Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επένδυση για το λαό (VIDEO)

Δ. Κουτσούμπας στον «ΣΚΑΪ»: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επένδυση για το λαό (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 15/09/2015 - 23:02
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι επένδυση για το λαό, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» και τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη.
Σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να στηρίξει το ΚΚΕ, τη μόνη γνήσια αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στα κόμματα που έχουν κοινή γραμμή πλεύσης μέσα στα μνημόνια και στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Το ρεαλιστικό εξαρτάται από αν είναι αναγκαίο και προς όφελος του λαού, σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και εξήγησε ότι είναι ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας, με αποδέσμευση από την ΕΕ, για να βαδίσουμε στο δρόμο της ευημερίας για το λαό και έκανε ειδική αναφορά στα επιτεύγματα τόσο στη Σοβιετική Ένωση όσο και σε άλλες σοσιαλιστικές χώρες.
Όπως σημείωσε, η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής δεν έχει να προσφέρει τίποτα διαφορετικό στο λαό από την καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ και υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει ενότητα και συμμαχία του λαού στη βάση των εργαζομένων, των ανέργων, των γυναικών, των νέων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, αυτή είναι η πατρίδα και ανέφερε πως απέναντί τους έχουν τα μονοπώλια, τους εκμεταλλευτές, την ΕΕ και άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και με αυτούς δεν μπορεί να γίνει συμφιλίωση.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε πως το μικρότερο κακό αποδεικνύεται πως είναι το μεγαλύτερο κακό και σημείωσε ότι το νέο δεν είναι να κάνεις αυτά που κατάγγελνες, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ, πως είναι το παλιό με τη μάσκα του νέου.
Ρωτήθηκε για τον Μ. Γλέζο και τον Αλ. Μητρόπουλο που κάλεσαν και σε ψήφο στο ΚΚΕ και απάντησε πως οι επιλογές του κρίνονται από το λαό και ότι είναι σωστό αυτό που είπαν -όπως και πολλοί άλλοι- ότι έχουν εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ και πως αυτά που λέει αυτά κάνει.
Για τη Χρυσή Αυγή σημείωσε ότι ο λαός δεν πρέπει να χαραμίσει την ψήφο του στη ναζιστική και εγκληματική οργάνωση που είναι τσιράκι του συστήματος.
Για το Προσφυγικό επανέφερε την πρόταση του ΚΚΕ για άμεση μεταφορά με αεροπλάνα και πλοία, με ευθύνη της ΕΕ, των προσφύγων από την Ελλάδα στη χώρα προορισμού τους, ενώ ανέφερε πως πρέπει να καταργηθεί η συμφωνία του Δουβλίνου μονομερώς.
Κλήθηκε να σχολιάσει το debate Τσίπρα - Μεϊμαράκη και σημείωσε πως και οι δύο δυσκολεύτηκαν να βάλουν διαχωριστικές γραμμές αφού έχουν ψηφίσει το μνημόνιο και πως απέφυγαν να μιλήσουν συγκεκριμένα για τα ισοδύναμα διότι ξέρουν πως θα πλήξουν περισσότερο κάποιες άλλες κατηγορίες του λαού.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.