Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-Δεύτερη φορά: Φορολογικό, Ασφαλιστικό και Αρχιτεκτονική των ερειπίων ‒ ΚΚΕ: Η απάτη της νέας κυβέρνησης απαιτεί τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία

ΚΛΙΝΤΟΝ-ουμε τα μέτρα
Φορολογικό και ασφαλιστικό στο στόχαστρο του πολυνομοσχεδίου
Δημοσίευση: Δευ, 12/10/2015 - 11:40
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 12/10/2015 - 19:15
Με στόχο να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τη διαδικασία του «επείγοντος» κατατέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Οκτώβρη στη Βουλή το νομοσχέδιο με το πρώτο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτώβρη. (Βλέπε επόμενη ενότητα )
Το νομοσχέδιο φέρνει ανατροπές στο ασφαλιστικό και ένταση της φοροκαταιγίδας.
  • - Τα όρια ηλικίας αυξάνονται στα 67 έτη, ενώ στην περίπτωση των 40 χρόνων ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη. Επίσης επιβάλλεται επιπλέον ποινή 10% στη σύνταξη για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Τα μέτρα αυτά είναι μια «πρόγευση» για τα γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται στα σκαριά στο ασφαλιστικό.
Το συνεργείο κατεδαφίσεων
  • - Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης για εισοδήματα από ενοίκια. Για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15% και για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%. Οι αλλαγές αυτές ισχύουν αναδρομικά από τα φετινά ενοίκια. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρο και για ενοίκια που δεν εισπράττουν.
  • - Για τον ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο ένα ευρώ από τα πέντε ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα το όριο για την παραγραφή της οφειλής. Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και σε παραδοσιακούς οικισμούς και ακίνητα άνω των 100 ετών.
  • - Για τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πιο αυστηρό.
  • - Προβλέπονται ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
  • - Διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προς τον ΟΣΕ και τα χρέη του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.
902 
ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο
Δημοσίευση: Δευ, 12/10/2015 - 17:49
Σε ανακοίνωση για το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Το νέο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου, η οποία κλιμακώνεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια και το πρόσφατο 3ο μνημόνιο, ενώ θα ακολουθήσουν νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα.
Η επίθεση απέναντι στους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες στοχοποιεί ιδιαίτερα όλους όσοι δεν βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, όλους όσοι μπορεί να στύψει περαιτέρω η κυβερνητική επίθεση. Χαρακτηρίζονται "προνομιούχοι" οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ που θα υποστούν νέες περικοπές, οι εργαζόμενοι που συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους με ενοίκια, οι αυτοαπασχολούμενοι που αποτελούν το μόνιμο στόχο κάθε προσπάθειας "καταπολέμησης της φοροδιαφυγής".
Η νέα κυβερνητική επίθεση περιλαμβάνει δραστικές αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, οδηγώντας με ταχύ ρυθμό στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης πάνω απ’ το 67ο έτος, στην ίδια πορεία που ακολουθείται σ’ όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Παράλληλα με το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση δρομολογεί τη δραστική περικοπή, που μπορεί να ξεπερνά και το 20%, των "πλούσιων" συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ.
Το νομοσχέδιο συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο, περιλαμβάνοντας διατάξεις απαλλαγής του από εισφορές προς τους δήμους, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στο λαό. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται και διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια. Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των ενοικίων και η επιβολή φορολόγησης και στα ανείσπρακτα ενοίκια χτυπάει σκληρά το συμπληρωματικό εισόδημα λαϊκών στρωμάτων. Συγχρόνως, προετοιμάζεται νέο νομικό οπλοστάσιο, με το μανδύα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, για την κλιμάκωση της φοροεπίθεσης, ενώ την ίδια ώρα η νόμιμη προκλητική φοροαποφυγή των μεγάλων ομίλων συνεχίζεται.
Η διαγραφή των χρεών προς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη κερδοφορία για το μεγάλο κεφάλαιο, πάντα στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Τα χρέη ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ ουσιαστικά διαγράφονται, με τα χρέη τους έναντι τρίτων να περνάνε στο κράτος, με στόχο να "καθαριστούν" απ’ τα βάρη του παρελθόντος για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή τους.
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα έχουν ως στόχο
  • τη διασφάλιση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των ομίλων, τη φθηνή εργατική δύναμη,
  • τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα απ’ τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιτάχυνση της συγκέντρωσης. 
Πρόκειται για τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ομίλων, που ακολουθείται σε ολόκληρη την ΕΕ.
Η απάτη της νέας κυβέρνησης να εμφανίσει ως δικαιότερη κατανομή των βαρών το να πληρώνουν συνεχώς οι φτωχοί, αφού οι εξαθλιωμένοι αδυνατούν να πληρώσουν δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και αγρότες, οι συνταξιούχοι, είτε βρίσκονται ήδη στην ακραία φτώχεια, είτε είναι λιγότερο φτωχοί από τους άλλους και κατορθώνουν ακόμα να επιβιώνουν, πρέπει και μπορούν να ενωθούν σε μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία για τα δικαιώματά τους.

