Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τα θηρία της ΕΕ, οι βέλτιστες πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο τοποτηρητής της ζούγκλας Κατρούγκαλος ‒ ΠΑΜΕ: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Η ζούγκλα των ομαδικών απολύσεων και της φτηνής εργασίας στο τραπέζι κυβέρνησης - «κουαρτέτου»
Δημοσίευση: Τετ, 05/08/2015 - 10:37
Ομαδικές απολύσεις και περιορισμοί στην κήρυξη απεργιών είναι τα δύο ζητήματα που οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν να υλοποιηθούν άμεσα από την κυβέρνηση με βάση τη συμφωνία της 12ης Ιούλη.
Τα θέματα αυτά συζητήθηκαν τόσο στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» στην Αθήνα όσο και σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Αντικείμενο της συζήτησης δεν είναι το αν θα υλοποιηθούν, αλλά το πότε θα προχωρήσουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις και τι ακριβώς θα προβλέπουν. 
Οι βέλτιστες πρακτικές των απολύσεων
Για τις ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούμενο είναι
  • η αύξηση του ορίου των επιτρεπόμενων απολύσεων,
  • η μείωση των αποζημιώσεων όπως προβλέπει σχετική κοινοτική οδηγία και επίσης
  • η κατάργηση της υπουργικής υπογραφής για τις μαζικές απολύσεις.
Στη συμφωνία της 12ης Ιούλη η κυβέρνηση έχει αποδεχτεί την αυστηρή επανεξέταση και τον εκσυχρονισμό των ομαδικών απολύσεων, σύμφωνα με την οικεία οδηγία και βέλτιστη πρακτική της ΕΕ και με βάση τα συμφωνημένα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε, μετά τη συνάντηση με το «κουαρτέτο», πως «ως προς τα εργασιακά θέματα στόχος είναι ο προσδιορισμός και νομοθέτηση των «βέλτιστων πρακτικών» που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας».
Ωστόσο σε καμία περίπτωση η υιοθέτηση των βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ δεν σημαίνει κάποιου είδους «αναστροφής» υπέρ των εργαζόμενων αφού ακριβώς τα αντίθετα προβλέπουν οι οικονομικές οδηγίες.
Εμπόδια στην κήρυξη απεργιών
Για την κήρυξη απεργιών το ζητούμενο είναι ο περιορισμός των απεργιακών κινητοποιήσεων μέσω της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου. Στόχος να θεσμοθετηθούν περισσότερα εμπόδια έτσι ώστε για να είναι «νόμιμη» μια απόφαση για την κήρυξη απεργίας, θα πρέπει να συμμετάσχει στη σχετική ψηφοφορία το 50% των εγγεγραμμένων μελών του συνδικάτου. Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύει ο «Ριζοσπάστης», η πρόταση αυτή είναι ίδια με αυτήν που συζητείται αυτήν την περίοδο στη Βουλή των Κοινοτήτων στη Βρετανία, η οποία σημειωτέον δεν έχει μνημόνιο.
Επιπλέον, στο τραπέζι είναι η οριστική κατάργηση της δυνατότητας των συνδικαλιστικών οργανώσεων να προσφεύγουν μονομερώς στον ΟΜΕΔ.
Και ο κατώτερος μισθός στο τραπέζι
Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει με «non paper» πως «ξεκινά άμεσα η διαβούλευση με τους θεσμούς για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του χρόνου να έχει υπάρξει σχετική νομοθεσία». 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη συζήτηση προφανώς δεν είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν αναφέρει, αλλά ο τρόπος καθορισμού ενός ενιαίου ελάχιστου κατώτατου μισθού χωρίς ηλικιακούς διαχωρισμούς και δίχως τον υπολογισμό των τριετιών.
Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας από το ΠΑΜΕ - Επιβεβαίωσε μέτρο προς μέτρο τη νέα επίθεση ο υπουργός (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Τετ, 05/08/2015 - 13:22
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 05/08/2015 - 15:28

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, διοργάνωσε το ΠΑΜΕ ενάντια στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται και με την άφιξη του 3ου μνημονίου.
Στις 10 το πρωί έγινε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του νέου μνημονίου.




Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Στους συγκεντρωμένους μίλησαν η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, και η Λίνα Ράλλη, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού. 
Τόνισαν τις οδυνηρές επιπτώσεις από την εφαρμογή των σκληρών μέτρων του μνημονίου στο σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και την ανάγκη οργάνωσης της πάλης και του αγώνα παντού με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και τις δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στο νέο μνημόνιο.
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος προκλητικά παραδέχτηκε ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα είναι ανοιχτά.

Για την κοινωνική ασφάλιση εμφανίστηκε σύμφωνος με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ενώ αναφέρθηκε σε σχέδια συγχώνευσης κύριων και επικουρικών συντάξεων στην κατεύθυνση της κατάργησης των επικουρικών. Ουσιαστικά κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεχάσουν το αίτημα για επαναφορά των 751 ευρώ ως κατώτερο μισθό και επιβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτό το ζήτημα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και των ομαδικών απολύσεων.
Προκλητικά ο υπουργός Εργασίας, κατά τη συνάντηση, έφτασε στο σημείο να καλέσει το κίνημα αφού η κυβέρνηση υπογράψει το 3ο μνημόνιο να πιέσει για να γίνει ...ανθρώπινη η συμφωνία και ανθρώπινος ο καπιταλισμός!
Πάντως και από τη συνάντηση διαφάνηκε ότι στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, η ελληνική πλευρά στην κυριολεξία «καίγεται» να ολοκληρωθεί η συμφωνία με κάθε τρόπο και τίμημα, χωρίς να συνυπολογίζονται τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.
Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ έθεσε στη συνάντηση το συνολικό πλαίσιο αιτημάτων της που αφορά στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τις ΣΣΕ, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις κ.λπ.
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, τόνισε:
«Εμείς θέσαμε όλο το πακέτο των εργασιακών ζητημάτων που μέσα εκεί είναι και τα θέματα του Ασφαλιστικού και η απάντηση του υπουργού ήταν σαφέστατη και καθαρή.
Είναι ήδη προετοιμασμένο το πακέτο που αφορά το σύνολο των ζητημάτων, δηλαδή ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα που σημαίνει ανατροπές στα όρια ηλικίας, αυτό είναι δεδομένο, που σημαίνει ανατροπές ακόμα και στο ποσό της σύνταξης που θα φθάσει να είναι επίδομα.
Επίσης προδιαγεγραμμένη είναι η τύχη των ομαδικών απολύσεων που φαίνεται ότι και αυτό προχωράει, ανεξάρτητα αν θα είναι τώρα ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Προδιαγεγραμμένος, και ήδη γράφεται στη συμφωνία, φαίνεται ότι είναι και ο συνδικαλιστικός νόμος με μεγάλες ανατροπές και παρεμπόδιση στη δράση των συνδικάτων και του εργατικού κινήματος και των εργαζομένων. Επίσης φαίνεται ότι ο υπουργός θα ανοίξει, όπως είπε, δημόσιο διάλογο για όλα τα θέματα, και για το Ασφαλιστικό, και για τα εργασιακά και για το συνδικαλιστικό νόμο. Για εμάς δημόσια συζήτηση, όπως την εννοεί η κυβέρνηση, και έχουμε πείρα για αυτό, σημαίνει να κάνουν συνένοχους τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στην αντιλαϊκή πολιτική της. Αυτό που διαφάνηκε καθαρά είναι ότι μπροστά στην υπογραφή της συμφωνίας δεν υπολογίζουν κανένα εργατικό δικαίωμα, θέλουν να τα ισοπεδώσουν όλα.
Στέλνουμε ένα μήνυμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τους αυτοαπασχολούμενους, ότι ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και συνολικά, η συμπόρευση με τα συνδικάτα και το ταξικό εργατικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ».
Σε ερώτηση για πρόωρες συντάξεις, ο Γιώργος Πέρρος απάντησε: «Είναι δεδομένο πάμε για κατάργηση και μας το είπε θεωρεί δεδομένο τη συγχώνευση των επικουρικών συντάξεων με τις κύριες συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.