Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Να παλέψουν οι λαοί. Για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Για να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις (VIDEO)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για το προσφυγικό (VIDEO)

Της ΕΕ δουλέμποροι, του ΝΑΤΟ δολοφόνοι: 7 νεκροί, στους 244 οι διασωθέντες ‒ ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να μην εξοικειωθεί με το θάνατο
*





Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, για το προσφυγικό, αναφέρει:
«Ο λαός μας, που μήνες τώρα δείχνει μεγάλη αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που αναζητούν σανίδα σωτηρίας, δεν πρέπει να εξοικειωθεί με τις καθημερινές εικόνες των νεκρών προσφύγων, των πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο.
Γι’ αυτό τώρα χρειάζεται να διεκδικήσει γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Για τη δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας.
Να εμποδίσει κάθε σχέδιο που μετατρέπει τη χώρα μας, με επιδότηση ΟΗΕ και ΕΕ, σε χώρα λειτουργίας τεράστιων καταυλισμών, σταθμό καταναγκαστικής συγκέντρωσης 50.000 -για αρχή- εγκλωβισμένων προσφύγων.
Να παλέψει για την κατάργηση του Δουβλίνου και για τη διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Για την κατάργηση του Frontex και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να βάλουν οι λαοί τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.