Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΚΚΕ: Το μεταναστευτικό και οι τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης ‒ Κονδύλια της ΕΕ ζητά ο Αλέξης Τσίπρας ‒ Σιγή για τις ευθύνες ΕΕ-ΗΠΑ στον ξεριζωμό των προσφύγων

ΚΚΕ: Δεν μπορούν να κρυφτούν οι τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης στο πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών
Δημοσίευση: Παρ, 07/08/2015 - 19:07
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 07/08/2015 - 19:11
Σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη σύσκεψη για το μεταναστευτικό (βλέπε πιο κάτω), το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:
«Το πρόβλημα των προσφύγων και των μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται απ' τη στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση παραμένει πιστή στο ευρωενωσιακό θεσμικό πλαίσιο, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών, εναποθέτει τις ελπίδες της στη δήθεν "αλληλεγγύη της ΕΕ" και επιδιώκει να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, που αποτελούν τη βασική αιτία για τα κύματα των προσφύγων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες που δεν μπορούν να κρυφτούν με την επίκληση του διεθνούς χαρακτήρα του προβλήματος.
Πρώτον, η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, τις οποίες ο πρωθυπουργός στα λόγια και μόνο καταγγέλλει. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια υιοθέτησε όλα τα προσχήματα αυτών των επεμβάσεων και σήμερα υπόσχεται τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο, που θα εμπλέξει τη χώρα ακόμα πιο ενεργά σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Δεύτερον, η κυβέρνηση εναποθέτει τη λύση του προβλήματος στην ΕΕ, όπου κυριαρχούν η καταστολή, το κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, η επιλεκτική μετανάστευση στα μέτρα των συμφερόντων του κεφαλαίου και οι αντιδραστικοί κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3, που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε υγρό τάφο για πάνω από 2.000 πρόσφυγες από την αρχή της χρονιάς.
Τρίτον, η κυβέρνηση δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών και για τη στελέχωση των αρμοδίων υπηρεσιών. Υποκαθιστά τις ευθύνες του κράτους με τη συγκινητική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και αρκείται στα ψίχουλα των κοινοτικών κονδυλίων, που στη πλειοψηφία τους κατευθύνονται σε διάφορες ΜΚΟ.
Η άθλια κατάσταση στην Αθήνα με τους εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν βρει, λόγω της ανυπαρξίας άλλων χώρων και υποδομών, καταφύγιο στο Πεδίον του Άρεως και η προβλεπόμενη μεταστέγασή τους σε παντελώς ακατάλληλο χώρο στο Βοτανικό, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στα νησιά όπως η Κως, η Λέσβος κ.ά.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, διεκδικώντας ταυτόχρονα:
  • -Να καταργηθούν οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη- μέλη της ΕΕ.
  • - Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.
  • - Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.
  • - Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας.
  • - Να φύγει ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.
  • - Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
  • - Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμία νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων».
Κονδύλια της ΕΕ ζητά ο Αλέξης Τσίπρας - Σιγή για τις ευθύνες ΕΕ - ΗΠΑ για τον ξεριζωμό των προσφύγων
Δημοσίευση: Παρ, 07/08/2015 - 16:01
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 07/08/2015 - 19:09
Ευχολόγια για «ΕΕ της αλληλεγγύης» χρησιμοποίησε και για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά την κυβερνητική σύσκεψη.
Ανέφερε πως το πρόβλημα «υπερβαίνει την Ελλάδα» και πως «είναι πρόβλημα διεθνές και ευρωπαϊκό», αν και ανέφερε πως οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν «πρόβλημα ύπαρξης στις χώρες που προέρχονται» απέφυγε να μιλήσει ευθέως για τις εγκληματικές ευθύνες των ΗΠΑ και της ΕΕ για τον ξεριζωμό των προσφύγων από τις χώρες τους λόγω των στρατιωτικών επεμβάσεων και τις εμπλοκής τους σε πολεμικές συγκρούσεις. Επέρριψε γενικά στη Δύση την κατάρρευση της Συρίας και της Λιβύης και δήλωσε πως «τους άνεμους που κάποιοι έσπειραν καλούμαστε εμείς να θερίσουμε σαν θύελλες».
Ζήτησε κοινοτικά κονδύλια και ανέφερε πως η ΕΕ δίνει εξετάσεις αλληλεγγύης αν και παραδέχθηκε πως ήταν αρνητικές οι εξετάσεις που έδωσε στην Ελλάδα. Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει διαμερισμός των ευθυνών για τους πρόσφυγες σε όλες της χώρες μέλη της ΕΕ και καυτηρίασε το γεγονός, ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εθελοντική συμμετοχή των χωρών μελών και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί οι χώρες υποδοχής να γίνονται αποθήκες ανθρώπινων ψυχών» αλλά τήρησε σιγήν ιχθύος για τη συμφωνία «Δουβλίνο 2» που απαγορεύει την μετακίνηση των μεταναστών από τις χώρες υποδοχής σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Ο πρωθυπουργός απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα αντιμετώπισης των άθλιων συνθηκών που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά και στην Αθήνα, λέγοντας ότι αποφασίστηκε ένα «άμεσο επιχειρησιακό σχέδιο» για το «διαρκή συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων» και την ταχύτερη δυνατή «αποφόρτιση των νησιών».
Επίσης, αποφασίστηκε «η επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση της διαχειριστικής αρχής που προβλέπει η ΕΕ» προκειμένου να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια και «η ανάληψη πρωτοβουλιών διεθνοποίησης του προβλήματος».
Ούτε για το μαρτύριο των προσφύγων στο Πεδίον του Άρεως δεν είχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ο πρωθυπουργός που δήλωσε ότι «εντατικοποιείται η υλοποίηση» του σχεδιασμού για την εγκατάσταση των προσφύγων στο Βοτανικό και απέδωσε την καθυστέρηση στο χρόνο εντοπισμού του κατάλληλου χώρου.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος η αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.