Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Τουρκία: Πάνω από 100 οι νεκροί, 248 τραυματίες οι 48 σοβαρά ‒ Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας: Οι αιματοβαμμένες πολιτικές του ΑΚΡ πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Τουρκία: Δύο άντρες πραγματοποίησαν την επίθεση στην Άγκυρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Στους 97 ανέρχονται οι νεκροί
Δημοσίευση: Δευ, 12/10/2015 - 09:11
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 12/10/2015 - 09:12
Δύο άνδρες πραγματοποίησαν τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ενάντια σε διαδήλωση το Σάββατο στην Άγκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «συνεχίζεται η έρευνα για την αναγνώριση των σορών των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις αυτοκτονίας».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις έχει ανέλθει στους 97 εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί οι 92. Πάντως το φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 128 κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.
Τουρκία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατήγγειλαν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις επιθέσεις στην Άγκυρα
Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας: Οι αιματοβαμμένες πολιτικές του ΑΚΡ πίσω από τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα
Δημοσίευση: Σάβ, 10/10/2015 - 19:57
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα, πριν από τη διαδήλωση με σύνθημα «Ενάντια Στον Πόλεμο, Ειρήνη Τώρα», εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης της Τουρκίας, που είναι μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ).
Τονίζει ότι η επίθεση στόχευε «στην τρομοκράτηση όχι μόνο των διαδηλωτών, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας» και σημειώνει πως όποιος κι αν είναι ο δράστης, αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση «είναι οι αιματοβαμμένες πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ» και οι «αντιδραστικές ισλαμιστικές συμμορίες», οι οποίες είχαν εκτραφεί ενάντια στη Συρία και τώρα επιστρέφουν στην Τουρκία με εγγύηση της ασφάλειάς τους από την κυβέρνηση του ΑΚΡ.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
«Οι αιματοβαμμένες πολιτικές πρέπει να εγκαταλειφθούν
Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα της Τουρκίας, πριν από τη διαδήλωση με σύνθημα “Ενάντια Στον Πόλεμο, Ειρήνη Τώρα”. Αυτή η επίθεση στόχευε στην τρομοκράτηση όχι μόνο των διαδηλωτών, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Οι δράστες προσπαθούν να εξοικειώσουν το λαό μας με την τρομοκρατία και τη βία. Στόχος τους είναι να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται απεγνωσμένοι και, συνεπώς, να μένουν “μακριά από τους δρόμους”.
Όποιος κι αν είναι ο δράστης, αυτό που βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση είναι οι αιματοβαμμένες πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, ΑΚΡ, που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια και πρόσφατα έχουν κλιμακωθεί. Αντιδραστικές ισλαμιστικές συμμορίες, οι οποίες είχαν εκτραφεί ειδικά για την εχθρότητα κατά της Συρίας, τώρα επιστρέφουν στην Τουρκία, γνωρίζοντας ότι έχουν την εγγύηση της ασφάλειάς τους από την κυβέρνηση του ΑΚΡ. Είναι γνωστό ότι αυτές οι συμμορίες αποτελούν μέρος των αιματοβαμμένων πολιτικών του ΑΚΡ. Για χρόνια δρούσαν ως υπεργολάβοι για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και συνεχίζουν αυτόν το ρόλο για τις πολιτικές του ΑΚΡ στην Τουρκία.
Η κυβέρνηση του AKP, η οποία δεν αντέχει καν να ακούει για Ειρήνη, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να συνεχίσει τις αιματοβαμμένες πολιτικές.
Είναι καθήκον όλων των φιλειρηνικών και προοδευτικών δυνάμεων να αντισταθούν σε αυτό. Η καλύτερη απάντηση που ο λαός μας μπορεί να δώσει σε αυτήν τη βίαιη επίθεση στην Άγκυρα είναι να κάνει το καθήκον του. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε στην επιθυμία του ιμπεριαλισμού και του συνεργάτη του, ΑΚΡ, για αίμα και να φτάσουμε σε πραγματική ειρήνη.
Ο λαός μας δεν θα υποκύψει στον ιμπεριαλισμό και τους συνεργάτες του.
Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας
Κωνσταντινούπολη, 10.10.2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.