Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΕΕΔΝΤΕΚΤESM-ο Κατρούγκαλος απλώς εκτελεί: Μείωση συντάξεων, κρατικής χρηματοδότησης, τέλος επικουρικές ‒ ΚΚΕ: Ολοκληρώνεται η βρώμικη δουλειά ‒ ΠΑΜΕ στο δρόμο του δρόμου: Αυτή είναι η δουλειά του λαού

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη

Τα επόμενα προαπαιτούμενα «αντιλαϊκά» μέτρα στις συναντήσεις κουαρτέτου - κυβέρνησης από σήμερα

Δημοσίευση: Τρί, 20/10/2015 - 09:21
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 20/10/2015 - 09:39
Από σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής του κουαρτέτου Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM) προκειμένου να καθορίσουν με την κυβέρνηση τον επόμενο γύρο των αντιλαϊκών μέτρων που θα περιλαμβάνει  ψήφιση νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, ανάμεσά τους διάλυση του ασφαλιστικού, φορολογία στους αγρότες κ.ά.
Παράλληλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα προχωρά στην έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στην ολοκλήρωση και την εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» που ψηφίστηκαν με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο.
Το Κιτάπι (Μην το ξεχνάμε)
Η αντιλαϊκή ατζέντα και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων θα συζητηθούν και στην αυριανή τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ, η οποία θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 9 Νοέμβρη.
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης τονίζουν χαρακτηριστικά ότι
«το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε την περασμένη Παρασκευή η ελληνική Βουλή δεν καλύπτει το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές».
Ειδικότερα, στη δεύτερη δέσμη με τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνονται τα εξής:
--Η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα επικουρικά ταμεία, για την οποία η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αναζητεί ισοδύναμα μέτρα στο πλαίσιο των γενικότερων αντιασφαλιστικών αλλαγών.
-- Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2016 - 2019: Σε τουλάχιστον 8 δισ. ευρώ, σε ετήσια βάση, φτάνουν στην πλήρη ανάπτυξή τους τα πρόσθετα μέτρα του υπό κατάρτιση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (2016 - 2019).
ΚΚΕ: Σχόλιο για τα νέα μέτρα
(επανάληψη)
Δημοσίευση: Δευ, 19/10/2015 - 15:13
Σε σχόλιό του για τα νέα μέτρα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε και αποτελεί μόνο το 30% των συνολικών προαπαιτούμενων, η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, τα νέα χαράτσια στους αυτοαπασχολούμενους, ΕΒΕ και αγρότες και η πρωτοφανής σε βαναυσότητα και σκληρότητα επίθεση στο Ασφαλιστικό που σχεδιάζεται είναι οι αποδείξεις ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και ότι ο εργαζόμενος λαός θα συνεχίσει να πληρώνει το βαρύ λογαριασμό για να διασφαλιστούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου».

