Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-3ο Μνημόνιο: Σοσιαλιστικές «υποθήκες» και «γεφυροδάνεια»

Όλη η δημόσια περιουσία και ο ορυκτός και φυσικός πλούτος στο περιβόητο «ανεξάρτητο» ταμείο ιδιωτικοποιήσεων
Δημοσίευση: Παρ, 07/08/2015 - 20:00
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 07/08/2015 - 22:06
Όλη η δημόσια περιουσία, ακόμη και τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας, εντάσσει η συγκυβέρνηση στο περιβόητο νέο και «ανεξάρτητο» Ταμείο Αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, σύμφωνα με non paper του υπουργείου Οικονομικών.
Αναφέρει συγκεκριμένα πως 
«στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας -υδρογονάνθρακες, κλπ.».
Βιάζεται να ψηφίσει μνημόνιο η κυβέρνηση - Τα «φιλέτα» του Υπερταμείου στη συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ
Εκφράζοντας τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου, που θέλει «μερτικό» από τα εν λόγω «φιλέτα», αλλά και μεγαλύτερες δυνατότητες ενίσχυσής του από το αστικό κράτος, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι 
«η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο Ταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση» αλλά «κάποια ακίνητα πράγματι μπορεί να πουληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο Ταμείο», ενώ επίσης «το Ταμείο θα πρέπει να "εφευρίσκει" τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα».
Ποσοστό των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών, αλλά και για την «ανάπτυξη» με τη μορφή «ζεστού» χρήματος και πολύμορφης κρατικής στήριξης στα εγχώρια μονοπώλια.
Η συμφωνία της 12ης Ιούλη, προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων όπως ακίνητα, μετοχές κι άλλα περιουσιακά στοιχεία. 

Το υπουργείο Οικονομικών, το χαρακτηρίζει «κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο» στο οποίο θα έχουν λόγο οι δανειστές μέσω της Κομισιόν καθώς αναφέρει ότι «η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα (και όχι το Λουξεμβούργο), θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από την Κομισιόν θα υπάρχει μόνο εποπτεία».

902


Με εντατικούς ρυθμούς τα αντιλαϊκά παζάρια για το νέο μνημόνιο
Δημοσίευση: Παρ, 07/08/2015 - 21:50
Με νέα συνάντηση αύριο Σάββατο 8 Αυγούστου, στις 11 το πρωί συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα αντιλαϊκά παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΕΕ, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ, καθώς στόχος τους είναι το νέο, 3ο στη σειρά, μνημόνιο να έχει ψηφιστεί στη Βουλή, μέχρι τις 18 Αυγούστου.
«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) το απόγευμα της Παρασκευής. «Προχωράμε κανονικά στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς» σημείωσε ο Γ. Δραγασάκης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις, διευκρίνισε ότι «υπάρχουν απλώς κάποια θέματα που εξετάζονται, αλλά όχι αγκάθια».
Από την πλευρά της η Κομισιόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι το προσχέδιο του μνημονίου ήδη γράφεται, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ενδέχεται να παραδοθεί στην κυβέρνηση ακόμα και αύριο.
Αξιωματούχος της Ευρωζώνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε ως ημερομηνία - «κλειδί» τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι τότε θα φανεί αν είναι εφικτή η συμφωνία για το νέο μνημόνιο πριν από τις 20 Αυγούστου. Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι στιγμής αυτός ο στόχος φαίνεται πραγματοποιήσιμος, ωστόσο αυτό προϋποθέτει τεράστιες προσπάθειες από τους «θεσμούς» και την ελληνική κυβέρνηση, μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», αξιωματούχοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών φέρονται να υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν «εγκαίρως» και να αναφέρουν ότι «ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια και να προσφέρει περισσότερα από 80 δισ. ευρώ πρέπει να έχει στέρεα βάση. Ένα νέο δάνειο - "γέφυρα" είναι καλύτερη λύση από μία μισοτελειωμένη συμφωνία».
Ανεξάρτητα από το ποιο αντιλαϊκό σενάριο θα προχωρήσει μέσα στον Αύγουστο, συμφωνία για το 3ο μνημόνιο ή παράταση διαπραγματεύσεων και νέο δάνειο-«γέφυρα», η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς τα αντιλαϊκά μέτρα.  

Αυτό που απομένει είναι ποια από αυτά θα δρομολογηθούν άμεσα και ποια θα πάνε λίγο πιο πίσω, καθώς αυτό εξαρτάται από το αν θα ολοκληρωθούν «εγκαίρως» τα παζάρια για το νέο μνημόνιο και, σε αυτήν την περίπτωση, από το ποιο θα είναι το ύψος της πρώτης εκταμίευσης από το νέο δάνειο, ή αν θα δοθεί μόνο ένα νέο δάνειο-«γέφυρα» για την κάλυψη των άμεσων «χρηματοδοτικών αναγκών», όπως η αποπληρωμή ομολόγων 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.