Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ: Η λύση που δεν θα σας πουλήσει

Αποφασιστικά στη μάχη των εκλογών
Με τη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, δίνουμε το σύνθημα για ένα πλατύ, αποφασιστικό άνοιγμα στο λαό, με στόχο να δυναμώσει το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.
Η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση να αποτυπώσει τη μαχητικότητα και το πείσμα, με τα οποία τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, χιλιάδες οπαδοί και φίλοι του Κόμματος δίνουν ήδη τη μάχη των εκλογών.
Απευθυνόμαστε 
  • Στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, στη νεολαία.
  • Σε όσους προβληματίζονται γι' αυτά που λέει το ΚΚΕ, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.
  • Σ' αυτούς που με τον πιο άγριο τρόπο βίωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των μνημονίων, που στόχο είχαν να φορτώσουν στις πλάτες του λαού την ανάκαμψη του κεφαλαίου.
  • Σ' αυτούς που πίστεψαν ότι με μια άλλη διαχείριση, όπως αυτή που πρότεινε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια «καλύτερη», τάχα, διαπραγμάτευση στην ΕΕ και με στόχο την καπιταλιστική ανάπτυξη, θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο.
  • Σ' αυτούς που τώρα αγωνιούν για το πώς θα οργανωθεί πιο αποτελεσματικά η αντίσταση στην εφαρμογή του τρίτου και των προηγούμενων μνημονίων.
Όλοι αυτοί έχουν συμφέρον
  • Να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ.
  • Να πορευτούν μαζί του,
  • Να βάλουν πλάτη για την ανασύνταξη του κινήματος.
Έχουμε όλα τα εφόδια για να πείσουμε ακόμα περισσότερους να φτάσουν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.
  • Να προσπεράσουν το φόβο, την απογοήτευση, αλλά και τις Σειρήνες της εξαπάτησης, που μπορεί να άλλαξαν όνομα, δεν άλλαξε όμως ο ρόλος τους στη χειραγώγηση του λαού.
Προπάντων, έχουμε την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος, για την εργατική - λαϊκή εξουσία, που
  • θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγεται,
  • θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες,
  • θα διαγράψει μονομερώς όλο το χρέος.
Η υπεροχή και η αναγκαιότητα της οποίας επιβεβαιώνονται καθημερινά από τις ίδιες τις εξελίξεις.
Τώρα υπάρχει μεγαλύτερη πείρα, που πρέπει να αξιοποιηθεί για να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Μαζί της το ψήφισαν τα άλλα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
  • Αποδείχτηκε ότι καμιά κυβέρνηση που υπηρετεί το όραμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από προθέσεις και διακηρύξεις, δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, να αντιστρέψει και, πολύ περισσότερο, να αποτρέψει την πορεία πτώχευσης των λαϊκών στρωμάτων. Θα οδηγηθεί αντικειμενικά στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.
  • Αποδείχτηκε ότι είναι καταστροφικό για το λαό και το κίνημα να ταυτίζονται με τη μια ή την άλλη επιλογή του κεφαλαίου, να στοιχίζονται πίσω από τις διαφορετικές επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών κέντρων, που ανταγωνίζονται στο φόντο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης.
  • Αποδείχτηκε ότι το αστικό πολιτικό σύστημα διαθέτει πολλές εφεδρείες για να ενσωματώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τα βάρβαρα μέτρα. Ότι η αναμόρφωσή του υπηρετεί ακριβώς αυτόν τον στόχο κι ότι το ίδιο συμβαίνει και τώρα, με τα «νέα» κόμματα που ρίχνονται στην «αρένα», φτιαγμένα από τα ίδια παλιά υλικά.
Ελπίδα και διέξοδος για το λαό είναι
  • η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος,
  • η οργανωμένη πάλη για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων,
  • για να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού.
  • Είναι η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, η ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού - αντιμονοπωλιακού αγώνα, σε ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ και την εξουσία τους.

Εκεί διαθέτει το ΚΚΕ όλες του τις δυνάμεις.

Εκεί θα καταθέσει μία προς μία και τις ψήφους που θα πάρει στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.