Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μάκης Παπαδόπουλος: Το μνημόνιο δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία. Είναι στρατηγική που εφαρμόζεται παντού για να ανκάμψουν τα κέρδη – Συνένοχοι αυτοί που διαπληκτίζονται για το παλιό και το νέο, για το μνημονιακό και το αντιμνημονιακό (VIDEO)


 Μ. Παπαδόπουλος: Η θολή αντιμνημονιακή ομπρέλα συγκαλύπτει τον πραγματικό αντίπαλο
Δημοσίευση: Παρ, 11/09/2015 - 10:29
Όλοι αυτοί που διαπληκτίζονται σήμερα μεταξύ τους ως παλιό και νέο, ως μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί, είναι συνένοχοι για την πορεία που μας έφερε ως εδώ, έχουν από κοινού ψηφίσει και δρομολογήσει ένα τρίτο μνημόνιο-λαιμητόμο, τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», το βράδυ της Πέμπτης 10 Σεπτέμβρη 2015.

«Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα που έρχεται, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, που θα οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση, θα οργανώσει τη λαϊκή πάλη, θα είναι στήριγμα του λαού απέναντι στην επίθεση που θα κλιμακωθεί αμέσως μετά τις εκλογές», είπε.
Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Μ. Γλέζου, επισήμανε ότι δημιουργεί την εξής σύγχυση: «Ότι μια πολιτική δύναμη, το ΚΚΕ, που σηκώνει τη σημαία της ανατροπής του καπιταλισμού, και μια άλλη δύναμη που σηκώνει τη σημαία της καπιταλιστικής Ελλάδας της δραχμής μπορούν να συμπορευτούν κάτω από μια θολή αντιμνημονιακή ομπρέλα». 

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι αυτή τη θολή αντιμνημονιακή ομπρέλα την πληρώσαμε πολύ ακριβά, γιατί συγκαλύπτει τον πραγματικό αντίπαλο των εργαζομένων, γιατί συσκοτίζει ότι το μνημόνιο δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, αλλά η στρατηγική που εφαρμόζεται παντού για να ανακάμψουν τα κέρδη. 

«Σκεφτείτε να είχαμε κάνει το λάθος να είχαμε στηρίξει την εγκληματική πορεία της κυβερνώσας αριστεράς αυτούς τους επτά μήνες, σήμερα ο λαός δεν θα είχε αποκούμπι, δεν θα είχε στήριγμα για να στραφεί, παρά μόνο σε αντιδραστική κατεύθυνση», ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.
Για το ντιμπέιτ, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων που βοηθάει να συσκοτιστεί το κύριο και να εμφανιστεί ένα ψευδεπίγραφο ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.