Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Μάκης Παπαδόπουλος: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ηγηθεί μιας γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης ‒ Παρά τις αντεγκλήσεις μεταξύ των κομμάτων, όλοι μαζί θα προωθήσουν τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων (VIDEO)

Μάκης Παπαδόπουλος: Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ηγηθεί μιας γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 22/09/2015 - 09:55
Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και εκφράζει συντηρητική αναδίπλωση του κόσμου, γιατί, παρά τις αντεγκλήσεις που εμφανίζονται μεταξύ των κομμάτων που σχηματίζουν μία κυβέρνηση και μία κάλπικη αντιπολίτευση, το επόμενο διάστημα όλοι μαζί θα προωθήσουν κυριολεκτικά μια σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «STAR» το βράδυ της Δευτέρας 21 Σεπτέμβρη 2015.
Υπογράμμισε τις ευθύνες του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος που σε όλη την προεκλογική περίοδο και νωρίτερα βομβάρδιζε εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, προβάλλοντας το μικρότερο κακό και τη λιγότερο επώδυνη λύση. Επισήμανε και τη θολή αντιμνημονιακή ρητορική που αναπτύχθηκε, η οποία έκανε κριτική στο μνημόνιο και ταυτόχρονα δημιουργούσε αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση μέσα στη φυλακή της ΕΕ. 
Ο Μ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα έρχεται θύελλα που δεν αφορά μόνο τα μέτρα του 3ου μνημονίου, αλλά και την πιθανότητα μιας διεθνούς συγχρονισμένης κρίσης που φαίνεται να βαθαίνει, όπως και την όξυνση των αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή από τη Συρία μέχρι την Ουκρανία.  
Επισήμανε ότι η μόνη λύση είναι να οργανωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, να ανασυνταχθεί το λαϊκό κίνημα, να αλλάξει η κατάσταση στα συνδικάτα, προσθέτοντας ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ηγηθεί μιας γνήσιας λαϊκής αντιπολίτευσης, γιατί μόνο το ΚΚΕ στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο του λαού, την άρχουσα τάξη και το κεφάλαιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.