Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Θανάσης Παφίλης: Η αντιλαϊκή σύμπλευση των κομμάτων, το Λεβέντικο κεφάλαιο και η απάντηση του λαού (VIDEO)



Θ. Παφίλης: Στην αντιλαϊκή σύμπλευση των κομμάτων του κεφαλαίου μόνη αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 06/10/2015 - 22:15
Τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων, στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, ανέδειξε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Τόνισε επίσης ότι η μόνη αντιπολίτευση από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων είναι το ΚΚΕ.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έχοντας την συναίνεση των αστικών κομμάτων συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων με την οποία ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει την καπιταλιστική κρίση.
Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνέχιση της πολιτικής περικοπών των κοινωνικών παροχών και των ιδιωτικοποιήσεων, στις μεταρρυθμίσεις στο κράτος για να ευνοηθεί η επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, στην απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την εφαρμογή της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ. «Έχετε ακριβώς την ίδια γραμμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε μύθο τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για παράλληλο φιλολαϊκό πρόγραμμα και προειδοποίησε ότι η ανοικτή διαπραγμάτευση για την οποία κάνει λόγο θα φέρνει όλο και χειρότερα μέτρα για τον λαό.
Απαντώντας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος νωρίτερα επιτέθηκε στο ΚΚΕ (ακολουθεί) λέγοντας ότι υποστηρίζει την ύπαρξη συνταξιούχων με πολλές συντάξεις, ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε το κόμμα αυτό «λαγό» για όσα έρχονται, επισημαίνοντας ότι δεν λέει κουβέντα για τον αμύθητο πλούτο και την χλιδή του μεγάλου κεφαλαίου.
Τα δίνει όλα στο κεφάλαιο ο Β. Λεβέντης
Δημοσίευση: Τρί, 06/10/2015 - 21:55
Απευθείας τις προτάσεις του μνημονίου έκανε copy paste πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, στην ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ παράλληλα κατέφυγε στην «πεπατημένη» του αντικομουνισμού, επιβεβαιώνοντας τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του επιλέχθηκε ως ανάχωμα.
Συνεχίζοντας τα ήξεις αφήξεις ανέφερε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και πως τάχα παρερμηνεύτηκε η επιστολή που έστειλε στον Αλ. Τσίπρα. Ωστόσο, ο ίδιος είχε δηλώσει σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις ότι στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό τον διαβεβαίωνε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης «χωρίς ανταλλάγματα».
Ο Β. Λεβέντης ισχυρίστηκε πως προϋπόθεση για να στηρίξει την κυβέρνηση είναι να αποδεχθεί ο πρωθυπουργός το σχέδιο εννέα σημείων που του κατέθεσε. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει προτάσεις που προωθούνται και μέσω του τρίτου μνημονίου, όπως η ενοποίηση όλων των συντάξεων σε μία σύνταξη που δεν θα υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ.
Επίσης, φρόντισε να αναπαράγει όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται από τα κόμματα του κεφαλαίου για να λάβουν αντεργατικά μέτρα, προαναγγέλλοντας εκστρατεία ενάντια στους «αργόμισθους» της βουλής, των δήμων και του δημοσίου. Ανάλογη επιχειρηματολογία για τους «αργόμισθους» του δημοσίου χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογηθούν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Κατόπιν όλων αυτών, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του γιατί ο Αλ. Τσιπρας επέλεξε να συνεργαστεί με τον Π. Καμμένο και όχι με τον ίδιο. «Εγώ δεν ζητάω υπουργεία και θέσεις, αρκεί να γίνουν κάποια πράγματα για το λαό», είπε, τη στιγμή που οι θέσεις του στρέφονται ευθέως κατά του λαού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΚΚΕ γιατί δεν συναινεί και αντιπαλεύει όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα, λέγοντας πως τα «τυφλά όχι» που λέει σε όλα το ΚΚΕ, βοηθούν τα συστήματα εξουσίας να γίνονται πιο φιλοκαπιταλιστικά, λες και από αυτό καθορίζεται η αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Μάλιστα αναπαράγοντας τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, κατηγόρησε το ΚΚΕ πως θεωρεί φτωχούς αυτούς που έχουν δύο και τρεις συντάξεις, αμφισβητώντας ουσιαστικά το δικαίωμα των εργαζομένων που δούλευαν κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες για την ζωή τους συνθήκες να πάρουν αξιοπρεπείς συντάξεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.