Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Δημήτρης Κουτσούμπας: Χαμογελαστός και άνετος ο ΓΓ του ΚΚΕ στο ντιμπεϊτ – Μάλλον... εγώ τους έπεισα όλους, απάντησε με χιούμορ σε σχετική ερώτηση (3 VIDEO)


Κουτσούμπας: Ο λαός δεν μπορεί να κρίνει μόνο από ένα debate - ΒΙΝΤΕΟ

«Λείπει η ζωντανή συζήτηση, η ζωντανή αντιπαράθεση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κρίνει μόνο από ένα debate», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά από την ολοκλήρωση της «τηλεμαχίας» των πολιτικών αρχηγών.
«Έγινε αυτή η προσπάθεια με αυτές τις διαδικασίες, με αυτά τα δεδομένα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να κρίνει τον καθένα μας, την κάθε πολιτική δύναμη στην πράξη και από το παρελθόν και από το παρόν και τι προτείνει κυρίως για το αύριο», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς «αν υπήρξε κάποιος που σας έπεισε» απάντησε:
«Μάλλον εγώ έπεισα τους περισσότερους. Το θέμα δεν είναι να πειστούμε μεταξύ μας διότι αυτά τα ζητήματα είναι πολύ δύσκολα. Μεταξύ τους οι υπόλοιποι μπορεί να πείθει ο ένας τον άλλον διότι είναι σε μία κοινή γραμμή, σε μία κοινή στρατηγική».
Δημήτρης Κουτσούμπας (10 Αυγούστου 1955, Λαμία)
Σχέδιο, Μπάμπης Ζαφειράτος, 5.V.2015 (Μελάνι, 29 χ 21 εκ.)
Οι παρεμβάσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 10/09/2015 - 01:40
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 10/09/2015 - 01:42
Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό το ΚΚΕ, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χτες στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι ο λαός τα έχει δει σχεδόν όλα, επισημαίνοντας πως τα κόμματα όλων των παριστάμενων πολιτικών αρχηγών έχουν συγκυβερνήσει και έχουν φέρει μνημόνια και κάλεσε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και προηγούμενα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην ξαναγυρίσουν στα παλιά κόμματά τους, να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα αναχώματα, αλλά να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.
  
Συγκεκριμένα, στην καταληκτική τοποθέτησή του ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε τα εξής:

Στο 3:25
«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στο λαό της πατρίδας μας, στους νέους και στις νέες. Όσους το προηγούμενο διάστημα, τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών τους και είπαν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας κάποιες ελπίδες που αποδείχτηκαν ψεύτικες, μάταιες προσδοκίες και διαψεύστηκαν οικτρά και τώρα απογοητευμένοι ψάχνουν να βρουν αποκούμπι. Τους λέμε να μην ξαναγυρίσουν στα παλιά κόμματά τους, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να μην επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες δυνάμεις που λειτουργούν ως αναχώματα και θα βάλουν πλάτη σε μια αντιλαϊκή διακυβέρνηση σ' αυτήν εδώ τη χώρα, το επόμενο διάστημα, στις 21 του Σεπτέμβρη.
Απευθυνόμαστε σε όσους είχαν ψηφίσει παλιότερα το ΚΚΕ το 2012, το 2009, νωρίτερα, που του δώσανε υψηλά ποσοστά, μετά από χρόνια, να σκεφτούν τι έκαναν αυτά τα χρόνια και πού οδήγησαν οι επιλογές τους και να συμπαραταχθούν σ' αυτήν την κρίσιμη εκλογική μάχη με το ΚΚΕ, να το κάνουν πιο δυνατό.
Οι κοκορομαχίες που είδαμε πριν δεν σημαίνουν ότι δεν θα βγάλουν κυβέρνηση, θα υπάρχει κυβέρνηση, μόνο που θα είναι κυβέρνηση των μνημονίων, αντιλαϊκή, δεν θα ανοίγει δρόμο για το λαό μας, θα τον φτωχοποιεί περισσότερο.
Άρα, δυνατό ΚΚΕ, γιατί υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής.
Είναι η "σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος"».
