Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

SYRIZANELTHESMOI: Πλατφόρμες, ποτάμια, κάλπες και λοιπά αναχώματα ‒ ΚΚΕ: Ο λαός να άρει την «εμπιστοσύνη» του στα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου

Το χαζοχαρούμενο παιδί
Ο μπαμπάς του Παππά έκανε τον Τσίπρα... Σωτήρη Πέτρουλα
Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη χειραγώγηση του λαού
Το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης εξετάζει η κυβέρνηση

Και την την εμπιστοσύνη της ΕΕ διαθέτουμε, άμα λάχει να 'ούμε!
Δημοσίευση: Δευ, 17/08/2015 - 11:42
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 17/08/2015 - 12:16

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που αν μη τί άλλο αντανακλούν τις συνολικές διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα, με στόχο τον αποπροσανατολισμό αλλά και τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού, ενόψει των νέων σκληρών μέτρων, που θα εφαρμοστούν με βάση και το 3ο μνημόνιο.
ΚΚΕ: Σχόλιο για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Δημοσίευση: Δευ, 17/08/2015 - 12:49
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 17/08/2015 - 13:00
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αναφέρει:
«Μπορεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μετά την ψηφοφορία της Παρασκευής 14 Αυγούστου, να έχει χάσει την «εμπιστοσύνη» της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που στηρίζει την κυβέρνηση, έχει όμως την «εμπιστοσύνη» της πλειοψηφίας της Βουλής με βάση τη θετική ψήφο που έδωσαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ.
Το ζήτημα είναι ο λαός να άρει συνολικά την «εμπιστοσύνη» του στα κόμματα των μνημονίων, της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου, που μας έφεραν στη σημερινή βαρβαρότητα και να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που παλεύει με συνέπεια και σταθερότητα για την έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού». 
Το τρίτο το μακρύτερο
Από την πλευρά της «Αριστερής Πλατφόρμας», μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του «Mega» ο Θανάσης Πετράκος τόνισε: «Δεν έχουμε σκοπό να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε να την βγάλουμε από το μνημονιακό δρόμο».
Μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι», ο Στάθης Λεουτσάκος, επανέλαβε τη θέση ότι «Μνημόνιο και ΣΥΡΙΖΑ είναι έννοιες ασύμβατες». Δεν μπορεί το μνημόνιο να αποτελέσει ενοποιητική βάση για τον ΣΥΡΙΖΑ». Όπως συμπλήρωσε, «Η κυβέρνηση κακώς υπέγραψε και θα πρέπει σύντομα να πάρει αποστάσεις από αυτό που υπέγραψε».
Η προσφυγή στις κάλπες είναι επιβεβλημένη για λόγους πολιτικής σταθερότητας, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «Ακριβώς για τον λόγο της πολιτικής σταθερότητας είναι επιβεβλημένες θα έλεγα οι εκλογές», και πρόσθεσε ότι «με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο ως σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».
Τη θέση ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε και ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».
Μονόδρομο χαρακτηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις εκλογές το φθινόπωρο. Όπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Η χώρα χρειάζεται σταθερή και συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία για να ανακάμψει. Η ψήφος εμπιστοσύνης και οι εκλογές το φθινόπωρο, είναι μονόδρομος».
Παρέμβαση και από τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του παροτρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύγκλιση πλατιάς σύσκεψης αναφέροντας ότι  «παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση. Στη Δημοκρατία,όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα», αναφέρει χαρακτηριστικά. 
Mετά τη ψηφοφορία του 3ου μνημονίου στη Βουλή και την μη ψήφισή του από 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Αλ. Τσίπρας, σύντομα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.
Το ενδεχόμενο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη εβδομάδα εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς στην ψηφοφορία επί του 3ου μνημονίου στη Βουλή, συγκέντρωσε 117 ψήφους πέφτοντας κάτω από το όριο των 120 βουλευτών, κάτι που εκτιμάται ως  θεσμική δυσαρμονία.
Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν συγκεκριμένα ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου. 
Αναφερόμενη στο θέμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη τόνισε: «Είχαμε έναν αριθμό βουλευτών που επέλεξαν διαφορετική διαδρομή. Θα γίνουν όσα χρειάζεται να γίνουν ακολουθώντας τον κανονισμό και το σύνταγμα». (902, Δημοσίευση: Παρ, 14/08/2015 - 12:37)
Στο ενδεχόμενο αυτό, έσπευσε να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής, δηλώνοντας ότι δεν θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.