Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Λαφαζάνης: Φανφάρες και παπάρες του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (ΣΤ΄ και μας τελείωσε) – Πρόσεχε ΛΑΕ!

Περασμένα μεγαλεία

Λαφαζανιά

Ετυμολογία
λαφαζανιά < τουρκική lafazan < περσική لافزن (lāf-zan)
Ουσιαστικό
λαφαζανιά (κυπριακή διάλεκτος) θηλυκό
  1. υπερβολή, σαχλαμάρα
  2. εξωπραγματικό γεγονός που παρουσιάζει κάποιος ως πραγματικότητα, για να εντυπωσιάσει 
Συγγενικές λέξεις
  • λαφαζάνης
________________
Το Α' Μέρος:
Το Β' Μέρος:
Το Γ' Μέρος:

Λαφαζάνης: Δηλώσεις και εκδηλώσεις του υπερυπουργού, σε θέματα Αγροτικής Παραγωγής και Ενέργειας, τρομάρα του! (Γ΄ και συνεχίζεται)

Το Δ' Μέρος
__________________
Από Μποτίλια και
Λαφαζάνης (32)

*

Από τότε ηταν έτοιμος για τη ρήξη ο Παναγιώτης

Κόκκινο μπρούσκο Λαφαζάνη: Εμπρός για μια νέα ΡΙΚΣΣΥ!
Διαλογή από δελτία τύπου ΥΠΕΚΑ του υπερυπουργού Λαφαζάνη

 
ΣΤ' και τελευτίο ΜΕΡΟΣ

11.5.2015 Επιστολή του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη στον πρόεδρο της εταιρείας TAP AG για τη συμμετοχή ελληνικών εταιριών στην κατασκευή του ΤΑΡ
«Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού θα υλοποιηθεί σε Ελληνικό έδαφος, θεωρούμε αυτονόητο ότι θα προτιμήσετε και θα επιλέξετε, κατά κύριο λόγο, Ελληνικές εταιρίες τόσο για την κατασκευή του αγωγού και των συναφών έργων, όσο και για την προμήθεια των υλικών που απαιτούνται. Εκτιμούμε ότι μία τέτοια σας επιλογή θα συμβάλλει στην αποδοχή του Έργου από τις τοπικές κοινωνίες και θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη και την θετική στάση της κοινωνίας απέναντί του.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι από την πλευρά μας θα εξετάσουμε θετικά το ζήτημα του ΦΠΑ, το οποίο έχει προβληθεί ως πιθανό συγκριτικό μειονέκτημα στην επιλογή Ελληνικών εταιριών, αν και οφείλουμε να πούμε ότι και από τη δική σας πλευρά χρειάζεται κατανόηση επί του θέματος.»
  • Σχόλιο: Όντως ο Λαφαζάνης σαν υπερυπουργός έφτυσε αίμα και αγωνίστηκε ως πλασιέ των Ελλήνων επιχειρηματιών . Μέχρι και τον ΦΠΑ ήταν διατεθιμένος να μειώσει για να κάνουν μπίζνες οι μεγαλοεργολάβοι.
13.5.2015 Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου“Fluxys”, WalterPeeraer,για την υλοποίηση του αγωγού TAP
«Εποικοδομητική συζήτηση και ευρεία ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την υλοποίηση του αγωγού TAP(TransAdriaticPipeline),υπήρξε κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τονWalterPeeraer, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Βελγικού Ομίλου υποδομών Φυσικού Αερίου “Fluxys”, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα, MarcVandenReeck. Ο όμιλος “Fluxys” συμμετέχει με ποσοστό 19% στο μετοχικό κεφάλαιο του TAP και έχει αναπτύξει χρήσιμες συνεργασίες με τον ΔΕΣΦΑ.Θέλουμε να προχωρήσει ο αγωγός TransAdriaticPipeline, χωρίς προσκώματα και καθυστερήσεις» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης»
