Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μάγδα Φύσσα: Όλοι οι βουλευτές έπαιρναν εντολή από τον μεγάλο αρχηγό, τον Μιχαλολιάκο. Απειλούν και μετά τη δολοφονία ‒ Πατέλης προς τάγματα εφόδου: Να μη μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται (Διάλογοι VIDEO)

Έκρηξη της Μάγδας Φύσσα κατά των δολοφόνων του Παύλου
της Κατερίνας Κατή |
06 Οκτ. 15 (10:46) | upd: 06 Οκτ. 15 (16:21)
«Ρουπακιά να με θυμάσαι». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στον δολοφόνο του παιδιού της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Φίλοι του δολοφονημένου Παύλου, φώναξαν από το ακροατήριο προς τον Ρουπακιά : "Να παρακαλάς να φας ισόβια".
"Eκανε ό,τι ήθελε ο δολοφόνος του παιδιού μου μέσα στο αστυνομικό τμήμα" είπε η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου που συνεχίζει την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Το βίντεο ντοκουμέντο για τη Χρυσή Αυγή που δεν έπαιξε στο δικαστήριο
O Γ. Πατέλης δίνει οδηγίες σε μέλη της Χρυσής Αυγής για έφοδο
Δείτε το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στο υλικό της δικογραφίας της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο οποίο ο πυρηνάρχης της Χ.Α. στη Νίκαια Γ. Πατέλης εμφανίζεται να δίνει οδηγίες σε μέλη της Χρυσής Αυγής για έφοδο,πιθανόν εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών, με την αδιανόητη εντολή «ό,τι κινείται σφάζεται».
Το βίντεο ζητήθηκε να προβληθεί την Τρίτη κατά τη διάρκεια της δίκης την Τρίτη ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η προβολή να γίνει σε μεταγενέστερο χρόνο.
Η μητέρα του Παύλου Φύσσα Μάγδα στην συγκλονιστική της κατάθεση το μεσημέρι κατήγγειλε όσα καταγράφονται και αποκαλύπτονται στο βίντεο.  «Ο δολοφόνος του παιδιού μου ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. Προκύπτει από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας...» είπε η Μάγδα Φύσσα και συνέχισε «Η Χρυσή Αυγή είχε ιεραρχία...ο πυρηνάρχης έπαιρνε εντολή από τον βουλευτή της περιφέρειάς του κι αυτός από τον μεγάλο αρχηγό, τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Η δολοφονία του παιδιού μου έγινε με εντολή Λαγού».
 Ολοι οι διάλογοι στο βίντεο- ντοκουμέντο
«Θα έρθουν κάποια συγκεκριμένα άτομα για τις 15 του μηνός στην Παναγίτσα. Αν πάρω το ΟΚ από τον Λαγό το κάνουμε, αν δεν το πάρω δεν το κάνουμε. Αν πάρω το ΟΚ θα έρθει σε όλους σας. Θα πάμε σαν κανονικοί πολίτες, καθόλου Χρυσή Αυγή και τέτοια, θα πάμε για να στολίσουμε... Δεν θα γίνει (ακατάληπτο) να δώσουν χρήματα από πάνω (ακατάληπτο) στον Αγιο Παντελεήμονα είναι άλλο, ήταν άλλο (...)
Εγώ έχω θέσει θέμα να πάμε ως Χρυσή Αυγή για να καθαρίσουμε τον τόπο. Και ως ασφάλεια ρε παιδί μου. Αν πάμε ως Χρυσή Αυγή υπάρχει περίπτωση να πέσουνε τηλεφωνήματα (ακατάληπτο) και μες τον κόσμο να μην αφήσουν τα παιδάκια και τις κυρίες να πάνε στο (ακατάληπτο)
Αν σκάσουμε ως Χρυσή Αυγή και γίνει συμπλοκή εκεί, θα πάει (ακατάληπτο) σπίτι του να κρυφτεί. Εμείς θέλουμε ο κόσμος να μείνει στον τόπο όχι να κρύβεται σπίτι του. (...) Αυτό ήθελα να πω. Να πάμε κάποια άτομα στην εκκλησία με πολιτικά να περιφρουρούμε, θα κάνουμε ότι ψάχνουμε και τέτοια, και μόλις δούμε το ΟΚ, ότι κάτι έχει γίνει, θα φύγει από δω πέρα (σ.σ. τα γραφεία στη Νίκαια) μία ομάδα 20-30 ατόμων, η οποία θα είναι τούμπανο, απ' όλα, και θα καθαρίσουν.
Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Ό,τι κινείται, σφάζεται (ακατάληπτο). Και πάλι το λέω, αυτά είναι η θέση μου, δεν είναι η «γραμμή» (σ.σ.: εννοεί της ηγεσίας). Υπάρχει περίπτωση να μας πουν, όχι απαραίτητα να μην κάνουμε τίποτα, ούτε εισιτήρια (ακατάληπτο). Και εσύ μπορείς να μου πεις, κάτσε ρε φίλε, εγώ δεν έχω να φάω.
Εγώ επειδή είμαι χρυσαυγίτης, και εσύ και εσύ και όλοι μας, η Χρυσή Αυγή πλέον έχει μπει στη ζωή μας. Οτιδήποτε μας λένε πρέπει να το κάνουμε. Εμένα αν μου πουν να κάτσω σπίτι μου, θα κάτσω σπίτι μου. Δε μπορώ να πάω ούτε σαν αυτόνομος.
Δεν είμαι αυτόνομος, είμαι στη Χρυσή Αυγή. Οπότε ότι «γραμμή» πέσει αυτή θα ακολουθήσουμε. Μαθαίνω, ρωτάω, μου απαντάνε και σας έρχεται μήνυμα. Κάντε το σταυρό σας το μήνυμα να είναι ναι».
«Ο δολοφόνος του παιδιού μου ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. Προκύπτει από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας» είπε η Μάγδα Φύσσα και πρόσθεσε: «Η Χρυσή Αυγή είχε ιεραρχία...ο πυρηνάρχης έπαιρνε εντολή από τον βουλευτή της περιφέρειάς του κι αυτός από τον μεγάλο αρχηγό, τον Νίκο Μιχαλολιάκο.  
Η δολοφονία του παιδιού μου έγινε με εντολή Λαγού».
Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων στην κατάθεση της που συνεχίζεται και σήμερα η μητέρα του Παύλου Φύσσα. Συνεχίζοντας την κατάθεσή της ανέφερε: «Δικός σας είμαι, είπε ο δολοφόνος στους αστυνομικούς- όταν τον συνέλαβαν». Οταν τον τον ρώτησαν είσαι αστυνομικός; απάντησε: ''Οχι, Χρυσή Αυγή, είμαι". Μάλιστα η Μάγδα Φύσσα για να καταδείξει με επιπλέον επιχείρημα της σχέση Αστυνομίας και Χρυσής Αυγής, είπε: 
"Εκείνο το βράδυ δεν συνέλαβαν κανέναν άλλον εκτός από το δολοφόνο. Μάλιστα όταν ο δολοφόνος φοβήθηκε στο Τμήμα τους φίλους του Παύλου ζήτησε από τους αστυνομικούς να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο και αυτοί τον άφησαν ελεύθερο να κινείται μέσα στο τμήμα. Χωρίς συνοδεία πήγε μόνος του σε άλλον όροφο. Θα μπορούσε και να φύγει. Αναρωτιέμαι πόσο οικείος ήταν ο χώρος για τον δολοφόνο και πόση σιγουριά είχε ...".
