Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η πυρά της νέας Ιεράς Εργοδοσίας: Τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ για το νέο έγκλημα στη Σίνδο

Καταγγελία του νέου εργοδοτικού εγκλήματος από το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδας
Δημοσίευση: Τετ, 26/08/2015 - 19:30
Το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Β. Ελλάδαςκαταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι η πολιτική των κυβερνήσεων - συγκυβερνήσεων και της ΕΕ, με την οποία πάνω στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας δεν εφαρμόζονται οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, οδηγούν σε τέτοια εγκλήματα. 

Παράλληλα, το Συνδικάτο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το Συνδικάτο εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Β. Ελλάδας, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου εργάτη που έχασε τη ζωή του στην επιχείρηση που εργαζόταν με την επωνυμία ΧΡΩΜΟΔΟΜΗ, ύστερα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο χώρο εργασίας του, με αποτέλεσμα το τραγικό γεγονός του θανάτου του.
Το Συνδικάτο παραβρέθηκε στο χώρο του ατυχήματος και απ' ότι πληροφορήθηκε η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μηχάνημα συσκευασίας χρωμάτων, όπου σημειώθηκαν και εκρήξεις. Οι δύο εργαζόμενοι που υπήρχαν στον χώρο προσπάθησαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Το Συνδικάτο καταγγέλλει την πολιτική των κυβερνήσεων - συγκυβερνήσεων και της ΕΕ με την οποία πάνω στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της ανταγωνιστικότητας δεν εφαρμόζονται οι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας με αποτέλεσμα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα.
Το εργοστάσιο μετά την πυρκαγιά
Αυτή είναι η πολιτική που υπερασπίζονται τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Οι βασικές αρχές της ΕΕ, της ένωσης των καπιταλιστών, το κοινό τους σπίτι όπως λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένουν και προτού την εκδήλωση της κρίσης:
  • Μείωση του κόστους εργασίας.
  • Επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας. Διευθέτηση του ημερήσιου και εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας.
  • Παράταση εργάσιμου βίου.
Η υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς είναι δικαίωμα των εργαζομένων δίπλα στο βασικό δικαίωμα να έχουν δουλειά. Η δουλειά αυτή να είναι σταθερή, με ανθρώπινες ασφαλείς συνθήκες εργασίας, με αξιοπρεπή μισθό, με δικαιώματα, άδειες, ασφάλιση για την υγεία τη δική τους και της οικογένειάς τους, προστασία για τα παιδιά, προστασία και σύνταξη για τα γηρατειά. Μπορούμε να τα ζήσουμε όλα αυτά αν βάλουμε στόχο να απαλλαγούμε από τα βάσανα. Δεν είναι γραφτό μας να ζούμε έτσι.
Η υγεία και η ασφάλεια στο χώρο δουλειάς οφείλουν να είναι στην πρώτη θέση της διεκδίκησης, των αιτημάτων των παρεμβάσεων και των αγώνων των συνδικάτων, συνολικά του λαϊκού κινήματος. Δεν είναι ψιλά πράγματα. Κάθε χρόνο στο βωμό του κέρδους θυσιάζονται δεκάδες εργάτες, άλλοι σακατεύονται χωρίς να προσθέσουμε χιλιάδες που βασανίζονται από επαγγελματικές ασθένειες που δεν καταγράφονται πουθενά.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να συσπειρωθούν δίπλα στο Συνδικάτο, να απαιτήσουμε να μη δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο. Το απαιτούν οι συνθήκες και είναι φόρος τιμής στους νεκρούς εργάτες».
Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τον θάνατο του 40χρονου εργάτη
Δημοσίευση: Τετ, 26/08/2015 - 10:53
Την τεράστια ευθύνη της εργοδοσίας της εταιρείας «Χρωματοδομή Α.Ε», αλλά και των έως τώρα κυβερνήσεων που από κοινού με κάθε λογής εργοδοσίες συμβάλλουν στη «θυσία» των μέτρων προστασίας στο βωμό του κέρδους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της για τον θάνατο του 40χρονου εργάτη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης. Όπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να παλέψουν για συνθήκες εργασίας που θα εγγυώνται την ασφάλειά τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργάτη στην επιχείρηση «ΧΡΩΜΟΔΟΜΗ Α.Ε»
Διαπιστώνεται για ακόμη μια φορά και με τον πιο εφιαλτικό τρόπο ότι η ζωή των εργατών στους χώρους εργασίας κρέμεται από μια κλώστη.
Εγκληματική είναι η ευθύνη των κυβερνήσεων που δεν ενεργοποιούν τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για την επιβολή και την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και μέτρων για την πρόληψη εργατικών ατυχημάτων.
Εγκληματική είναι η ευθύνη της κάθε εργοδοσίας που μπροστά στα κέρδη κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή λιγότερο από το κόστος των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους, να διεκδικήσουν και να επιβάλουν όρους και συνθήκες εργασίας που έχουν κατακτηθεί από την επιστήμη και την τεχνολογία και αφορούν την ίδια τη ζωή αυτών και των παιδιών τους.
Ο μεσαίωνας δεν είναι το μέλλον τους.
Καλούμε κυβέρνηση και αρμόδιους φορείς να αποδώσουν άμεσα τις ευθύνες εκεί όπου ανήκουν και να πάρουν ΤΩΡΑ όλα εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη ζωή και την υγεία όλων των εργαζομένων παντού με συνεχείς, τακτικούς ελέγχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.