Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Παφίλης - Μπαλού - Παπαδόπουλος: Τα πυρηνικά... για κατανόηση της ΕΕ, ο Χαρδαβέλας του ΛΑΕΝ και τα αφεντικά της Χρυσής Αυγής (3 VIDEO)





Θ. Παφίλης: Με το ΚΚΕ ενισχυμένο, κερδισμένος θα βγει ο λαός (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 18/09/2015 - 11:53
Με το ΚΚΕ ενισχυμένο, κερδισμένος θα βγει ο λαός, επισήμανε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη 2015. 
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, που τα έχουν δει όλα τον τελευταίο καιρό με όλες τις κυβερνήσεις και έχουν εισπράξει μία βάρβαρη πολιτική, πρέπει να πάνε στην κάλπη και να στηρίξουν το ΚΚΕ, κι ας μην συμφωνούν σε όλα μαζί του. 
Πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από τους καυγάδες, οι προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης κυβέρνησης είναι έτοιμες, είναι τα τρία μνημόνια που έχουν ψηφιστεί και ο λογαριασμός που έρχεται είναι βαρύς και αντιλαϊκός.
Χαρακτήρισε παραμύθια τους ισχυρισμούς για ισοδύναμα μέτρα, παράλληλα προγράμματα και επαναδιαπραγματεύσεις, τονίζοντας ότι στις διαπραγματεύσεις δεν γίνεται συζήτηση ούτε για μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ούτε για την αύξηση των συντάξεων, ούτε για την κατάργηση των 57 φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών, αλλά για τα ακριβώς αντίθετα.
Στο πλαίσιο του αδιέξοδου και χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος, μόνο χειρότερα μέτρα θα έρχονται, συνέχισε, γεγονός που επιβεβαιώνει το ΚΚΕ, όταν έλεγε -παρότι δέχθηκε μεγάλη επίθεση- πως στο πλαίσιο της ΕΕ όποια κυβέρνηση και αν βγει θα καταλήξει σε μνημόνια. 
Αναφορικά με την ομολογία του Μιχαλολιάκου για την πολιτική ευθύνη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Θ. Παφίλης κάλεσε το λαό και τη νεολαία να μην παγιδευτεί, αλλά να την καταδικάσει και να την τσακίσει, να ενισχύσει το ΚΚΕ ώστε να είναι αυτό τρίτη δύναμη και όχι η ναζιστική οργάνωση.  
Μ. Παπαδόπουλος: Μέσα στη φυλακή της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 18/09/2015 - 08:59
Όσο περιορίζεται η συζήτηση στη λογική του ντέρμπι, δηλαδή αν θα «πάρει κεφάλι» ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης και σχηματίσουν κυβέρνηση, χάνουμε από το οπτικό μας πεδίο το κύριο που είναι ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση βγει, αυτή θα πάρει τελικά θα πάρει τα δικά μας κεφάλια μετά τις εκλογές μέσα από μία δρομολογημένη πορεία που έχει βασικές αντιλαϊκές κατευθύνσεις που θα ματώσουν το λαό μας.
Αυτό επισήμανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Mega» το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτέμβρη 2015. 
Πρόσθεσε ότι ο πραγματικός αντίπαλος του λαού και αυτός που ζητά συνεχώς θυσίες δεν κατεβαίνει στις εκλογές, και αυτός είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η άρχουσα τάξη των καπιταλιστών και η ΕΕ που στηρίζει την άρχουσα τάξη και οι θυσίες που ζητούν είναι για να ανακάμψουν τα κέρδη τους σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και να αυξηθούν στην πορεία ανάκαμψης.
Η κατάσταση αυτή, συνέχισε, δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, συμβαίνει και στη Βρετανία που είναι έξω από την Ευρωζώνη, όπου υπάρχουν εργαζόμενοι με συμβόλαια μηδενικού χρόνου, δηλαδή ωρομίσθιοι χωρίς δικαιώματα, συμβαίνει στην Ιταλία όπου προχωρούν ομαδικές απολύσεις και σημαντικές φοροαπαλλαγές των μονοπωλιακών ομίλων, συμβαίνει και στη Γαλλία, είναι δηλαδή μία πανευρωπαϊκή κατεύθυνση που δείχνει ότι μέσα στη φυλακή της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορεί να υπάρχει φιλολαϊκή λύση. 
Πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ και να οργανωθεί η πάλη του λαού όχι μόνο στη Βουλή αλλά σε σωματεία, συνδικάτα, στο κίνημα, με τελικό στόχο, την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. 
Αναφορικά με την ομολογία του Ν. Μιχαλολιάκου, ο Μ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι αυτή η ομολογία επιβεβαιώνει ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος της οργάνωσης, η οποία το προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να φορέσει ένα αντισυστημικό μανδύα. Επισήμανε ότι η Χρυσή Αυγή όχι απλά δεν είναι αντισυστημική δύναμη, αλλά μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν εφοπλιστές και τραπεζίτες και επιτίθενται σε εργάτες μετανάστες, εργάτες συνδικαλιστές, ταξικούς συνδικαλιστές, καλλιτέχνες προοδευτικούς. Γι'  αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί η αιτία, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννά και ένα βήμα είναι να γκρεμιστεί από την τρίτη θέση στο Κοινοβούλιο.
Αλ. Μπαλού: Τα ισοδύναμα μέτρα και η διαπραγμάτευση είναι το παράλληλο «δούλεμα» (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 18/09/2015 - 12:11
Ο καυγάς, που παρακολουθούμε προεκλογικά, επιχειρεί να κρύψει την προγραμματική τους συμφωνία στο τρίτο μνημόνιο που θα το εφαρμόσει όποια κυβέρνηση και αν βγει, επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Αθήνας, μιλώντας στο κανάλι «Έψιλον» το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτέμβρη 2015.
Οι ισχυρισμοί για ισοδύναμα μέτρα και η νέα διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού είναι το παράλληλο «δούλεμα» του λαού, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διαπραγμάτευση και να επιφέρει ισοδύναμα που θα θίγουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και θα ανακουφίζουν το λαό. 
Το ΚΚΕ μπορεί να είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, τόνισε η Αλ. Μπαλού, καλώντας το λαό να μην ψηφίσει τη φασιστική Χρυσή Αυγή. Διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τη Λαϊκή Ενότητα καθώς προβάλλει αυτά που έλεγε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Το ΚΚΕ τονίζει ότι με διαφορετικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας, με τα κλειδιά της όχι στους επιχειρηματίες αλλά στο λαό, μπορούν να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.