Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απλή κόκκινη λογική εις διπλούν (Για να ξεθολώνουν τα μυαλά)

Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο ρ/σ «Παραπολιτικά Fm» (AUDIO)
Δημοσίευση: Δευ, 14/09/2015 - 11:33
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά Fm» παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και στο δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη 2015.
Δημήτρης Κουτσούμπας (10 Αυγούστου 1955, Λαμία)
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 5.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο «Βήμα της Κυριακής»
Δημοσίευση: Κυρ, 13/09/2015 - 10:56
Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο «Βήμα της Κυριακής» και στο δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη. Παρατίθεται η συνέντευξη: 
Ερώτηση 1η: Λέτε ότι τα μνημόνια διαρκείας δεν είναι μονόδρομος. Αλλά σε μια χώρα που δεν την δανείζει πια κανείς και της οποίας η μόνη βιομηχανία είναι ο Τουρισμός σε περιβάλλον capital controls  ποιος είναι ο άλλος δρόμος;
Απάντηση: Δεν έχουμε τηn άποψη ότι η χώρα μας πρέπει να ζει με δανεικά. Ούτε ότι η Ελλάδα είναι Ψωροκώσταινα. Το αντίθετο. Η χώρα μας έχει βιομηχανική παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ορυκτό πλούτο, έχει έμπειρο και ικανό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και μια μεγάλη δυνατότητα να λύσει το διατροφικό της πρόβλημα και να κάνει και εξαγωγές. Αν όλα αυτά γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία, τότε μπορεί να αναπτύξει προς όφελος του λαού της, αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες και φυσικά να αναπτύξει ισότιμες και αμοιβαίες σχέσεις με άλλες χώρες.
Ερώτηση 2η: Λέτε ότι πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη και ταυτόχρονα λέτε στον κ. Λαφαζάνη ότι η Ρωσία είναι πια μια καπιταλιστική δύναμη για την οποία δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες.
Απάντηση: Ε ναι, γιατί το ζήτημα δεν είναι να φύγεις από την ΕΕ, και να κολλήσεις σε μια άλλη καπιταλιστική συμμαχία ή δύναμη, στη Ρωσία ή στους BRICS για παράδειγμα και να παραμείνουν όλα ίδια κι απαράλλαχτα. Το ζήτημα είναι να χτυπήσεις το θηρίο στην καρδιά του, να πάρει στην ιδιοκτησία του ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλιώς θα κάνεις -το ξαναλέω- μια τρύπα στο νερό.
Ερώτηση 3η: Ζητάτε ψήφο στο ΚΚΕ για να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των αδύναμων. Πρέπει όμως να παραδεχθείτε, ότι τα τελευταία χρόνια των διαδοχικών μνημονίων, δεν μπορέσατε να τα προστατεύσετε…
Απάντηση: Ο λαός ο ίδιος -και μέσα στο λαό και το ΚΚΕ- δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα δικαιώματα του, όχι γιατί δεν αγωνίστηκε αλλά γιατί με τους αγώνες του δεν αμφισβήτησε, δεν σημάδεψε τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτό μπορεί να κάνει τώρα με δυνατό το ΚΚΕ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής εκεί όπου η συμμετοχή, η οργάνωση, η πάλη στο κίνημα, γίνεται δύναμη. Σήμερα υπάρχει πείρα για να μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι η ζωή του δεν αλλάζει αν αλλάξει η κυβέρνηση, στη λογική «φύγε εσύ, έλα εσύ». Για να αλλάξει η ζωή του, πρέπει να αλλάξει και χέρια συνολικά η εξουσία και η ιδιοκτησία.
Ερώτηση 4η: Σε μια εποχή που οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις έχουν τελειώσει, πόσο πειστικό είναι να αρνείστε οποιαδήποτε συνεργασία;
Απάντηση: Το ΚΚΕ έχει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση συνεργασίας, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Γι' αυτό, αντί να κοιτάμε μόνο προς τα πάνω, όπου γίνονται συγκολλήσεις σκορποχωρίων, ας κοιτάξουμε μέσα στο λαό εκεί που απευθύνεται η πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συμμαχία που μπορεί να οργανώσει την πλειοψηφία του λαού στο δρόμο της ανατροπής, εκεί δηλαδή που οικοδομούνται τα γνήσια λαϊκά μέτωπα πάλης και ανατροπής.
