Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η σοφία του καπιταλισμού!: Πόρισμα για την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης ‒ ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση και γιγαντοπανό στο υπουργείο Εργασίας ‒ Και η σοφία του λαού: (Αύριο) Να σημάνει παντού ξεσηκωμός! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

15/10/2015. Από τη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας
Πόρισμα - «πιλότος» για την ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο να σημάνει παντού ξεσηκωμός!
Σύμφωνα με τις μέχρι χτες βράδυ διαρροές και πληροφορίες από τη 12μελή «Επιτροπή των σοφών» για το πόρισμα που συνέταξε, πλέον πηγαίνουμε σε ένα ασφαλιστικό σύστημα που χάνει και τα ελάχιστα χαρακτηριστικά της Κοινωνικής Ασφάλισης που του είχαν απομείνει.

Δήλωσή του Γιάννη Τασιούλα
 
  • Δεν θα υπάρχει καμία εγγύηση για το ύψος της κύριας σύνταξης, η οποία θα συνδέεται πλέον με εισοδηματικά κριτήρια και με το προσδόκιμο ζωής.
  • Σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων με μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών των ασφαλισμένων.
  • Στον αέρα οι επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ.
  • Σχέδιο επανεξέτασης και των σημερινών συντάξεων, με στόχο την παραπέρα μείωσή τους.
  • Όλα αυτά είναι ένας ακόμα λόγος για να υπάρχει μαζική συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.
Η δημοσιοποίηση σήμερα του πορίσματος για το Ασφαλιστικό συνιστά έναν επιπλέον λόγο για να μην πέφτει καρφίτσα αύριο, Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ. Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις.
Η παράδοση σήμερα στον υπουργό Εργασίας και η δημοσιοποίηση του πορίσματος της «Επιτροπής σοφών», που συγκρότησε η κυβέρνηση για να νομιμοποιήσει μέσα από τον «κοινωνικό διάλογο» τις προαποφασισμένες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση συνιστούν έναν ακόμα λόγο για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να διαδηλώσουν μαζικά αύριο, Παρασκευή, στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ σε Αθήνα (6.30 μ.μ., Ομόνοια), Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και σε άλλες πόλεις.
Την ώρα της διαδήλωσης στην Αθήνα, θα ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση και ψήφιση των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων» του μνημονίου, ενώ η δημοσιοποίηση του πορίσματος έρχεται να εγκαινιάσει τον αμέσως επόμενο γύρο της επίθεσης στο Ασφαλιστικό.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση μέλους της 12μελούς επιτροπής που συμμετείχε στη σύνταξη του πορίσματος ότι «όποιο σύστημα και αν επιλεγεί, οι μελλοντικές συντάξεις δεν θα έχουν το σημερινό ύψος», που σημαίνει ότι επίκεινται νέες δραστικές περικοπές.
Αλλά δεν είναι μόνο το ύψος των συντάξεων που θα χτυπήσει η κυβέρνηση με τη «νέα αρχιτεκτονική του συστήματος», την οποία έχει προαναγγείλει ο Γ. Κατρούγκαλος. Στην πράξη, με το νέο νομοθέτημα που είναι επί θύραις και προωθείται για ψήφιση μέσα στο Νοέμβρη, θα σαρωθεί ό,τι απέμεινε από τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
Τα θεμέλια του «νέου μοντέλου»
Σημειώνουμε ότι με το 3ο μνημόνιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφτιαξε ήδη τα θεμέλια του νέου αντιασφαλιστικού «οικοδομήματος», το οποίο ολοκληρώνει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις και νόμους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ετσι, αφού προχώρησε στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας σε μια σειρά από ομάδες ασφαλισμένων, αφού κατακρεούργησε τις κατώτερες συντάξεις και συνυπέγραψε την κατάργηση του ΕΚΑΣ, συνεχίζει με την κατασκευή του «νέου μοντέλου», οι βασικοί άξονες του οποίου προβλέπουν:
  • Νέα μείωση όλων των συντάξεων, με στενότερη διασύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών.
  • Αύξηση των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ), σε εξάρτηση με το πραγματικό τους εισόδημα, αντί των κλιμακίων.
  • Κατάργηση μέχρι τέλος Οκτώβρη όλων των «κοινωνικών πόρων» προς τα Ταμεία, με αντίστοιχη μείωση των συντάξεων και αύξηση των εισφορών, για να αντισταθμιστεί η απώλεια των «κοινωνικών πόρων».
  • Ενοποίηση όλων των Ταμείων και αντίστοιχα όλων των παροχών προς τα κάτω.
  • Μείωση εντός τριών ετών της κρατικής επιχορήγησης σε Ταμεία όπως ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και προσαρμογή της στα επίπεδα του ΙΚΑ.
  • Περιορισμό σταδιακά των παροχών του ΟΓΑ και μεγάλη αύξηση των εισφορών των αγροτών.
Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση την επόμενη βδομάδα αναμένεται στο υπουργικό συμβούλιο να δώσει το πράσινο φως για το «νέο μοντέλο», για το οποίο θα αξιοποιηθεί επικοινωνιακά και το σχετικό πόρισμα της Επιτροπής.

