Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Δήμος Πετρούπολης: Ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία μας στην ΤτΕ ‒ Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη νέα ΠΝΠ της Κυβέρνησης ‒ Τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα (VIDEO)

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Πετρούπολης στην ΤτΕ
Δημοσίευση: Τετ, 22/04/2015 - 14:26
Ομόφωνη απόφαση καταδίκης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης από το δημοτικό συμβούλιο Πετρούπολης που συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη 21 Απρίλη και αποφάσισε να μη δώσει ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
Αναλυτικά, το δελτίο τύπου:
Στις 21 Απρίλη συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Πετρούπολης, με θέμα την «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων».
Ήδη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα της Τρίτης 21/4, περιόδευσαν σε όλους τους χώρους του Δήμου, αλλά και σε εργασιακούς χώρους της πόλης, με σκοπό να ενημερώσουν
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης
Δημοσίευση: Τετ, 22/04/2015 - 12:27
Τελευταία Ενημέρωση: Τετ, 22/04/2015 - 12:50
Σε δήλωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, αναφέρει: 
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στα διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ συνεχίζει τη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με αποφάσεις των διοικήσεών τους.
Είναι η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σε ένα μήνα, συνεχίζοντας τις απαράδεκτες και αυταρχικές διαδικασίες που προηγούμενα κατήγγειλε».
Βλέπε και από Μποτίλια: 
τον πετρουπολιώτικο λαό για τις εξελίξεις και να τον καλέσουν σε ξεσηκωμό, ενώ όλο το πρωί τα μεγάφωνα του Δήμου ανακοίνωναν την καταγγελία της Διοίκησης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση καταδίκης της συγκεκριμένης ΠΝΠ, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, δήλωσε ότι με εντολή του στην Οικονομική Υπηρεσία, δεν θα δοθεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του Δήμου στην ΤτΕ, προκειμένου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ικανοποιήσει τα αιτήματα της Τρόικας.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν παρούσα αντιπροσωπεία του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, το οποίο στην τοποθέτησή του έκρινε θετική την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, και με τη σειρά του κατήγγειλε τη στάση και την πολιτική της κυβέρνησης.
Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος τόνισε ότι η συγκυβέρνηση έχει δείξει δείγματα γραφής για το ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί, και ότι τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι για όλους, αφού από τη μία η κυβέρνηση υφαρπάζει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις παροχές προς τη λαϊκή οικογένεια, και ταυτόχρονα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φοροαπαλλάσσει τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Κάλεσε όλους τους φορείς της πόλης να στηρίξουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να δείξουν ανυπακοή και απειθαρχία στην κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, και να αγωνιστούν προκειμένου να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί, και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.
Τοποθέτηση του Γ. Γκιόκα για την ΕΡΤ και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (VIDEO)



Η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα

Δημοσίευση: Τετ, 22/04/2015 - 15:55
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το νομοσχέδιο που αφορά την ΕΡΤ, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
«Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ, η οποία καταργήθηκε με ΠΝΠ και στη βάση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που εκδόθηκε με βάση την ΠΝΠ. Κατά συνέπεια, η δική μας θέση που αναδείξαμε και για το οποίο θα καταθέσουμε και σχετική τροπολογία είναι: Πραγματική αναβίωση της ΕΡΤ σημαίνει κατάργηση όλου αυτού του νομοθετικού πλαισίου που οδήγησε στην κατάργησή της. Και αντί να κάνει αυτό η κυβέρνηση, να προβαίνει στη κατάργηση αυτών των πράξεων, δίνει άλλοθι και κάλυψη σε αυτές τις πρακτικές και αυτές τις μεθοδεύσεις και δίνει το δικαίωμα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερασπίζονται αυτές τις πρακτικές. Και αυτό το κάνει η κυβέρνηση, το πετυχαίνει και με την πολιτική της στο ζήτημα της ΕΡΤ, που δεν καταργεί το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο και με τη συνολικότερη πολιτική της, που με ΠΝΠ -με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κατάγγελνε- οδηγεί σε παράλυση, οδηγεί σε αδιέξοδο δημόσιους φορείς όπως ήταν και η ΕΡΤ, οργανισμούς, δήμους, περιφέρειες, σχολεία, πανεπιστήμια και πάει λέγοντας, οδηγεί σε αδιέξοδο τους εργαζόμενους σε αυτούς τους φορείς, το λαό μας, που εξαρτά μία σειρά ανάγκες του από τη λειτουργία αυτών των δημόσιων φορέων. Και όλα αυτά για να πληρώνονται οι δόσεις, να εξυπηρετούνται οι απαιτήσεις των δανειστών, να εξυπηρετείται ένα χρέος που κατά τα άλλα θα κουρευόταν, και το οποίο φυσικά δεν δημιούργησε ο ελληνικός λαός και δεν πρέπει να κάνει καμία θυσία προκειμένου το χρέος να αποπληρωθεί.