Ερώτηση 5η: Δεν θα μπορούσατε να επιβάλετε κάποιες από τις απόψεις σας σε μια κυβέρνηση συμμετέχοντας σε αυτήν, αντί να αρκείστε στην καταγγελία των πεπραγμένων της;
Απάντηση: Κ. Χιώτη, δεν είμαστε στο 2012, ούτε στο Γενάρη του 2015. Ο μύθος της «αριστερής» -ή, δεν ξέρω εγώ, ποιας άλλης- κυβέρνησης, που και τα κέρδη των μονοπωλίων θα ανακάμπτουν και οι δεσμεύσεις της ΕΕ θα υλοποιούνται και ο λαός θα περνάει καλά, με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, έχει πια καταρρεύσει. Οι θέσεις μας μπορούν να υλοποιηθούν από τη λαϊκή διακυβέρνηση που θα συμμετέχει το ΚΚΕ, όταν ο ίδιος ο λαός το αποφασίσει και παλέψει γι' αυτό.
Ερώτηση 6η: Διαπιστώνουμε μια ολοένα αυξανόμενη επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα από το ΚΚΕ, όταν οι προτάσεις σας σχεδόν ταυτίζονται. Προεκλογικά είναι λογικό, αλλά μετά τις εκλογές δεν θα μπορούσατε να συνεργαστείτε για κοινές δράσεις πάλης υπέρ των αδυνάτων;
Απάντηση: Η έξοδος της Ελλάδας μόνο από το νόμισμα, με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, πανταχού παρόντα, οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση και χρεοκοπία το λαό μας. Η πρόταση του ΚΚΕ για ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας, και τη μετατροπή της σε κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία, που αποδεσμεύει τη χώρα από την ΕΕ και διαγράφει μονομερώς το χρέος, είναι ο σοσιαλισμός, που προωθεί τη σχεδιασμένη ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών, απ' τον οποίο τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και 25 χρόνια.
Ερώτηση 7η: Σας ενόχλησε που ο κ. Γλέζος αρχικώς πρότεινε ψήφο στο ΚΚΕ και στη συνέχεια μπήκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας;
Απάντηση: Μάλλον τον κ. Λαφαζάνη, απ' όσο φάνηκε ενόχλησε, αφού με το κόμμα του συζητούσε ο Μανώλης Γλέζος όλο το προηγούμενο διάστημα.
Ερώτηση 8η: Πώς σας φάνηκε που ο Αλ. Μητρόπουλος πρότεινε αποχή ή ΚΚΕ;  
Απάντηση: Νομίζω ότι ο Αλ. Μητρόπουλος, όπως και αρκετοί άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε με το δικό του τρόπο, αυτό που λέει πολύς κόσμος, ότι το ΚΚΕ είναι μια έντιμη πολιτική δύναμη, που με συνέπεια, σταθερότητα παλεύει δίπλα στο λαό. Και νομίζουμε ότι αυτή η παραδοχή, μπορεί τώρα να γίνει ψήφος στο ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν κάποιος συμφωνεί σε όλα μαζί του.
Ερώτηση 9η: Σας άκουσα στο debate να λέτε ότι πολύς Μάρξ και Λένιν έπεσε τελευταία. Σας ενοχλεί που άρχισαν κι άλλοι να τους επικαλούνται, και μάλιστα για να ανατρέψουν τα επιχειρήματά σας;
Το αντίθετο. Ίσα - ίσα αποδεικνύει μέσα στη ζωή την καθοδηγητική δύναμη των ιδεών του μαρξισμού - λενινισμού, την πρωτοπορία του. Το γεγονός ότι ακόμα και ορκισμένοι εχθροί του Μαρξ και του Λένιν αναγκάζονται να καταφύγουν στα γραπτά τους, για να διαστρεβλώσουν και άλλοι να τα προσαρμόσουν ανάλογα τη συγκυρία, έξω από τις συγκεκριμένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, δείχνει την πλήρη αδυναμία της αστικής ιδεολογίας και σκέψης, τη σαπίλα και το παρωχημένο της.
Ερώτηση 10η: Αν σας ξανακαλούσαν σε debate θα ξαναπηγαίνατε, ή την θεωρείτε πλέον μια ανούσια διαδικασία;
Η ζωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση είναι προτιμότερη, ο διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο. Χωρίς πάλι κι αυτό να εξασφαλίζει πάντα ουσία, αφού μπορεί να καταντάει σόου ή τσίρκο ανάλογα την υπευθυνότητα που δείχνουν οι συμμετέχοντες σ' ένα διάλογο.
Ερώτηση 11η: Συμφωνείτε με το σύνθημα του Ποταμιού, «από το πρώτη φορά Αριστερά, στο πρώτη φορά στα σοβαρά»;
Απάντηση: Μόνο να σκεφτεί κανείς ποιος το λέει… Λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Απ' όλους. Άλλωστε ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον -εκτός των άλλων- ότι και το Ποτάμι στα σοβαρά ψήφισε το μνημόνιο, και στα σοβαρά θέλει να το εφαρμόσει με τη στήριξή του σε επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.