Οι βασικοί άξονες του πορίσματος πιο αναλυτικά
  • Δεν θα υπάρχει καμία εγγύηση ούτε για την κύρια σύνταξη! Η ανυπαρξία καθορισμού του ύψους της σύνταξης, μάλιστα, δεν αφορά μόνο το τμήμα που βασίζεται στις εισφορές του ασφαλισμένου, αλλά και τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ! Και αυτό επειδή το επικρατέστερο σενάριο θέλει να διασυνδέσει την απόδοση της βασικής σύνταξης είτε με εισοδηματικά κριτήρια, είτε με το ύψος που θα έχει το τμήμα της αναλογικής σύνταξης.
  • Η ίδια η αναλογική σύνταξη, η οποία βασίζεται στις εισφορές του κάθε ασφαλισμένου καθ' όλον τον εργασιακό του βίο, κι αυτή δεν είναι συγκεκριμένη, αφού θα υπόκειται σε έναν «νοητό υπολογισμό», ενώ θα διασυνδέεται και με το προσδόκιμο ζωής της κάθε «φουρνιάς» ασφαλισμένων που θα συνταξιοδοτούνται. Ετσι, όσο μεγαλύτερο είναι το προσδόκιμο ζωής, τόσο θα μικραίνει ο συντελεστής υπολογισμού των συντάξεων, διαμορφώνοντας έμμεσα έναν μηχανισμό παράτασης του εργασιακού βίου.
  • Οσον αφορά τη δομή των Ταμείων προκρίνονται δύο εκδοχές: Είτε η δημιουργία ενός ενιαίου υπερταμείου, όπως της επικουρικής, είτε τρία Ταμεία, μισθωτών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.
  • Αδηλη παραμένει η μορφή της επικουρικής σύνταξης αν τελικά θα έχει απομείνει κάτι απ' αυτή με τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί σε βάρος της, όπως βέβαια και στα εφάπαξ, που φαίνεται και τα δύο να απορροφώνται από τη νέα δομή.
  • Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμα και το ύψος των εισφορών στο νέο σύστημα, χωρίς όμως να αμφισβητούνται οι τρεις βασικοί παράμετροι που είναι: Η αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων, η μείωση της συμμετοχής των εργοδοτών στην περίπτωση των μισθωτών και η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
  • Εκτός από τις μελλοντικές συντάξεις, σε κίνδυνο βρίσκονται και αυτές που αποδίδονται σήμερα, καθώς το επικρατέστερο σενάριο προτείνει την επανεξέτασή τους σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που θα διαμορφωθούν.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 15/10/2015


ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας - Γιγαντοπανό του ΠΑΜΕ στην πρόσοψη του κτιρίου 
(VIDEO - ΦΩΤΟ)

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες, συνταξιούχους και γυναίκες να πάνε αυτή την ώρα στο υπουργείο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο. Υπενθυμίζεται πως σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της «επιτροπής των 12 σοφών» για το Ασφαλιστικό, το οποίο αποτελεί πιλότο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. (Βλέπε και Ριζοσπάστη - Εργαζόμενοι & Λαϊκή Συμμαχία).

Το γιγαντοπανό αναγράφει το σύνθημα: «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις ομαδικές απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στη φτώχεια, στην ανεργία» και καλεί στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, καθώς και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.


Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παρευρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Ένα πανό της ΟΓΕ έχει τοποθετηθεί στην εξέδρα που έχει στηθεί μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας που αναγράφει: «Γυναίκες διεκδικούμε: Συνολική Ασφάλιση, μόνιμη και σταθερή εργασία, δημόσια - δωρεάν Υγεία, προστασία μητρότητας». 


Σε δήλωσή του ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να κατέβουν τώρα στο υπουργείο Εργασίας και να πυκνώσουν την γραμμή της αντιπαράθεσης γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούν τη ζωή τους. «Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση είναι φωτιά. Δεν αφήνουν κανέναν απ' έξω» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Γ. Τασιούλας. 

Η ανταπόκριση του κόσμου στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ είναι πολύ θετική. Με κορναρίσματα οι διερχόμενοι οδηγοί από την οδό Σταδίου εκφράζουν την επιδοκιμασία τους στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ ενώ οι οδηγοί των τρόλεϊ σταματούν μπροστά στο υπουργείο, χωρίς να έχει στάση, για να μοιράσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ το κάλεσμά τους στους επιβάτες.

Τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχουν στη ζωή των εργαζομένων όλων των κλάδων οι ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα επισημαίνουν εκπρόσωποι σωματείων, φορέων και Ομοσπονδιών που βρίσκονται στο υπουργείο Εργασίας χαιρετίζοντας την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και καλώντας σε μαζική συμμετοχή αυτή την ώρα στο χώρο. 


Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο.

Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών", συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, να τη μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.

Μας θέλουν στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, χωρίς συντάξεις, χωρίς προστασία στους χώρους δουλειάς, χωρίς πρόσβαση στην Υγεία και την Πρόνοια. Σπρώχνουν τους εργαζομένους στα νύχια των αρπαχτικών που αντιμετωπίζουν την ασφάλιση ως πεδίο κερδοφορίας, στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και στους επιχειρηματίες της Υγείας.

Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Να μην περάσει η νέα επέλαση στα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και αίμα.

Όλοι τώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας!

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 6.30 μ.μ.!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.