Και επειδή ακούσαμε και στην προηγούμενη Επιτροπή και σήμερα για απαίτηση της κοινωνίας να ανοίξει η ΕΡΤ, για την αλληλεγγύη που πολύ σωστά έδειξε ο ελληνικός λαός στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, θέλω να πω ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να διαβάζεται μονομερώς ή αλά καρτ. Απαίτηση της κοινωνίας είναι να μην παραλύσουν δήμοι, περιφέρειες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια. Απέναντι σε αυτούς τους εργαζόμενους ή σε όλους αυτούς που θα βρεθούν ξεκρέμαστοι από την παράλυση των δημόσιων αυτών φορέων, ποια είναι η αλληλεγγύη από τη δική σας τη μεριά; Πώς ανταποκρίνεστε στην απαίτηση της κοινωνίας που λέει ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η ΠΝΟ; Γιατί η αλληλεγγύη δεν είναι καλή μόνο όταν τη δεχόμαστε, η αλληλεγγύη είναι καλή και όταν πρέπει να τη δείχνουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Εδώ τελικά αυτό που ισχύει είναι "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις".
Όσον αφορά το νομοσχέδιο. Πρέπει στο τμήμα που αφορά την επαναπρόσληψη προσωπικού, εκεί που λέει στην εισηγητική έκθεση, εκεί που λέει ότι το τελικό σύνολο ανέρχεται περίπου σε 1.550 άτομα, εξαιρώντας τους 652 που εργάζονται στην ειδική διαχείριση, πρέπει να γίνει νομοτεχνική βελτίωση και λέει ότι ανέρχεται σε 2.305 άτομα. Βεβαίως, το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος αφορά τους 1.550, αλλά πρέπει να υπάρχει τέτοια αναφορά.
Όσον αφορά το άρθρο 1, η παράγραφος 4 πρέπει να γίνει ότι η ΕΡΤ πρέπει να περιλαμβάνει πανελλαδικούς περιφερειακούς σταθμούς κλπ., όμως πρέπει να μπει ως διατύπωση ότι η ΕΡΤ ΑΕ επανέρχεται στις λειτουργίες που είχε στις 11.6.2013. Να υπάρχει δέσμευση ρητή μέσα στο νομοσχέδιο για να το κατοχυρώνει. Γιατί οι αναφορές που έγιναν στις προηγούμενες συνεδριάσεις για συνέργειες και συμπράξεις κλπ. αφήνει ανοιχτό το δρόμο να υπάρξουν συγχωνεύσεις τέτοιων δομών που τελικά θα οδηγήσουν στο να μην ανοίξει η ΕΡΤ με τις δομές που είχε.
Φυσικά θεωρούμε προβληματική την ένταξη στο καθεστώς των ΔΕΚΟ. Είχε ήδη δημιουργήσει η ένταξη της ΕΡΤ στο καθεστώς των ΔΕΚΟ μία σειρά ζητήματα όπως οι υπερωρίες, τα νυχτερινά κ.ά. που ακόμα τα διεκδικούν οι εργαζόμενοι και δεν τα έχουν πληρωθεί.
Για το άρθρο 5 θεωρούμε ότι το κομμάτι που αναφέρει ότι με ΚΥΑ του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να εξαιρούνται από την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους ευπαθείς ομάδες κλπ., όχι με ΚΥΑ, αλλά να μπει στο νόμο ότι εξαιρούνται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όχι στο μέλλον, τώρα, με βάση μια σειρά κριτήρια.
