Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ: Από κούπες και χωρίς κουπιά ‒ Πού πα' ρε καραμήτσο!

Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιούλη ανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας
Δημοσίευση: Σάβ, 27/06/2015 - 01:21
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 27/06/2015 - 01:33
Δημοψήφισμα με το δίλημμα «ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών» προωθεί η κυβέρνηση την Κυριακή 5 Ιούλη, σύμφωνα με διάγγελμα που έκανε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με το διάγγελμα, σήμερα Σάββατο θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να επικυρώσει την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Στο διάγγελμά του, ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και στη συνέχεια τα κυβερνητικά στελέχη, έδωσαν την εντύπωση ότι καλούν σε «όχι» στο δημοψήφισμα.
Του διαγγέλματος είχε προηγηθεί το βράδυ της Παρασκευής έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των «θεσμών» ενόψει και της συζήτησης στο Γιούρογκρουπ που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 15.00 του Σαββάτου.
Φτου, ρε πούστη μου!
Αργά το βράδυ, η συνεδρίαση μετατράπηκε σε Υπουργικό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή και των αναπληρωτών υπουργών. Όπως είπε στο διάγγελμά του ο Αλ. Τσίπρας, πριν προχωρήσει στο διάγγελμα είχε ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Φ. Ολάντ, καθώς και τον διοικητή της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, ενώ ενημέρωσε ότι το Σάββατο θα αποστείλει επιστολή με την οποία θα ζητάει την ολιγοήμερη παράταση της υπάρχουσας συμφωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθούν με τον Μ. Ντράγκι, προκειμένου να εξασφαλιστεί η παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.