Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η ηλιθιότητα των μνημονιακών, η Ευρώπη των σκλάβων, οι θιγμένοι Συριζαίοι και η ηθική του ΚΚΕ για την ανατροπή που ονειρευόμαστε

 
Ανθισμένη κόλαση

Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

1. Θα ήθελα να δω πού εδρεύει η ηλιθιότητα των μνημονιακών, διότι ανησυχώ για την τύχη μου κυρίως ως άνθρωπος, αφού η ιδιότητα του πολίτη μ' έχει αποχαιρετήσει χρόνια τώρα.
2. Οσοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και δεν διαμαρτύρονται, αφήνοντας την τύχη τους στη δίνη της θείας πρόνοιας, σχηματίζουν, μαζί με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, τη χυδαιότητα της πλειοψηφίας σε κάθε εκλογική διαμάχη. Προξενούν δεινά και μας θίγουν τα μέγιστα.
3. Αφού δεν μορφώνεται κανείς κατάλληλα, είναι εκτεθειμένος στους επιδρομείς της πραγματικότητας. Από τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, ζούμε τη διάλυση της παιδείας, που προκαλεί φόβο στην αστική τάξη, που την βλέπει ως εμπόδιο στην ανάπτυξή της. Παρά τις σθεναρές αντιστάσεις, τα καθεστώτα οδηγούν, μέσα από κάθε είδους προκλήσεις, στην απώλεια ενδιαφέροντος εκ μέρους των μαθητών, με αποτέλεσμα την περιφρόνηση και απαξίωση της εκπαίδευσης. Ιδια νοοτροπία τότε και τώρα: όποιος έχει κομπόδεμα μπορεί να συμμετέχει στο πανηγύρι της γνώσης, αυτός είναι ο επίλεκτος, που ζει μακριά από τη βάσανο των μαθητών που δεν έχουν τίποτα δικό τους, βρίσκονται στο όριο της φτώχειας και αναγκάζονται σε υποχρεωτικές θυσίες με αποτέλεσμα να χάνουν τη νεότητά τους, φυσικά ανεπιστρεπτί.
4. Ποια Ευρώπη, ποια αυστηρά ιδεώδη; Ενώ η θάλασσα ξεβράζει νεκρά παιδιά, οι Γερμανοί έκλεισαν πάλι τα σύνορά τους. Τελείωσε το διαφημιστικό σποτάκι με τη Μέρκελ και όσους πρόσφυγες πρόλαβαν να μπουν στον βαυαρικό παράδεισο. Τώρα θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τι είναι η Δύση, κυρίως στην καθημερινότητά της. Θα μετανιώσουν οι πρόσφυγες γι' αυτή την αγκαλιά: Οι Γερμανοί βρήκαν έτοιμους σκλάβους για να τους στύψουν.
5. Αχ, οι ευαίσθητες ψυχές των διανοούμενων της συγγραφικής πιάτσας. Ο Νεχρού προσπάθησε να νικήσει τη σκληρή καρδιά των μορφωμένων. Ηρθε η ώρα τους να περάσουν στην αίθουσα διδασκαλίας. Οι πρόσφυγες από τη Συρία διδάσκουν και γράφουν, γιατί μόνο όποιος έχει πονέσει πολύ γράφει. Οι πρόσφυγες δεν παλεύουν μόνο για τον εαυτό τους, επιχειρούν με την παρουσία τους μία από τις μεγαλύτερες μεταμορφώσεις της πραγματικότητας.
6. Αφού έκαναν τη ζημιά, οι Συριζαίοι τώρα θίγονται όταν τους κατατάσσουν στην ένωση των μνημονιακών κομμάτων. Παίζουν πολλές φορές με τη λογική μας, όπως όλοι οι καθαροί μικροαστοί. Η τύχη τους είναι αβέβαιη από δω και στο εξής: θα εισπράξουν τα ψέματα που είπαν και την περιφρόνησή που επέδειξαν πιστεύοντας πως μπορούν να μας κάνουν ό,τι θέλουν. Θα υποστούν ολομέτωπη επίθεση από το κίνημα και θα εξαφανιστούν σιγά σιγά, όπως απαιτεί η απόλυτη αναγκαιότητα, για να κινηθεί η υπόθεσή μας στο μέλλον.
7. Εφυγε μέσα στον Αύγουστο ο υπέροχος κύριος Θάνος Κωνσταντινίδης. Γιατρός, προστάτης των καλλιτεχνών, είχε κάτω από τις φτερούγες του τους ποιητές Νίκο Καρούζο και Μίλτο Σαχτούρη, και τον ζωγράφο Γιώργο Μπουζιάνη. Τώρα είμαι σίγουρος, ο Θεός τον πήρε γιατί έχει πολλή δουλειά στον ουρανό.
8. Εφτασε η πρόκληση των εκλογών. Ας τιμωρήσουμε με την ψήφο μας πάνω απ' όλα τους μνημονιακούς, γιατί προσπαθώντας να συντηρήσουν τις κάστες τους μιλάνε για μια δίκαιη «κοσμική τάξη», όπως γίνεται στις Ινδίες. Μόνο η αυταπάρνηση, βασική αρχή στην ηθική του ΚΚΕ, μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για την ανατροπή που ονειρευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.