Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΘΕΣΜΟΙ-ΣΧΗΜΑΛΟΓΟΥ: Περίγραμμα... τελεσιγράφου με αμερικάνικη βοήθεια

Σκοπός της συνάντησης είναι μια τελευταία προσφορά στους Ελληνες
Να εντατικοποιηθούν τα παζάρια για την αντιλαϊκή συμφωνία αποφασίστηκε στη σύνοδο του Βερολίνου
Δημοσίευση: Τρί, 02/06/2015 - 08:06
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 02/06/2015 - 08:44
Στην κατάρτιση κοινών θέσεων μεταξύ των πιστωτών για να «κλείσει» η αντιλαϊκή συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση επικεντρώθηκε η πενταμερής σύνοδος που έγινε στο Βερολίνο αργά το βράδυ της Δευτέρας με τη συμμετοχή της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία η εντατική προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας. Επίσης αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τους «Financial Times», σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να διαμορφωθεί ένα τελεσίγραφο αλλά ένα περίγραμμα όπου θα περιγράφονται οι βασικές θέσεις των δανειστών. Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε ένα τεχνικό κείμενο που είχε ετοιμαστεί από την Κομισιόν.
Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για να επιτευχθεί συμφωνία
Δημοσίευση: Τρί, 02/06/2015 - 08:38
Να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» ζήτησε εκ νέου η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εκφράζοντας ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει μία ενδεχόμενη ελληνική χρεωκοπία.
Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ζήτησε «όλα τα μέρη να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους όσο το δυνατόν συντομότερο. Έτσι θα αποτρέψουν να εισέλθει στις διεθνείς αγορές κάποια αβεβαιότητα και αστάθεια».
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις που θα έχει στις ΗΠΑ μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες.
Όπως είπε, λειτουργούμε σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. «Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Τζος Έρνεστ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη και προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.