Οι απαντήσεις του Δ. Κουτσούμπα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
Η πρώτη ερώτηση προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν για την αποδέσμευση από την ΕΕ και το εθνικό νόμισμα και το αν η πρόταση του ΚΚΕ είναι καλύτερη από τη θέση του κόμματος του Π. Λαφαζάνη.
Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «δεν είναι απλώς καλύτερη ή χειρότερη η μία ή η άλλη πρόταση, είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, είναι η μέρα με τη νύχτα» και πρόσθεσε ότι «είναι διαφορετικό πράγμα να πάρει την ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει ο ελληνικός λαός και την εξουσία και να την πάρει ο ελληνικός λαός με κοινωνικοποιημένη ιδιοκτησία, με σχεδιασμένη παραγωγή, ανάπτυξη προς όφελος του λαού και εκεί μέσα να δεις την πορεία αποδέσμευσης απ' την ΕΕ, φυσικά απ' την Ευρωζώνη, άρα και από το ευρώ και να ανοίξεις ένα δρόμο καλύτερο για το αύριο, για τους εργαζόμενους της χώρας μας και διαφορετικό πράγμα εντός του καπιταλιστικού δρόμου, με τα μονοπώλια κυρίαρχα, να έχουν και την ιδιοκτησία και την εξουσία, με την ΕΕ και όλο αυτόν τον περίγυρο, να φύγεις μόνο από το νόμισμα, από το ευρώ και να πας στη δραχμή ή σε ένα άλλο εθνικό νόμισμα. Αυτό θα σημαίνει νέα μέτρα για τους εργαζόμενους».
Για το Δημόσιο υπογράμμισε ότι «ζούμε σε ένα δημόσιο τομέα, σε έναν καπιταλιστικό τομέα, δημόσιο, κρατικό, ο οποίος έχει και διαφθαρεί και σαπίσει όχι μόνο λόγω του μεγέθους του, αλλά και λόγω της πολιτικής που ασκείται απ' τις εκάστοτε κυβερνήσεις, εξαιτίας του ότι άμεσα είναι συνυφασμένος με μια εξουσία παράπλευρη, που είναι η πραγματική εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» και πως το ΚΚΕ «παλεύει για μια κοινωνικοποιημένη οικονομία, για έναν τομέα ο οποίος βεβαίως θα ανήκει στο κράτος, αλλά όχι στο κράτος το καπιταλιστικό, στο κράτος το σημερινό, αλλά σε ένα άλλο κράτος όπου η εργατική τάξη, ο λαός μας θα είναι στην εξουσία, θα μπορεί να ελέγχει αυτόν τον κρατικό τομέα», ενώ σημείωσε ότι πρέπει να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό σε νοσοκομεία και σχολεία.
Για την Παιδεία και την επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταψήφισε το μέτρο στη Βουλή και ζητά να καταργηθεί, διότι «πάλι πλήττεται η λαϊκή οικογένεια. Διότι σήμερα με την κατάσταση που είναι η Παιδεία, με το χάλι που έχει η Δημόσια Παιδεία, πολλοί άνθρωποι των λαϊκών οικογενειών αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους και σε φροντιστήρια και σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια» και διότι «οι περισσότερες από αυτές τις σχολές, τα φροντιστήρια, οι σχολές ξένων γλωσσών αποτελούνται από αυτοαπασχολούμενους, ανθρώπους δηλαδή οι οποίοι ουσιαστικά βγάζουν το μεροκάματο».
Για τους πρόσφυγες, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι εξετάζει να κάνει παρέμβαση στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Κοινοτικό επίτροπο για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης, έτσι ώστε «η Κομισιόν η ίδια να αναλάβει με απευθείας πτήσεις ή και με πλοία, αν μπορεί να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση, αλλά οπωσδήποτε με τσάρτερ που είναι εύκολο - όλα τα νησιά μας και η Λέσβος που βουλιάζει αυτή τη στιγμή και η Κως και η Σάμος έχουν αεροδρόμια - να τους μεταφέρουν κατευθείαν στις χώρες προορισμού τους. Άμεσα μπορεί να γίνει και η καταγραφή πιο εύκολα σ' αυτή την κατεύθυνση, άμεσα, πού θέλουν να πάνε και να παίρνουν τα πρόχειρα αυτά χαρτιά που χρειάζονται. Πρέπει να λυθεί άμεσα, διότι δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα».