Ερωτηθείσα από την πολιτική αγωγή "Αν έχετε δει ένα βίντεο με τα τάγματα εφόδου;", απάντησε: 
"Ναι, από τη δικογραφία. Eίναι ο Πατέλης και δίνει οδηγίες για μια έφοδο μόνο όμως αν έπαιρναν το οκ από το Λαγό ...πάντα με εντολή Πατέλη που έπαιρνε με τη σειρά του εντολή από τον αρχηγό της περιφέρειας του που είναι ο Λαγός... κι αυτός δεν είναι μόνος. Όλοι οι βουλευτές έπαιρναν εντολή από τον μεγάλο αρχηγό, τον Μιχαλολιάκο. Αυτή είναι η δουλειά της οργάνωσης...το Βλέπω δύο χρόνια που δεν ασχολούμαι με  τίποτε άλλο παρά με τη δολοφονία του παιδιού μου. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από όλο το υλικό. Δεν είναι μόνοι τους, έχουν τον αρχηγό, μετά τους βουλευτές και μετά τον πυρηνάρχη κάθε τοπικής. Και από αυτο το υλικό προκύπτει και ότι ο Ρουπακιάς ήταν γερό στέλεχος της Χ.Α. ήταν στις φωτογραφίες πάντα δίπλα στον αρχηγό, όπως προκύπτει και η στρατιωτική εκπαίδευση της Χ.Α., σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση".
Ερ: «Γιατί ο Παύλος δεν έτρεξε να διαφύγει;»
 Απ: «Δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει. Ποιος ο λόγος να τρέξει στη γειτονιά του; Πίσω του είχε και τα κορίτσια, δεν μπορούσε να τα αφήσει εκτεθειμένα...έπρεπε να ελέγξει το χώρο και να καλύψει τα παιδιά».
Ερ: «Τι είπε η κοπέλα του η Χρύσα σε έναν αστυνομικό όταν προσπάθησε να βοηθήσει αφού ο Παύλος είχε ήδη φύγει;»
 Απ: «Του είπε, τι θέλεις τώρα εδώ όταν σε παρακάλαγα τι έκανες;»
Απειλούν και μετά τη δολοφονία
«Δεν ήταν 50 ημέρες από τη δολοφονία του παιδιού μου που τάγμα εφόδου βεβήλωσε το μνημείο του... υποχρέωναν τους πολίτες να παίρνουν και τα φυλλάδια τους», συνέχισε η Μάγδα Φύσσα.
«Περνάνε μπροστά από το σπίτι μας με μηχανές, κάνουν απειλητικά τηλεφωνήματα σε μας και στους δικηγόρους, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό...απειλούν μάρτυρες. Δύο τους έστειλαν στο νοσοκομείο με το που ξεκίνησε το δικαστήριο....τους είδαν που έρχονταν και τους ρώτησαν που πάτε; Οταν τους ρώτησαν γιατί και είπαν είμαστε μάρτυρες  τους πλάκωσαν στο ξύλο ...το ένα παιδί έχει πρόβλημα το πόδι του...», σημείωσε μεταξύ άλλων. 
Πρόσθεσε ακόμη ότι «ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.
Δε θα προβληθεί το βίντεο Πατέλη
Δεν θα προβληθεί στη δικαστική αίθουσα το βίντεο με τον κατηγορούμενο πυρηνάρχη της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Ν.Πατέλη, όπως είχε ζητήσει η πολιτική αγωγή. Αυτό αποφάσισε σήμερα η έδρα του δικαστηρίου στη δίκη της Χ.Α. Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη: "Το οπτικοακουστικό υλικό θα προβληθεί και ακουστεί μόνο  κατά τη διαδικασία ανάγνωσης των εγγράφων της δικογραφίας" .
Συνέχεια κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα
"Υπήρχε ανοχή, δεν έπιαναν κανέναν...πριν τον Παύλο είχαμε τον Μελιγαλά. Και για το παιδί μου δεν έπιασαν κανέναν από το τάγμα εφόδου. Πηγαίνουν παντού και πάντα με τον ίδιο τρόπο ....Στο ΠΑΜΕ από τύχη δεν είχαμε δολοφονημένο", τόνισε η μητέρα του Π. Φύσσα.
