Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

SYRIZANEL-THESMOI: Τα μιλήσαμε τα συμφωνήσαμε - Με προίκα το καλύτερο μνημονιο! (Και... οράμματα για τη γούνα μας!)


Μαθές δεν εματάγινε τέτοιο κουτί ρημάδι
ΟΧΙ να ρίχνεις το πρωί να βγαίνει ΝΑΙ το βράδυ
Μαντινάδα από γελοιογραφία του Βασίλη Χριστοδούλου (1917-2010),
για το νόθο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου, το 1973

*
Επετεύχθη η συμφωνία για το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων
Δημοσίευση: Τρί, 11/08/2015 - 09:23
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 11/08/2015 - 12:06
Σε συμφωνία κατέληξαν οι μαραθώνιες συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών, λίγο πριν τις 9 το πρωί και ενώ συμπληρώθηκαν παραπάνω από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, για να καταλήξουν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα σφαγιάσουν τα δικαιώματα του λαού.
Την Πέμπτη για ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία-Εκλογές στον ορίζοντα
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Reuters»,  στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «Επετεύχθη συμφωνία. Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες συζητούνται» ενώ στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Ευ. Τσακαλώτου στις κάμερες, εξερχόμενος του κεντρικού ξενοδοχείου όπου έγινε η συνάντηση. 
Κατά τις ίδιες πηγές, οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα Τρίτη για να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, την Πέμπτη 13 Αυγούστου. 
Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα στους υπουργούς  Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των «εταίρων». Διεκόπησαν για λίγο, μετά τις 5.30 το απόγευμα, προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό και τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, και συνεχίστηκαν αργότερα μέχρι νωρίς το πρωί. 
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται είναι στην κυριολεξία «φωτιά» για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που και στο Μνημόνιο αλλά και στο κείμενο με τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, υπάρχουν ρυθμίσεις που ευνοούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που θα κατατεθούν στη Βουλή, πιθανόν μαζί με το νέο Μνημόνιο, είναι η σταδιακή κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, η αύξηση της προκαταβολής φόρου για αυτοαπασχολούμενους, και το «ξήλωμα» της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων.

902

Διαβάστε:
SYRIZANEL-THESMOI: «Στοχοπροσηλωμένοι» στις «επιταγές» του κεφαλαίου
ΕΔΩ περισσότερα

Και: 
SYRIZANEL-THESMOI: Να ένα μνημόνιο (μετά συγχωρήσεως) και να δεις τι σου 'χω για μετά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.