14.5.2015 Με εκπροσώπους της ιταλικής Edison συναντήθηκε ο Π. Λαφαζάνης
«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο υπουργείο με εκπροσώπους του ομίλου EDISON, που αποτελούσαν οι: RobertoPoti, εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ομίλου, Ιωάννης Ζήσιμος, πρόεδρος της EDISON HELLAS, MichelEmmanuelPiguet, Διευθύνων Σύμβουλος της Elpedison Energy και ElioRugeri, Διευθύνων Σύμβουλος της IGI POSEIDON»
15.5.2015 Απαντήσεις Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη 19η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του ECONOMIST με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, με θέμα: EnergyAllianceintheMediterranean&NorthAfrica: UnlockingtheFullPotential
«Βεβαίως είναι σωστό ότι στην Ελλάδα, παρά την κρίση και παρά τις δυσκολίες, αναπτύσσονται αυτήν περίοδο μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις. Κυρίως, βεβαίως, επενδύσεις του δημοσίου, όπως της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Και αυτό είναι θετικό γιατί δείχνει ότι η ενέργεια μπορεί να γίνει μοχλός αναπτυξιακών αναζωογονήσεων για την ελληνική οικονομία, που τόσο πολύ τις έχουμε ανάγκη. Όσον αφορά την "απελευθέρωση των αγορών", βεβαίως η Ελλάδα και η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι υπέρ ενός υγιούς ανταγωνισμούμε μία παρατήρηση όμως : απελευθέρωση των αγορών δεν σημαίνει υποβάθμιση και κατάργηση του δημόσιου τομέα στο χώρο της ενέργειας»
19.5.205 Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης: «Πολύτιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων»
«Στο Συνέδριο «Επιμελώς Επιχειρείν 2015», το οποίο διοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ), απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.
«Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται να ξανανοίξει ο διάλογος στην Ελλάδα για το πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να αναβιώσουν επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
«Ως Υπουργείο παρουσιάσαμε εκείνα τα προγράμματα τα οποία είναι για μας πρώτης προτεραιότητας. Η χωροταξία, για παράδειγμα, δίνει στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να ξέρει που και πως μπορεί να χτίσει, χωρίς να έχει να αντιμετωπίσει γραφειοκρατία,  διαφθορά και εκβιασμούς από πελατειακά συμφέροντα»
 Από την εποχή της πλατφόρμας 
Το «δεξί άλλοθι» της «Αριστερής Πλατφόρμας»

