Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Αντάρτης του Χρόνου

Πάντα, Jorge César Sáenz

Αρχάγγελοι της ALBA, Nelson Domínguez


Barbudos [γεννιοφόροι], Javier Guerra

Comandante, Kamyl Bullaudy

Fidelidad [πιστότητα], Ernesto Rancaño

Ταυτότητα, Arian Garcia

Αποτύπωμα στην Αβάνα, Emilio Valdés

Το αστέρι του Φιντέλ, José Fúster

Ανατολή, Marcos Antonio Arias Quian

Διαλογισμός, Eduardo Méndez Navarro

Δημιουργική στιγμή, Gerlys Alvarez

Que tiene Fidel, Dausell Valdés

Ανάσταση, Erik Olivera

Έκθεση αφιερωμένη στο Φιντέλ στο Memorial José Martí


Φωτορεαλισμός, σουρεαλισμός; Οι ειδικοί θα πουν γι' αυτά τα έργα αυτό που η γνώση της τέχνης μας προσφέρει και τότε θα δούμε πιο μακριά απ' αυτό που εκ πρώτης όψεως μας κάνουν να νιώθουμε.
Τώρα είναι μόνο οικογενειακές μορφές, συγκλονιστικές, αγαπημένες, ακόμα και αφαιρετικές, μιας εποχής της ζωής μοιρασμένης με το ανθρώπινο μοντέλο που βγήκε από την ευαίσθητη ματιά κουβανών φωτογράφων ή από το πιο απόκρυφο της φαντασίας, στα πινέλα 13 εικαστικών καλλιτεχνών.
Ο Φιντέλ που έχουν δει αυτοί, τόσο γνώριμος και τόσο διαφορετικός ο ένας απέναντι στον άλλο, αρκεί για ν' αποδείξει το αποκαλυπτικό θαύμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μίας και ποικιλόμορφης, όπως αυτός που την εμπνέει. Μήπως ο ηγέτης δεν είναι ακριβώς αυτό: ουσία του ποικιλόμορφου που καθοδηγεί;
Αυτή είναι μια πρόσκληση να μοιραστούμε συναισθήματα. Αυτό που θα νιώσουμε βλέποντας το σύνολο, θα είναι τόσο διαφορετικό, ώστε ο κάθε επισκέπτης να δημιουργεί με τη φαντασία του τον δικό του Φιντέλ. Μυστήριο της συλλογικής μνήμης όσων έχουμε διαβεί περισσότερες από μια φορά τα μονοπάτια που άνοιξε ο Αντάρτης του Χρόνου [Guerrillero del Tiempo, ο τίτλος της έκθεσης].
Συλλογική Έκθεση
MemorialJosé Martí”
13 Αυγούστου - 13 Σεπτεμβρίου 2015

Συλλογική Έκθεση "Αντάρτης του Χρόνου"
(αφίσα του Ernesto Niebla)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.