Μικρή διακοπή λόγω αδιαθεσίας
Η δίκη διεκόπη για λίγο, καθώς η μάρτυρας ένιωσε έντονη αδιαθεσία. Μετά από λίγο, καθισμένη και όχι όρθια καθώς αισθάνθηκε ζάλη, συνεχίζει την κατάθεση της, μετά από μικρή διακοπή για να συνέλθει.
"Σκότωσαν το παιδί μου μέσα στο σπίτι μου"
Στη συνέχεια σημείωσε μεταξύ άλλων: "Ήρθαν μέσα στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου. 'Ετσι απλά, γιατί υπάρχει εκεί έξω μια εγκληματική οργάνωση που την λένε Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο Κοινοβούλιο". 
Μάγδα Φύσσα: "Ο τρόπος δράσης των ταγμάτων εφόδου είναι πάντα ίδιος.Προκύπτει από τη δικογραφία. Ετσι στήθηκε και  η δολοφονία του Παύλου". 
Ερ: ( Πολιτική Αγωγή): " τι περιγράφει το βίντεο με τον πυρηνάρχη Πατέλη που υπάρχει τη δικογραφία και το έχετε δει ;". 
Απ: "Μια επίθεση που θέλουν να κάνουν και θα την κάνουν μόνο αν πάρουν το ΟΚ από το Λαγό. Λένε ότι πρέπει να καθαρίσουν τον τόπο από αλλοδαπούς. Λέει συγκεκριμένα ο Πατέλης : " θα οργανωθούμε, θα σας στείλω  μήνυμα σε 10-15 άτομα που θα είναι τούμπανο", εγώ καταλαβαίνω ότι εννοεί φουσκωτούς.
Ερ: " Έγινε τέτοια επίθεση λίγο καιρό μετά;"
Απ: "Στο Μεσολόγγι".
Ερ: "Εχετε ακούσει στις περιοχές Πέραμα- Κερατσίνι  αν έγινε και από ποιους επίθεση σε αλλιεργάτες Αιγύπτιους;"
 Απ: "Ναι ...και τα θύματα κοιμόντουσαν ...έγινε με τον ίδιο τρόπο, 10-15 μηχανές πήγαν και τον ξυλοκόπησαν, συμμετείχε ο πυρηνάρχης  Περάματος. Είχαν ρόπαλα...έχουν πάρα πολλά όπλα".
Ερ: "Τα θύματα είχαν όπλα;"
Απ: "Τι όπλα... κοιμόντουσαν οι άνθρωποι".
Ερ : Αν δεν υπήρχε η εγκληματική οργάνωση θα μπορούσε να είχε γίνει η δολοφονία;
Απ: "Όχι ...ήρθαν μέσα στο σπίτι μου και σκότωσαν το παιδί μου ...έτσι απλά γιατί υπάρχει εκεί έξω μια εγκληματική οργάνωση που την λένε Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο Κοινοβούλιο".
Ερ: " Ο γιος σας ήταν οπλισμένος;"
Απ: "Δεν είχε κανένα όπλο ο Παύλος, τις ιδέες του μόνο".
Eρ: "Η ηγεσία αποδοκίμασε κάποια από τις επιθέσεις;"
Απ: "Και στη δολοφονία του γιου μου είπαν ότι δεν γνώριζαν το δολοφόνο".
"Ντροπή σας"
Η δίκη διακόπηκε για λίγο, καθώς επικρατούσε ένταση στο ακροατήριο. Φίλοι και συγγενείς του Π.Φύσσα διαμαρτύρονταν γιατί  υπήρχε φασαρία από την πλευρά της υπεράσπισης με αποτέλεσμα η μάρτυρας να μην μπορεί να ακούει τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής. Και η ίδια η κα Φύσσα αντέδρασε κάποια στιγμή φωνάζοντας "ντροπή σας ".
Μετά την κατάθεσή της κινήθηκε προς το μέρος του Γιώργου Ρουπακιά και του πέταξε ένα μπουκάλι με νερό. ''Αυτό για να με θυμάσαι'', του είπε αποχωρώντας από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.