27.5.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη και του Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Κ. Ήσυχου με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην ΑθήναE. A. Casciano
«Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγ. Λαφαζάνης εξέφρασε την εκτίμησή του για το σημαντικό ρόλο που παίζει η Βραζιλία όχι μόνο στη Λατινική Αμερική, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Χαιρέτησε επίσης το ρόλο της ως μέλους των BRICS και την πρωτοβουλία των τελευταίων για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.Το «αριστερό άλλοθι» της «Αριστερής Πλατφόρμας»
Ειδικότερα ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο Πρέσβη πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο 2ος Γύρος Παραχωρήσεων για Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων σε 20 θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης και τόνισε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό για τη χώρα μας η συμμετοχή και βραζιλιάνικων πετρελαϊκών εταιρειών στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.
 Επίσης ενημέρωσε τον Βραζιλιάνο πρέσβη για τις σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, επισημαίνοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά επωφελές να διερευνηθούν μορφές ανάπτυξης συνεργασιών με βραζιλιάνικες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν για την επεξεργασία ακατέργαστης βραζιλιάνικης ζάχαρης στα ελληνικά εργοστάσια και διάθεσή της στην εγχώρια αγορά και στο εξωτερικό.»
  • Σχόλιο 1: Ο Λάφα καλεί τα βραζιλιάνικα πετρελαικά μονοπώλια στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου
  • Σχόλιο 2: Ο Λάφαβάζει την ταφόπλακα στην ελληνική τευτλοκαλλιέργεια και τευτλοπαραγωγούς σχεδιάζοντας την παραγωγή φασόν ζάχαρης για τους Βραζιλιάνους από τα ελληνικά εργοστάσια και την μετατροπή δυο εξ’ αυτών σε εργοστάσια βιοαιθανόλης
(όπως παλιότερα σχεδίαζαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ο Λάφα είχε ανέβει στα κάγκελα)
28.5.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με τον Αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου του Ιράν A. H. Zamaninia 
Αίτημα για ουσιαστική μείωση του τιμήματος του έργου της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα υπέβαλε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κατασκευάστριας εταιρείας 
«Τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφτηκαν στο υπουργείο μετά από πρόσκλησή του ο RainerKiechl Διευθύνων Σύμβουλος της MITSUBISHI HITACHI POWER SYSTEMS EUROPE, της εταιρείας που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που πρόκειται να κατασκευάσει την ηλεκτροπαραγωγική μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδακαι ο MatthiasJochem, υπεύθυνος του Τμήματος Πωλήσεων της ίδιας εταιρείας»
30.5.2015 Συναντήσεις του Υπουργού ΠΑΠΕΝ στη Ρωσία
«Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης επισκέφτηκε την Παρασκευή και το Σάββατο (29-30/5) τη Ρωσία και είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον AlexanderNovak, Υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον SergeiStorchak, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τον AlexeyMiller, επικεφαλής της Gazprom.
Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις της συμφωνίας Ελλάδας - Ρωσίας του 2008, ώστε να αποτελέσει το πλαίσιο στις σημερινές συνθήκες της πολιτικής στήριξης από τα δύο μέρη του αγωγού και άλλων ενεργειακών αναπτυξιακών έργων.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε επίσης προς τον S. Storchak το ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμμετάσχει ως μέλος (μη ιδρυτικό) στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, πράγμα που θα ήταν ιδιαίτερα επωφελές για τη χώρα και συζήτησαν τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κ. Storchak δεσμεύτηκε ότι η Ρωσία, που προεδρεύει αυτή την περίοδο στους BRICS, θα στηρίξει αποφασιστικά αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα τράπεζα. Διευκρίνισε επίσης ότι το μερίδιο που θα καταβάλλει η Ελλάδα για τη συμμετοχή της ως εταίρος στη νέα τράπεζα θα είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί με αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις από την τράπεζα μόλις η συγκρότησή της ολοκληρωθεί.»
3.6.2015 Γεύμα Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος καιΕνέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τους Πρέσβεις των χωρών της ΕΕ.