-- Τσάκισμα των φτωχών αγροτών. Προβλέπεται η απογείωση του φόρου εισοδήματος στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017 (από 13% σήμερα). Παράλληλα, ως πρώτη δόση, από τον Οκτώβρη φέτος, ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο προσαυξάνεται από τα 66 στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο.
-- Πλήρης «αξιολόγηση» του συστήματος κοινωνικής προστασίας, με στόχο ετήσιες «εξοικονομήσεις» 0,5% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει παραπέρα περικοπές των κάθε είδους προνοιακών επιδομάτων, ύψους τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ το χρόνο και μάλιστα με αυξητικό ρυθμό, αντίστοιχα με τους μελλοντικούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης.
-- Φορολογία εισοδήματος. Νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις στην κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων για τα εισοδήματα του 2016.
-- Αυξάνεται και μονιμοποιείται η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης», που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.
-- Σειρά αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, για τη συγκέντρωση της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών, με εφαρμογή των «εργαλειοθηκών» του ΟΟΣΑ.
-- Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο: Μπαίνουν σε εφαρμογή από 1/1/2016, μέσω του νέου «ενιαίου μισθολογίου», με «πλήρη εφαρμογή σε όλο το δημόσιο τομέα» και με έμφαση στη διασύνδεση του «κόστους» με «την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού».
Οι «εκκρεμότητες»
Την ίδια ώρα, ανάμεσα στις διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις περιλαμβάνονται και οι παρακάτω:
-- Νομοθεσία σχετικά με τα νέα κριτήρια των δικαιούχων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση, το σχετικό κονδύλι καρατομείται κατά 50% (στα 105 εκατ. ευρώ από 210 εκατ. πέρυσι).
-- Καθορισμός κριτηρίων για τη μείωση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, σε όσους «έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα». Ηδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα νέα διογκωμένα επιτόκια για λαϊκά νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση τμηματικής αποπληρωμής (μέχρι 100 δόσεις), ενώ στο ηλεκτρονικό σύστημα της εφορίας έχουν περάσει οι διογκωμένες μηνιαίες δόσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων. Παράλληλα, αναρτώνται τα νέα εκκαθαριστικά για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
-- Πρόταση για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ ή, «εναλλακτικά», εφαρμογή άλλου μέτρου με «ισοδύναμα αποτελέσματα», σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό.
-- «Πλήρη ισοδύναμα μέτρα» για τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν τις μειώσεις σε συντάξεις.
-- Εξεύρεση ισοδύναμου αντιλαϊκού μέτρου σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Υπογράφει την καταδίκη σου
Γ. Κατρούγκαλος:
Μείωση συντάξεων και κρατικής χρηματοδότησης, κατάργηση των επικουρικών
Δημοσίευση: Τρί, 20/10/2015 - 10:56
Γενικευμένες μειώσεις συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου, τον Νοέμβρη, για το Ασφαλιστικό.
  • Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει κατά 2,5% του ΑΕΠ από το 9,5% στο 7% την κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων, όπως ανέφερε ο υπουργός στην εκπομπή «στον ενικό» και η περικοπή αυτή οδηγεί σε μειώσεις των κύριων συντάξεων και σε εξαφάνιση τις επικουρικές.
Άλλωστε, όταν ρωτήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, άφησε ανοιχτό να μειωθούν οι συντάξεις και κάτω των 1000 ευρώ όπως επίσης και οι συντάξεις γυναικών με ηλικιακά κριτήρια. Ρωτήθηκε ευθέως αν «εγγυάστε ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ;» και απάντησε «δεν θα σας πως νούμερα, είμαστε στη φάση της ποσοτικοποίησης», αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά. Επιπλέον σε κλήθηκε να διαψεύσει ότι θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις γυναικών που είναι σε ηλικία 50 - 55 ετών και ο υπουργός δεν το διέψευσε.
«Τέλος οι επικουρικές συντάξεις» ήταν τα λόγια του υπουργού Εργασίας και πρόσθεσε ότι θα ενσωματωθούν στις κύριες συντάξεις «και θα υπολογίζεται το ποσοστό αναπλήρωσης στο άθροισμά τους» και επανέλαβε ότι το ζητούμενο είναι «να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μια σύνταξη».
Σε ότι αφορά το πόρισμα της “επιτροπής των Σοφών” ο υπουργός δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την πρόταση για χορήγηση σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο έκανε σαφές ότι με εισοδηματικά κριτήρια θα είναι το ποσοστό αναπλήρωσης λέγοντας χαρακτηριστικά οτι θα έχουν «άλλο ποσοστό αναπλήρωσης χαμηλοί μισθοί και άλλο ποσοστό αναπλήρωσης οι υψηλοί μισθοί» αλλά όταν ρωτήθηκε ποιους θεωρεί υψηλούς, μισθούς δεν απάντησε επικαλούμενο τη διαδικασία της πολιτικοποίησης που είναι σε εξέλιξη.
Σε ό,τι αφορά την εθνική σύνταξη που προτείνεται στο πόρισμα των Σοφών και υιοθετεί η κυβέρνηση δήλωσε ότι
μόνο αυτή θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα «συνδέεται με τον κίνδυνο της φτώχειας» άρα θα είναι μια σύνταξη εξαιρετικά χαμηλή και πάνω σε αυτή θα προστίθεται η αναλογική σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που θα νομοθετηθούν.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.