Ρωτήθηκε για τους τζιχαντιστές και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και απάντησε ότι 
«τόσα χρόνια που είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ, μόνο δυστυχία και προβλήματα στα εθνικά θέματα, στα κυριαρχικά δικαιώματα έχουμε δει. Από το Κυπριακό και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που παραμένουν τα διάφορα "σχέδια Ανάν", που συνεχίζονται ως σχεδιασμός, από τα κυριαρχικά δικαιώματα, τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, την αμφισβήτηση της ΑΟΖ, της υφαλοκρηπίδας» και αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ΝΑΤΟική βάση σε νησί του Αιγαίου.
Όσον αφορά τους τζιχαντιστές σημείωσε ότι «είναι σοβαρός κίνδυνος» και πως «δεν μπορούν όμως να αντιμετωπιστούν από εκείνους που τους δημιούργησαν, που τους εξόπλισαν, τους εκπαίδευσαν και βεβαίως μιλάμε για την αμερικανική πολιτική, για μια σειρά άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις».
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας δέχθηκε δύο ερωτήσεις σε μία, αφ' ενός για τη στάση του Μανώλη Γλέζου και αφ' ετέρου για το δίλημμα ευρώ ή εθνικό νόμισμα.
Απάντησε «για τον κ. Γλέζο δεν έχω να σχολιάσω τίποτα, είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας» και πως «την περασμένη βδομάδα είπε μια αλήθεια, την οποία τη λέει όλος ο ελληνικός λαός, δηλαδή ότι στο ΚΚΕ σήμερα υπάρχει ελπίδα, υπάρχει το αποκούμπι, υπάρχει εμπιστοσύνη». Για τη δραχμή ανέφερε πως γι' αυτό «απάντησα σε προηγούμενο ερώτημα - επίσης από άλλο δρόμο οδηγεί σε χρεοκοπία τον ελληνικό λαό, άρα λοιπόν η λύση βρίσκεται έξω απ' αυτά τα πλαίσια, έξω απ' αυτό το δρόμο ανάπτυξης, έξω απ' αυτές τις λυκοσυμμαχίες».
Σε αυτό το σημείο ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε το γεγονός ότι αφού γίνεται όπως γίνεται η διαδικασία της τηλεμαχίας (σ.σ. το ΚΚΕ έχει εκφράσει τη διαφωνία του για τη διαδικασία των παράλληλων μονολόγων πάνω σε διαφορετικά ερωτήματα για κάθε πολιτικό αρχηγό), θα πρέπει τουλάχιστον να γίνεται κάθε φορά μία ερώτηση και όχι περισσότερες δεδομένου ότι δεν υπάρχει χρόνος να απαντηθούν.
Υπάρχει λύση υπέρ του λαού, αυτή που προτείνει το ΚΚΕ
Στο γύρο όπου δινόταν η δυνατότητα στους πολιτικούς αρχηγούς να κάνουν ένα συνολικότερο σχόλιο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε τα εξής:
«Είναι φανερό ότι ο ελληνικός λαός τα δοκίμασε σχεδόν όλα, τα είδε όλα. Εδώ, στους εκπροσώπους των κομμάτων που είμαστε σήμερα εδώ, υπάρχουν συγκυβερνώντες, δηλαδή τελευταία συγκυβέρνησε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Λαφαζάνης, ο κ. Καμμένος, τα κόμματά τους δηλαδή, πιο πριν είχαν συγκυβερνήσει ο κ. Μεϊμαράκης, η κ. Γεννηματά. Ψήφισαν μαζί τα μνημόνια τα τελευταία, προηγούμενα άλλοι, σήμερα ο κ. Τσίπρας, ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Καμμένος, η κ. Γεννηματά και τα κόμματά τους.
Άρα, λοιπόν, πρέπει ο ελληνικός λαός να σκεφτεί ότι υπάρχει μια άλλη λύση, εφόσον συνεχώς βρισκόμαστε χρόνια τώρα, πολλά χρόνια, σε συνεχή αδιέξοδα, με το λαό μας μόνιμο υποζύγιο μιας πολιτικής που ακολούθησαν όλα αυτά τα κόμματα και τα νεότερα που συνεχίζουν την προηγούμενη. Κι αυτή η λύση είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.