τέλους στον στοιχηματισμό.
Για τα γενόσημα φάρμακα:
  • - Στο εν λόγω ζήτημα, το οποίο συνδέεται άμεσα με την ενδοεπιχειρηματική διαπάλη στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, η συγκυβέρνηση δέχεται να άρει όλες τις εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση φαρμάκων εκτός πατέντας προστασίας και των γενοσήμων κάτω από μια ορισμένη τιμή. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι το νέο καθεστώς να ισχύσει σε βάθος διετίας.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.