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλεί όλους και όλες το ΚΚΕ.
  • Μαζική συσπείρωση, οργάνωση της πάλης και κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, που καταστρέφει τη ζωή μας».

Το κιτάπι
Σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά μέτρα σε Συνταξιοδοτικό και Φορολογικό
Δημοσίευση: Κυρ, 11/10/2015 - 00:41
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 12/10/2015 - 08:23
Σε δημόσια διαβούλευση είναι από το βράδυ του Σαββάτου 10 Οκτώβρη το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 Οκτώβρη προκειμένου να εκταμιευθεί δόση ύψους 2 δισ. ευρώ.
Στο σύνολο των 19 άρθρων το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει 
  • αντιλαϊκές ανατροπές στο Συνταξιοδοτικό,
  • αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα από ενοίκια,
  • διαγραφή των χρεών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ που είναι προς ιδιωτικοποίηση και
  • αναδιοργάνωση των Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, για το Συνταξιοδοτικό 
προβλέπει ότι το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 67 έτη εφόσον συμπληρωθούν τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλισης, ενώ στην περίπτωση των 40 χρόνων ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τον Αύγουστο του 2015.
Επιπλέον προβλέπει ποινή 10% στη σύνταξη για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη καθώς αναφέρει συγκεκριμένα:
  • «εάν η σύνταξη καταβάλλεται μειωμένη σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. β της παρ. 2 του άρθρου αυτού, το ποσό της μειωμένης σύνταξης μειώνεται περαιτέρω κατά 10% μέχρι τη συμπλήρωση του κατά τα ανωτέρω προβλεπόμενου νέου ορίου ηλικίας».
Σε κάθε περίπτωση, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση, ουσιαστικά, προσθέτει νέα μέτρα στα ήδη ψηφισμένα, ενώ 
  • επί θύραις είναι «η νέα αρχιτεκτονική» του συστήματος, που θα επιταχυνθεί, όταν την ερχόμενη βδομάδα ανακοινωθεί και το πόρισμα της λεγόμενης «Επιτροπής σοφών» που διόρισε το υπουργείο Εργασίας.
Οι επερχόμενες ανατροπές θα ενισχύσουν το πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων και των πολιτικών δεσμεύσεων, που διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και πλέον συγκροτούν έναν μόνιμο μηχανισμό περικοπών στις συντάξεις, αύξησης των ορίων ηλικίας, αλλά και όλων των παροχών της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε βάθος μάλιστα δεκαετιών.


Φορολογική λαίλαπα για τα λαϊκά εισοδήματα και διαγραφή χρεών σε επιχειρήσεις
Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των εισοδημάτων από ενοίκια είναι
  • για κάτω των 12.000 ευρώ στο 15% (από 11%) και
  • για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ στο 35% (από 33%)
  • Να σημειωθεί ότι η αύξηση έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2015.
Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προς τον ΟΣΕ και τα χρέη του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, το οποίο αναλαμβάνει τις οφειλές και τη μίσθωση «του οικείου Τροχαίου Υλικού».
Για τον ΟΑΣΑ στο νομοσχέδιο αναφέρεται πως
«συνίσταται Μεικτή Επιτροπή με την ονομασία “Επιχειρησιακή Συντονιστική Επιτροπή για την παρακολούθηση και το συντονισμό της αναδιοργάνωσης και της αναδιάρθρωσης των Αστικών Συγκοινωνιών των Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ)».
Αναφέρεται επίσης ότι
«η εκτέλεση του μεταφορικού έργου από τον ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως για όσο χρονικό διάστημα δεν καταβάλλει το αντισυμβαλλόμενο Υπουργείο, το σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή».
Τέλος, προβλέπονται παρεμβάσεις για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και αλλαγές στη νομοθεσία «περί οινολογικών κατεργασιών και εμπορίας των οίνων».  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.