Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Θανάσης Παφίλης: Τώρα ξυπνήσανε; Ή άλλαξε το σύστημα και δεν το καταλάβαμε; (VIDEO)


Θ. Παφίλης: 'Οσο πιο δυνατό ΚΚΕ, τόσο πιο δύσκολα θα περάσουν τα μέτρα (VIDEO)
Δημοσίευση: Παρ, 28/08/2015 - 09:08
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 28/08/2015 - 09:14
«Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, τόσο πιο δύσκολα θα περάσουν τα μέτρα και θα αναπτερωθεί ο κόσμος να σηκώσει κεφάλι» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος μιλώντας στην ΕΡΤ1, το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015.
Επεσήμανε ότι για το λαό, το διακύβευμα των εκλογών είναι ποιός θα οργανώσει την πάλη του και θα παλέψει με συνέπεια κατά των μέτρων που έρχονται, και για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο θα πρέπει να μπει η ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος που φέρνει τον κόσμο σε αυτή την τραγική κατάσταση.
Ο Θανάσης Παφίλης υπογράμμισε ότι ο λαϊκός κόσμος τα δοκίμασε σχεδόν όλα. Ο λαός έζησε το πρώτο μνημόνιο ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο μνημόνιο ΝΔ και το τρίτο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στη Λαϊκή Ενότητα σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καθώς και ότι αποτελεί παγίδα για να μην κάνει ο λαός ένα ριζοσπαστικό βήμα.
Επίσης κάλεσε το λαό πριν πάει στην κάλπη να κρίνει εάν το ΚΚΕ είπε την αλήθεια, εάν είχε δίκιο για αυτά που του είπε, εάν ήταν σταθερά δίπλα του και εάν αυτό το σύστημα μπορεί να του προσφέρει ανθρώπινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.