«Ο Λετονός Πρέσβης στην Αθήνα IvarsPundurs, εκπροσωπώντας την Λετονική Προεδρία στην ΕΕ, παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι γεύμα στο ξενοδοχείο Hilton με επίτιμο προσκεκλημένο τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και καλεσμένους τους Πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, οι οποίοι και έδωσαν όλοι το παρόν. Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο Π. Λαφαζάνης  ανέπτυξε θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΑΠΕΝ, καθώς και θέματα της κρίσιμης πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, απάντησε δε σε πλήθος ερωτημάτων που του έθεσαν οι κ.κ. Πρέσβεις.»
  • Σχόλιο: Τι συζήτησαν; Τι είπε ο Λαφαζάνης που είναι υπέρ της διαφάνειας;
Pan (και εντελώς) Down: Οι Σκουριές και τα πρωτόκολλα του Τσιρώνη
3.6.2015 Δήλωση του Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη για το Ελληνικό και τις σχετικές δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη
«Η δήλωση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που έγινε κατόπιν συνεργασίας του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Καπάταη με τους δημάρχους της περιοχής, για παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων για διαχείριση απορριμμάτων 4 όμορων δήμων, είναι απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε σήμερα.
 Ο νέος ΕΣΔΑ προβλέπει -σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας- ότι ήπιες και μη οχλούσες χρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, που δεν έχουν καμία σχέση με ΧΥΤΑ και με ΧΥΤΥ, άνετα μπορούν να γίνουν σε χώρους μέσα στους δήμους.
 Παρόλο που το Υπουργείο μας δεν έχει δικαιοδοσία να χωροθετεί χώρους διαχείρισης απορριμμάτων, αφού είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, εκτάσεις όπως αυτή του πρώην αεροδρομίου είναι κατάλληλες για τέτοιες χωροθετήσεις».
4.6.2015 Συνάντηση του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD)
«Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε στο υπουργείο με τον RiccardoPuliti, Διευθυντή του Τμήματος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και τον MatteoColangeli, Στέλεχος του ίδιου Τμήματος της EBRD και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.»
  • Σχόλιο: Τι έγινε ο λαλίστατος Λάφα κατάπιε τι γλώσσα του? Τι συζήτησαν;
8.6.2015 Οι παρεμβάσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
12.6.2015 Π. Λαφαζάνης: Το ΥΠΑΠΕΝ σε συνεργασία με τη Διοίκηση της ΔΕΗ επεξεργάζεται ένα ειδικό τιμολόγιο για τις μονάδες αφαλάτωσης των νησιών
«Αυτό που νομίζω ότι χρειάζεται να εξεταστεί - και ήδη συνεργαζόμαστε με τη ΔΕΗ επ’ αυτού – είναι να υπάρξει ειδικό τιμολόγιο για τις μονάδες αφαλάτωσης. Ένα ειδικό τιμολόγιο για τις μονάδες αφαλάτωσης το οποίο θα τις ανακούφιζε απ’ το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος και θα έδινε μια θετική ώθηση στην ανάπτυξή τους.»
  • Σχόλιο: Κι άλλο δωράκι του Λαφαζάνη στις εταιρείες αφαλάτωσης…
19.6.2015 Υπογράφηκε μεταξύ του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη και του υπουργού Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας A. Novak το ιστορικής σημασίας μνημόνιο συνεργασίας για τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό
«Μετά από παρέμβασή μου, η οποία έγινε με παρότρυνση τοπικών φορέων της Σύρου, η Διοίκηση της ΔΕΗ για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους προέβη στην άρση διακοπής ηλεκτροδότησης της «ΝΕΩΡΙΟΝ» Σύρου.
Τονίζω ότι η Διοίκηση της εν λόγω εταιρείας έχει δείξει συστηματική ασυνέπεια στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών της έναντι της ΔΕΗ, εκμεταλλευόμενη την απασχόληση των εργαζομένων, τους οποίους και αυτούς δεν πληρώνει και εκβιάζει, αλλά και την ευαισθησία της κοινωνίας για τη λειτουργία της υπόψη μονάδας.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των οφειλών σε 60 μηνιαίες δόσεις, συμφωνία την οποία η «ΝΕΩΡΙΟΝ» δεν τήρησε.
Έτσι έχει φτάσει να οφείλει στη ΔΕΗ 1,5 εκατ. ΕΥΡΩ περίπου, ενώη επιχείρηση εκτελούσε σημαντικές εργασίες με πλοία, εισπράττοντας χρήματα.»
  • Σχόλιο: Φιλί ζωής δίνει ο Λαφαζάνης στον ιδιοκτήτη στον Ταβουλάρη των ναυπηγείων Σύρου που του ξανασυνδέει το ρεύμα παρά τα 1,5 εκατ. οφειλές προς την ΔΕΗ.
Τόπο στους νεώριους! Γιατί να το κρύψωμεν;
23.6.2015 Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ και σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου από τις εκδόσεις Λιβάνη του Πέτρου Παπακωνσταντίνου «Αριστερά, Κυβέρνηση και Κράτος / Κλασικές Αναλύσεις, Σύγχρονες Εμπειρίες»,
«Το δεύτερο που χρειάζεται είναι μια ισχυρή ένεση ρευστότητας στην ελληνική  οικονομία. Ισχυρή ένεση ρευστότητας, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, με σαφή και καθαρή την παραγωγική και αναπτυξιακή κατεύθυνση και, βεβαίως, ισχυρή ρευστότητα για να χρηματοδοτηθεί με όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκούς όρους η οικονομία
  • Σχόλιο: Όπου οικονομία σημαίνει επιχειρηματικοί όμιλοι.
