Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΤσΗΠΑς: Ουδείς αριστερός αναμάρτητος ή Από τα εύσημα Ομπάμα στην... ΑΥΓΗ της φτώχειας

«Ουδείς αναμάρτητος»...
Η παρουσία Τσίπρα στη Νέα Υόρκη έδωσε τροφή για δηκτικά σχόλια και δημοσιεύματα που επισήμαιναν τη... δικαίωση των Σαμαρά - Παπανδρέου.
Η Γιάννα Αγγελοπούλου, «υποδεχόμενη» στο Ιδρυμα «Κλίντον» τον πρωθυπουργό, δεν παρέλειψε να επισημάνει ως προσόν του την πλήρη μεταστροφή του:
«Στην ελληνική πολιτική δεν είναι σύνηθες να παραδέχεται κανείς το λάθος του», ανέφερε και πολλοί θυμήθηκαν το «ουδείς αναμάρτητος» του Αντ. Σαμαρά.
Το ακροατήριο μόνο άλλαζε.
  • Ο Σαμαράς το εκστόμισε ενώπιον Γερμανών.
  • Ο Τσίπρας ενώπιον Αμερικανών.
Εκτός αυτού, όμως, οι πιο παρατηρητικοί επισήμαναν πως η ομιλία του στο ίδρυμα του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ ήταν πάνω - κάτω ίδια με όσα έλεγε ως πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, σημειωτέον, βρισκόταν στο ακροατήριο του Αλ. Τσίπρα καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις του με τις ΗΠΑ και την οικογένεια Κλίντον.
Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τα γνωστά του Γ. Παπανδρέου περί του παγόβουνου διαφθοράς στην Ελλάδα. Το μόνο - λέγεται - που τους ξεχώριζε ήταν η αδυναμία του Τσίπρα στην αγγλική γλώσσα αφού σε αντίθεση με τον Γ.Α.Π. δεν είναι μητρική του γλώσσα...
Οι φίλοι των φίλων μου
Τα εύσημα του Ομπάμα
Μπροστά δεν ήμασταν, αλλά δημοσιεύτηκε και δε διαψεύστηκε. Η απεύθυνση του Μπαράκ Ομπάμα στον Eλληνα πρωθυπουργό, χτυπώντας τον φιλικά στην πλάτη και λέγοντάς του: «Εκανες καλή δουλειά στην Ελλάδα»...
Μπορεί για τον... Αλέξη και την κυβέρνησή του να αποτελεί έπαινο. Αλλες εποχές, άλλα ήθη... 
  • Κάποτε θα ήταν ντροπιαστικό -τουλάχιστον- να σου απονέμει εύσημα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για την «καλή δουλειά» που τσακίζει παραπέρα το λαό και μάλιστα να θες να λέγεσαι και αριστερός.
Όλα αυτά μία μέρα αφότου δημοσιοποιήθηκε τμήμα «απόρρητης έκθεσης» του Ελληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, για τα όσα συνέβησαν την περίοδο της διαπραγμάτευσης που διενήργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για λογαριασμό του εγχώριου κεφαλαίου, με την πλευρά της Ευρωζώνης και ειδικότερα με την κυβέρνηση της Γερμανίας, όπου αποτυπώνονται οι αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, οι διεμβολισμοί, οι «συμβουλές» και οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ προς την ελληνική κυβέρνηση σε όλη τη διάρκεια των αντιλαϊκών παζαριών.
Ισως αυτά ακριβώς να εννοούσε, βέβαια, ο Ομπάμα με την παραπάνω φράση...
Μακαρονάδα Φιλη-κή στο χρήστη
Πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε αύξηση 10% στις δαπάνες του;
 «Γρήγορα λεφτά»...
Η «Αυγή», 29/9/2015, αναγγέλλει από την πρώτη της σελίδα ότι:
«Η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και της Δημόσιας Διοίκησης, προϋπόθεση για ενίσχυση της επενδυτικής δραστηριότητας και αποκοπή από το παρελθόν». 
Πράγματι, ένας ευνοϊκός παράγοντας για επενδύσεις είναι οι φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις του κεφαλαίου, αφού αποτελεί προϋπόθεση για μεγάλη κερδοφορία.
Την ίδια ώρα, βεβαίως, η φοροληστεία του λαού είναι παρούσα και διευρύνεται, 
  • τόσο με την επέκταση του 23% ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • όσο και με την αύξηση φορολογίας εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, που έρχεται με το νέο φορολογικό.
Για δε τις μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, αυτές αποτελούν επίσης παράγοντα για άμεση και απρόσκοπτη έγκριση λειτουργίας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους για την τήρηση των αναγκαίων όρων για τη δημόσια υγεία, την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων κ.λπ., δηλαδή για απρόσκοπτες, εδώ και τώρα, καπιταλιστικές επενδύσεις.
  • Υλοποιούνται, δηλαδή, οι απαιτήσεις του κεφαλαίου για «γρήγορα λεφτά και κέρδος μεγάλο»...
Διαχείριση της φτώχειας
Εγραψε η «Αυγή», 29/9/2015:
«Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η λύση στην εξάλειψη της φτώχειας και της ανεργίας είναι να βοηθήσουν όλοι ώστε να ξαναχτιστεί το κράτος πρόνοιας, ως η μόνη πραγματική ασπίδα κοινωνικής προστασίας των αδυνάτων. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να βάλουν στην άκρη διά παντός τη νεοφιλελεύθερη συνταγή - που έτσι κι αλλιώς αποδείχτηκε λάθος - και να λύσουν άμεσα και δραστικά το γόρδιο δεσμό του ελληνικού χρέους. Χωρίς δυσβάστακτο χρέος υπάρχουν επενδύσεις, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και το σπιράλ της καταστροφής αντικαθίσταται από το θετικό ντόμινο της ανάπτυξης».
Τα περί «κράτους πρόνοιας» αποτελούν το «τυράκι» για να στηρίξει ο λαός τη διευθέτηση του χρέους. 
  • Μια διεκδίκηση για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, που ζητούν ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής του χρέους, ώστε κρατικό χρήμα να διοχετευθεί στη στήριξη των επενδυτικών τους σχεδίων.
  • Αυτές οι επενδύσεις όχι μόνο δε θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σε σημαντικό βαθμό την ανεργία, όπως έχει άλλωστε αποδειχτεί από τη διεθνή πείρα, αλλά και οι θέσεις εργασίας που θα εξασφαλιστούν, θα είναι κακοπληρωμένες, χωρίς δικαιώματα, με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 
Όσον αφορά το κράτος πρόνοιας, 
  • δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο από μεθόδους μοιράσματος της φτώχειας, ξεροκόμματα, για ν' αποσπάσουν την ανοχή του λαού στην πολιτική ενίσχυσης του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.