Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΕΕ των πνιγμένων λαών: Δυο νέα ναυάγια με 21 νεκρούς

30 Οκτ. 15 (07:14) | upd: 30 Οκτ. 15 (08:24)
Λίγες μόλις ώρες μετά το ναυάγιο με τους 300 πρόσφυγες ανοικτά της Μυτιλήνης- και 17 θύματα- δύο νέα ναυάγιο σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ αλλά και τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα σε Κάλυμνο και Ρόδο με 18 νεκρούς. Από αυτούς οι δεκατέσσερις ήταν μεταξύ των προσφύγων που επέβαιναν σε πλοιάριο που βούλιαξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου το βράδυ της Πέμπτης.
Η νέα τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης λίγο μετά τις 11. Το Λιμενικό έλαβε σήμα ότι μια ξύλινη βάρκα με μεγάλο αριθμό μεταναστών έχει ανατραπεί κάπου ανάμεσα στην Καλόλιμνο και την Κάλυμνο. Η επιχείρηση διάσωσης άρχισε αμέσως με τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και τρία αλιευτικά σκάφη.
Διασώθηκαν 138 άνθρωποι ενώ 14 εντοπίστηκαν νεκροί.
Λίγο μετά τις 5 το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε άλλο ναυάγιο βόρεια της Ρόδου με μέχρι στιγμής τρία θύματα. Εξι άνθρωποι έχουν διασωθεί ενώ άλλοι τρεις πρόσφυγες αγνοούνται.
Εν τω μεταξύ στην Ικαρία το Λιμενικό διέσωσε 51 πρόσφυγες και συνέλαβε 3 αλλοδαπούς διακινητές. 
Σοκαρισμένη η Μυτιλήνη
Άλλες έξι σοροί μεταναστών-προσφύγων εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, ενώ ένα κοριτσάκι ενός έτους που νοσηλευόταν στην Εντατική κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.
Πρόκειται για τρία παιδιά, μία γυναίκα και έναν άντρα, που ήταν μεταξύ των 40 αγνοουμένων (πλέον αγνοούνται 33 άτομα). Επίσης, το βράδυ εντοπίστηκε σορός στην περιοχή Σκαλοχωρίου, βόρεια της Λέσβου, από στελέχη της Πυροσβεστικής. Μέχρι να γίνει η ταυτοποίηση δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για νεκρό από το μεγάλο ναυάγιο της Τετάρτης. Πλέον ο αριθμός των θυμάτων από ναυάγια κατά την 28η Οκτωβρίου σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι ανέρχεται στους 18, εκ των οποίων τα 12 παιδιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.