Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση - Ανυπακοή και πάλη ταξική - Ανασύνταξη τώρα! (VIDEO - ΦΩΤΟ)

  

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας (ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Δευ, 28/09/2015 - 14:23
Ενημέρωση: Δευ, 28/09/2015 - 14:26
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 28/09/2015 - 19:18
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ, καθώς στο υπουργείο αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα η «Επιτροπή σοφών».
Με συνθήματα όπως «Απλήρωτη εργασία, κάτεργα παντού αυτή είναι η σαπίλα του καπιταλισμού» και «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολουμένοι και συνταξιούχοι τονίζουν ότι οι προτάσεις της «επιτροπής σοφών» επιστρέφονται ως απαράδεκτες.
Επισημαίνουν ότι η αντιασφαλιστική επίθεση είναι αποφασισμένη με βάση τη συμφωνία του 3ου μνημονίου και τονίζουν ότι μόνο ένα λαϊκό ποτάμι εργατών, αυτοαπασχολουμένων, νέων και συνταξιούχων μπορεί να τους σταματήσει.
Εργαζόμενοι και άνεργοι υπογραμμίζουν ότι δε θα δεχτούν τη λογική των ψίχουλων και τις συντάξεις πείνας, δεν θα δεχτούν να γίνει η ασφάλιση δικαίωμα των λίγων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος παραδέχτηκε την επικείμενη αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ επανέλαβε τις αντιασφαλιστικές προθέσεις της κυβέρνησης περί εξορθολογισμού και για αλλαγή της αρχιτεκτονικής του ασφαλιστικού συστήματος με κοινωνική δικαιοσύνη. Δηλαδή, ουσιαστικά ο φτωχός θα δίνει στο φτωχότερο στα πλαίσια της εξίσωσης των παροχών προς τα κάτω και του μοιράσματος της συνταξιοδοτικής, ασφαλιστικής φτώχειας μέσα και από τη μείωση των συντάξεων.

Σχολιάζοντας την σημερινή συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Ο «εξορθολογισμός και τα ενιαία κριτήρια» στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα που ανέφερε ο υπουργός εργασίας στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους εργατικών και συνταξιουχικών οργανώσεων, είναι το περιτύλιγμα του νέου σφαγιασμού στην κοινωνική ασφάλιση με συνεχείς μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, με απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας. Τα νέα μέτρα θα πλήξουν ιδιαίτερα τους νέους εργαζόμενους, τη νεολαία».

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Εργασίας μίλησε ο Τάσος Ζερβός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν ληφθεί μέτρα 2,5 δισ. ευρώ  σε βάρος των συνταξιούχων και των εργαζομένων. Το κίνημά μας, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν αμέτοχοι στη σφαγή. Η κυβέρνηση να μην επαναπαυτεί στις δάφνες της γιατί η Κοινωνική Ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση της εργατικής τάξης και η επίθεση δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. (το βίντεο που ακολουθεί)

Από την πλευρά του ο Μανώλης Ραλλάκης, γγ της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, αναφέρθηκε στις αιτίες του προβλήματος των ασφαλιστικών ταμείων που είναι μεταξύ άλλων η κλοπή των αποθεματικών, οι χαριστικές ρυθμίσεις της μεγαλοεργοδοσίας, τα δανεικά και αγύριστα στο μεγάλο κεφάλαιο, το κούρεμα μέσω PSI, οι ελλείψεις ελέγχων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας κλπ. Παράλληλα χαρακτήρισε ως παραμύθι το επίχειρημα ότι οι νέες γενιές συντηρούν τους παλαιούς συνταξιούχους και κάλεσε σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε ότι από τη μια έχουμε τους «σοφούς» που εργάζονται σκληρά για λογαριασμό του κεφαλαίου, δηλαδή για τη μείωση της συμμετοχής κράτους και εργοδοτών στην Κοινωνική Ασφάλιση και από την άλλη εμείς οι σοφοί εργαζόμενοι που σε εμάς οφείλεται ο παραγόμενος πλούτος, τμήμα του οποίου είναι οι καταβαλλόμενες εισφορές στο σύστημα και δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Ταυτόχρονα, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί «επαναστατικής γυμναστικής» του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι δεν γνωρίζουμε πρώτη φορά σήμερα την αντιασφαλιστική επίθεση, αλλά από την ίδρυση της ΕΕ, από τη δεκαετία του 1990 στην Ελλάδα. Αν καθυστέρησε η εφαρμογή της αντιασφαλιστικής επίθεσης στη χώρα ήταν λόγω των μεγάλων αγώνων και αυτή την απάντηση θα την δώσουμε και τώρα με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, καλλιεργώντας και αναπτύσσοντας αγωνιστικό, ταξικό κλίμα.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.