Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

SYRIZANEL-EE: Τα πρώτα 100 χρόνια θα είναι δύσκολα ή τα 86 δισ. της σοσιαλδημοκρατίας ‒ Δημήτρης Κουτσούμπας: Γδέρνετε ΣΥΡΙΖΑ τον λαό

*
Δημήτρης Κουτσούμπας (επανάληψη)
Μέτρα συντριπτικά για τα λαϊκά στρώματα
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο σύστημα

*

Συμφωνία στο Eurogroup - Στα 86 δισ. ευρώ το νέο δάνειο
Δημοσίευση: Παρ, 14/08/2015 - 23:59
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 15/08/2015 - 00:36
Με συμφωνία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν το νέο δάνειο προς την Ελλάδα - που συνοδεύεται από το νέα επαχθέστατο για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα μνημόνιο - και το οποίο θα ανέλθει στα 86 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα 25 δισ. θα διοχετευτούν στις τράπεζες. Το δάνειο αυτό θα έχει μέσο χρόνο αποπληρωμής 32,5 χρόνια.
Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του Eurogroup αλλά και τη συνέντευξη που παραχώρησαν ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ,  ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη λήξη της συνεδρίασης.
Η πρώτη δόση, των 26 δισ. ευρώ, θα εκταμιευτεί τμηματικά από τις 20 Αυγούστου μέχρι και τον Οκτώβρη.

Από το ποσό αυτό, 10 δισ. ευρώ θα παραμείνουν σε τραπεζικό λογαριασμό του Λουξεμβούργου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στις 20 Αυγούστου θα εκταμιευτεί ποσό 13 δισ., με το οποίο θα πληρωθούν το δάνειο - γέφυρα και οι δόσεις και τόκοι προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Τα υπόλοιπα 3 δισ. θα δοθούν, σε δύο δόσεις, τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση «σοβαρή, σθεναρή, οργανωμένη και εποικοδομητική». Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν γίνει «πολύ σημαντικά νομοθετικά βήματα που έχουν βοηθήσει τη διαδικασία οικοδόμησης εμπιστοσύνης» και ότι έχει υιοθετηθεί «ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» για τα δημοσιονομικά και την ανταγωνιστικότητα, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Σχετικά με τις τράπεζες, επισήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο, κατόπιν της ολοκλήρωσης των stress tests. Πάντως, κατέστησε σαφές ότι οι τραπεζικές μετοχές, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, θα υπαχθούν στο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο θα ιδρυθεί στα τέλη του 2015.
Ο λάκκος των λεόντων
Οπως είπε ο Γ. Ντάισεμπλουμ, το ΔΝΤ θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα τον Οκτώβρη, προσθέτοντας ότι η προσωπική του αίσθηση είναι ότι αυτό θα γίνει, ενώ είπε ότι σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Κρ. Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ επιδιώκει «περαιτέρω διευκρινίσεις» και «εξειδικεύσεις» στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και είπε ότι ότι αυτό θα γίνει με τα νέα μέτρα που θα νομοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβρη. Επίσης ανέφερε ότι εξακολουθεί να έχει «ανησυχίες» για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Για το χρέος, ο Γ. Ντάισεμπλουμ είπε ότι μπορεί να είναι βιώσιμο στο πλαίσιο ενός μακροχρόνιου προγράμματος, χωρίς ονομαστική απομείωση και ότι η συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά την επιτυχημένη πρώτη αξιολόγηση.
«Αυτό που προέχει είναι να υπάρξει γρήγορη και πλήρης εφαρμογή των συμφωνηθέντων, καθώς και να οικειοποιηθούν οι ελληνικές αρχές το πρόγραμμα», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις και χαρακτήρισε ενθαρρυντικό βήμα την ψήφιση της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε επειδή «υπήρξε μεταστροφή της ελληνικής κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «η συνεργασία είναι άριστη το τελευταίο διάστημα», καθώς βασικός όρος για τη συμφωνία ήταν «να υπάρξει το μνημόνιο».
Ο υπουργός Οικονομικών
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι «το πόσο καλή είναι η συμφωνία που εγκρίθηκε θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο η κοινωνία θα την κρίνει ως κάτι θετικό». Σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί, προκειμένου το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υλοποιηθεί.
Ο Μισέλ Σαπέν
Την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου η οποία πρέπει να γίνει με κατεπείγοντα χαρακτήρα, προκειμένου η καπιταλιστική οικονομία της Ελλάδας να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, ανέδειξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Υπογράμμισε αρκετές φορές τον ενεργό ρόλο της Γαλλίας στην επίτευξη της συμφωνίας, αναφέροντας ότι αυτή κατέστει δυνατή μετά από την συνεννόηση που επήλθε ανάμεσα στη Γερμανία και την Γαλλία.
Ο Β. Σόιμπλε
Τον Οκτώβρη θα ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ, Σόιμπλε, αφού όμως πρώτα γίνει αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Αναφερόμενος στα Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε ότι τον Οκτώβρη θα πρέπει να υπάρξει ένα προσχέδιο και στο τέλος του 2015, θα πρέπει να ξεκινήσει την λειτουργία του, ενώ αναφερόμενος στο ποσό που προσδοκάται από το μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων, είπε ότι θα εξεταστεί αν θα είναι 50 δισ., αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. 

Ο Β. Σόιμπλε εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και το ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.