Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ουκρανία: Ένας νεκρός και 90 τραυματίες σε συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιές οργανώσεις ‒ Πάνω από 6.800 νεκροί σε 16 μήνες!

Ουκρανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιές οργανώσεις
Δημοσίευση: Δευ, 31/08/2015 - 17:23
Από τα επεισόδια στο Κίεβο (φωτό ΑΡ)
Ένα μέλος της Εθνοφρουράς σκοτώθηκε και τουλάχιστον 90 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν τη Δευτέρα μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Κίεβο στη διάρκεια συγκρούσεων με ακροδεξιούς και εθνικιστές που διαμαρτύρονταν για την έγκριση, σε πρώτη ανάγνωση, ενός σχεδίου νόμου που αποδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας.
«Περίπου 90 άνθρωποι τραυματίσθηκαν μπροστά από το Κοινοβούλιο», έγραψε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν «πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των δυνάμεων της τάξης.
Νωρίτερα η Εθνοφρουρά είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 50 μέλη της τραυματίστηκαν, τα τέσσερα από τα οποία σοβαρά.
Συνολικά 265 βουλευτές, όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών είναι 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης για μεγαλύτερη αυτονομία στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της χώρας σε μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία βουλευτές που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου, το οποίο θεωρούν «αντι-ουκρανικό» και «φιλο-Πουτινικό», απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό βήμα φωνάζοντας «Ντροπή!».
Εξάλλου, νωρίς το πρωί, εκατοντάδες υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος Svoboda συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της μεταρρύθμισης, ενώ η φασιστική οργάνωση Pravy Sector (Δεξιός Τομέας) δήλωσε ότι είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στο δρόμο μπροστά από τη Βουλή.
Η έγκριση του νομοσχεδίου προβλέπεται από τις συμφωνίες του Μινσκ, στις οποίες κατέληξαν τα εμπλεκόμενα μέρη, σε μία προσπάθεια να τερματιστεί η ένοπλη σύγκρουση στη χώρα, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 6.800 νεκρούς μέσα σε 16 μήνες.
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν στα μέσα Σεπτέμβρη προκειμένου να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου σε συνέντευξη Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.