Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΑνθΗΠΑτοι: Γιες σερ!

‒ΟΚ, Πρόεδρε!
Το τηλεφώνημα του Ομπάμα
Χρειάστηκε να βγάλει ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος, για να μάθουμε λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπ. Ομπάμα, και ο Αλ. Τσίπρας, με αφορμή την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.
Μάθαμε, λοιπόν, ότι
«ο Πρόεδρος Ομπάμα επισήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της».
Επομένως, ένα το κρατούμενο ότι οι ΗΠΑ «προσδοκούν» να προχωρήσει στο ακέραιο η εφαρμογή του τρίτου αντιλαϊκού μνημονίου και όλων των μέτρων που έχουν μείνει «ουρά» από τα προηγούμενα. Όλα αυτά, βέβαια, για να υποβοηθηθεί η καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία προϋποθέτει την παραπέρα φτωχοποίηση του λαού.
Από εκεί και πέρα, οι ΗΠΑ δηλώνουν με νόημα ότι στηρίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας εντός της Ευρωζώνης με τους «πιστωτές», προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και αυτό να καταστεί «βιώσιμο».
  • Θυμίζουμε ότι το «χαρτί» της αμερικάνικης στήριξης στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για «κούρεμα» του χρέους ήταν από τα βασικά που έπαιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του περασμένου Γενάρη, στα παζάρια με τους Ευρωπαίους.
Με ένα όραμα ζει ο άνθρωπος!
Πριν από τις εκλογές, μάλιστα, διακήρυττε ότι έπρεπε η Ελλάδα «να μπει σφήνα» στον ανταγωνισμό ανάμεσα στα δύο ιμπεριαλιστικά κέντρα και κυρίως ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις τους και με τη βοήθεια των ΗΠΑ να πετύχει μια «βιώσιμη» διευθέτηση του χρέους, για λογαριασμό βέβαια του κεφαλαίου και όχι του λαού.
  • Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ έβλεπαν και βλέπουν στο ζήτημα της ελληνικής κρίσης μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρέμβουν υπέρ των δικών τους συμφερόντων στη διαχείρισή του από την Ευρωζώνη, πιέζοντας επί της ουσίας τη Γερμανία να αποδεχτεί το οικονομικό βάρος που θα προκύψει από μια πιθανή διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
Η προχτεσινή παρέμβαση των ΗΠΑ δείχνει ότι οι ανταγωνισμοί αυτοί κλιμακώνονται και ότι η Ελλάδα παραμένει ένα από τα σημαντικότερα πεδία εκδήλωσής τους.
  • Αυτό, βέβαια, μόνο καλό δεν είναι για το λαό, ο οποίος δεν έχει τίποτα να κερδίσει, όπως έδειξε και η μέχρι τώρα πορεία των πραγμάτων, με κατάληξη το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο.
Κατά τα άλλα, στη συνομιλία του με τον Αλ. Τσίπρα, ο Μπ. Ομπάμα επανέλαβε το ενδιαφέρον του για το ζήτημα της Συρίας, όπως και «τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Σύρους και άλλους που χρειάζονται ανθρωπιστική αρωγή», σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, με σοβαρή εμπλοκή και της Ρωσίας.
Η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς πρέπει να θεωρείται δεδομένη, σε συνάρτηση και με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς Ομπάμα και Τσίπρας «συμφώνησαν για τη σημασία που έχει η συνεργασία με την Τουρκία πάνω σε αυτές τις προκλήσεις (σ.σ. του προσφυγικού και των εξελίξεων στη Συρία) συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για να βρεθεί μια επιτυχής λύση στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού».
Ένα είναι σίγουρο: 
  • Μαζί με τα νέα μέτρα, περιμένουν το λαό και νέες «μπόρες» σε ό,τι αφορά τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, αν ο ίδιος δεν παρέμβει καθοριστικά με την πάλη του στις εξελίξεις.
Συγκυβέρνηση: Επαφές στις ΗΠΑ με πρόγραμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου
‒Να ντυθείς καλά, είπαμε. Μην το παρακάνουμε, όμως!

Δημοσίευση: Σάβ, 26/09/2015 - 11:18
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 26/09/2015 - 13:14
Για τις ΗΠΑ αναχωρεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να συμμετάσχει στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο περιθώριο της οποίας ενδέχεται να βρεθεί και με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την προχτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Τσίπρα, σημειώνεται πως
«ο Πρόεδρος Ομπάμα επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε μια συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, στην πορεία της προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την επίτευξη μιας βιωσιμότητας του χρέους της εντός της Ευρωζώνης, μέσω επίσης μιας συμφωνίας με τους πιστωτές της για την ελάφρυνση του χρέους της», ενώ συζήτηση έγινε και για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τους προέδρους της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη, της Αιγύπτου Αλ Σίσι, της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Επίσης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κλίντον.

Εκτός από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, θα συμμετάσχει σε σύνοδο για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015», καθώς και σε συνάντηση με θέμα την «ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και των προσφύγων στο πλαίσιο της νέας ανάπτυξης».

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, στο επίκεντρο των επαφών του οποίου με ομολόγους του θα βρεθεί η προώθηση στόχων γεωστρατηγικής αναβάθμισης των εγχώριων κεφαλαίων στην ευρύτερη περιοχή, με την ανάληψη ενεργότερου ρόλου στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την Ανατολική Μεσόγειο.
Μεγάλο μέρος των επαφών του Έλληνα ΥΠΕΞ θα αφορά τις εξελίξεις σε Βόρεια Αφρική, Μέση Ανατολή και τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, όπου ανταγωνίζονται μια σειρά ισχυρά μονοπωλιακά συμφέροντα για να κατοχυρώσουν και να ενισχύσουν τις θέσεις τους, ακόμα και με νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 
Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Ν. Κοτζιάς θα έχει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του, με αξιωματούχους άλλων χωρών και με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, καθώς και δημόσιες παρεμβάσεις και ομιλίες. Μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κυπριακής Δημοκρατίας, Τουρκίας, Αιγύπτου, Κοσσόβου, Λιβάνου, Ιορδανίας, Ιράκ, Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν, Αργεντινής, Αυστραλίας και Νορβηγίας, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Ε. Μπ. Αϊντε και το γγ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Ι. Αμίν.
Σε πολυμερές επίπεδο, ο Ν. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε συντονιστικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Διαδικασίας Συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.
  • Ενώ σχεδιάζονται νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με πρόσχημα την αποτρόπαιη δράση των τζιχαντιστών - δυνάμεων, που τα ίδια ιμπεριαλιστικά κέντρα στήριξαν ποικιλοτρόπως, ο Ν. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στην εκδήλωση για την «Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τρομοκρατικές ομάδες» και στη συνάντηση υπουργικού επιπέδου για την «Κρίση στη Συρία».
Επίσης θα συμμετάσχει στην ανοικτή συζήτηση υπουργικού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα: «Διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας: Διευθέτηση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής στην περιοχή» που θα διεξαχθεί υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ. Λαβρόφ και στην εκδήλωση Υψηλού Επιπέδου με θέμα τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΑΣΕ, υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας, Ι. Ντάτσιτς.
Τέλος, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί τριμερής υπουργική συνάντηση Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, όπου
«θα εξεταστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι τρόποι ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας σε κάθε επίπεδο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.