26.6.2015 Η ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας – Βενεζουέλαςστο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη,με τον Πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας,FaridFernández
«Η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Βενεζουέλας σε θέματα πετρελαίου και ενέργειας αλλά και γενικότερα, εκφράστηκε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κατά τη συνάντηση που είχε, χθες το απόγευμα, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με τον Πρεσβευτή της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, FaridFernández.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε παρουσία και του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛ.ΠΕ, Γρηγόρη Στεργιούλη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, κυρίως στους τομείς προμήθειας πετρελαϊκών προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές, καθώς και πιθανές συνέργειες στον τομέα της έρευνας και της εξόρυξης Υδρογονανθράκων.
Παράλληλα, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα στα ΕΛ.ΠΕ και την κρατική πετρελαϊκή εταιρία PDVSA (PetróleosdeVenezuelaS.A.) προς όφελος όχι μόνο των δυο εταιριών αλλά και των δύο λαών.
Μετά από επίσημη πρόσκληση που δέχτηκε, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ συμφώνησε να επισκεφθεί άμεσα την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας. Κατά την επίσκεψή του στο Καράκας ο Παναγ. Λαφαζάνης θα συνυπογράψει Μνημόνιο Ενεργειακής Συνεργασίας με τον ομόλογό του Υπουργό Πετρελαίου και Μεταλλείων, AsdrubalChavez, ενώαναμένεται να έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης της Βενεζουέλας και προγραμματίζεται να υπογραφούν και άλλες διμερείς συμφωνίες από αξιωματούχους των δύο χωρών, κυρίως οικονομικού και εμπορικού περιεχομένου»
9.7.2015 Ομιλία Υπουργού ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτη Λαφαζάνη,  στο Forum“Η διείσδυση του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα, ως δύναμη ανάπτυξης και σταθερότητας για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης”
«Και αυτό διότι στη διαχείριση του αγωγού, που η κατασκευή του θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ρώσικα κεφάλαια, θα συμμετέχουν ισότιμα, 50-50, μια ελληνική και μια ρωσική, εξ ολόκληρου δημόσιες εταιρείες.
Η ελληνική εταιρεία θα είναι η Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων, η οποία δημιουργήθηκε με νόμο που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή και η ρώσικη εταιρεία θα είναι η Veb Capital, θυγατρική της γιγάντιας και φερέγγυας Τράπεζας Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Ρωσίας.
Η στήριξη που δίνουμε όμως στις δημόσιες επιχειρήσεις καθόλου δε σημαίνει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτες οι ιδιωτικές επενδύσεις στην ενέργεια και σε όλους τους ιδιαίτερους τομείς της.
Κάθε άλλο. Διαμορφώνουμε ένα σταθερό και όσο το δυνατό πιο διαφανές πλαίσιο για τη δραστηριοποίηση των ιδιωτικών εταιρειών με επιδίωξη τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος.»
11.7.2015 ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
“Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση»που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου.Στηρίζω την κυβέρνηση»
20.7.2015 ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΠΕΝ / ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΟΜΙΛΙΩΝ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
«Φεύγω από το υπουργείο αλλά συνεχίζω να είμαι παρών. Θα είμαι παρών στη μάχη που δίνει το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι πάνω από τα συμφέροντα και το μόνο που θα προσβλέπει είναι το δημόσιο συμφέρον, το καλό του τόπου και του ελληνικού λαού. Να τονίσω, επίσης, την πολιτική στήριξη που δώσαμε και δίνουμε στα ΕΛΠΕ για την εξυγίανση και την ανασυγκρότηση τους, όπως οφείλω να υπογραμμίσω και τις επισκέψεις που είχα προγραμματίσει στη Βενεζουέλα και το Ιράν για την ανάπτυξη των ενεργειακών μας σχέσεων, οι οποίες ελπίζω ότι θα πραγματοποιηθούν από το διάδοχο μου, γιατί αφορούν χώρες με τις οποίες πρέπει να αναβαθμίσουμε σημαντικά τις σχέσεις μας.
ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Θέλω να πω, εξαρχής, ότι δεν μιλάμε για αλλαγή Κυβέρνησης. Μιλάμε για αλλαγή σκυτάλης»
31.7.2015 Συνάντηση Υπουργού ΠΑΠΕΝ με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα
«Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα Andrey M. Maslov.
Συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων με έμφαση στα ενεργειακά θέματα, όπου εκφράστηκε η κοινή βούληση να συντελεστεί πρόοδος, στη βάση των μέχρι τώρα συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο κρατών.»
ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.