Τα άρθρα από 6 ως 10 τα απορρίπτουμε γιατί είναι τα άρθρα που κατοχυρώνουν τον ασφυκτικό έλεγχο της ΕΡΤ από την εκάστοτε κυβέρνηση».
Σε σχέση με το άρθρο 12 το οποίο προέβλεπε αρχικά ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει το 25% του προϋπολογισμού της ΕΡΤ το «κόστος των έργων» που ανατίθεται σε «ανεξάρτητα φυσικά ή νομικά πρόσωπα», ποσοστό που ο υπουργός ανακοίνωσε ότι με νομοθετική βελτίωση καταργείται, ο Γ. Γκιόκας ανέφερε: «Η βελτίωση το βελτιώνει λίγο το άρθρο και το χειροτερεύει πολύ. Η βελτίωση αφορά ότι διευκρινίζεται πως μιλάμε για τη ραδιοτηλεοπτική παραγωγή και δεν μιλάμε για μια σειρά άλλες δραστηριότητες της ΕΡΤ, το οποίο είναι σωστό -ήταν και δική μας θέση. Βεβαίως, η κατάργηση του 25% ανοίγει ένα τεράστιο περιθώριο να υπάρξει πλήρης ασυδοσία με εξωτερικές μεικτές παραγωγές και πάει λέγοντας. Και το γεγονός ότι αυτό μπαίνει σε συνδυασμό με τους εταιρικούς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και οδηγεί στην εκτίμηση ότι πάλι το μάρμαρο θα το πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Γιατί οι εξωτερικές παραγωγές και όλες αυτές οι συμπράξεις που είναι εμπορική δραστηριότητα -και φυσικά υπάρχει και το στοιχείο του κέρδους- δεν θα κάνει σύμπραξη η ΕΡΤ με κάποιον και αυτός ο κάποιος δεν θα κερδίσει, θα το κάνει για να κερδίσει. Από αυτή την άποψη δεν συμφωνούμε με την αλλαγή που έγινε, εκτός από το κομμάτι που αφορά το ραδιοτηλεοπτικό έργο.
Υπάρχουν τα άρθρα 13, αλλά και 14 παρ. 7 που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ. Είχαμε ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση να υπάρχει μία έκθεση από την πλευρά του υπουργείου, της κυβέρνησης, ποια είναι η κατάσταση σήμερα με τα περιουσιακά στοιχεία που είχε η ΕΡΤ όταν έκλεισε. Άλλα πήγαν στο Δημόσιο και έμειναν, άλλα πήγαν στη ΝΕΡΙΤ, ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση και τι θα γίνει με αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Το λέμε γιατί υπάρχει ένα θολό τοπίο που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες παρενέργειες. Όπως π.χ., η ΕΡΤ αναγνωρίζεται ως πάροχος δικτύου στην ψηφιακή πλατφόρμα. Αυτή τη στιγμή όταν ανοίξει η ΕΡΤ θα είναι εξαρτημένη από την Digea, ναι ή όχι. Είναι ένα ερώτημα. Έχει τις δομές να ανταποκριθεί η ΕΡΤ αυτή τη στιγμή σε παροχή τέτοιου σήματος χωρίς να εξαρτάται από την Digea; Όπως εξαρτώνται πολλοί μικροί σταθμοί στην περιφέρεια και οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να κλείσουν επειδή δεν μπορούν να σηκώσουν το υψηλό κόστος συνδρομής στην Digea και επί της ουσίας οδηγούμαστε να υπάρχει συγκέντρωση και συγκεντροποίηση στο χώρο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και στην κυριαρχία μερικών μεγαλομετόχων και μεγαλοκαναλαρχών. Είναι ένα ερώτημα που συνδέεται με την περιουσιακή κατάσταση της ΕΡΤ.
Να πούμε επί της αρχής ότι είμαστε -το είχαμε πει και την προηγούμενη φορά - ανάμεσα στο παρών και το κατά. Το παρών, μόνο για το λόγο γιατί υπάρχει αποκατάσταση -έστω και αυτή η λειψή- των εργαζομένων, όμως με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν σαφείς απαντήσεις στα θέματα που θέσαμε και νομοθετικές βελτιώσεις που δεν θα αφήνουν ζητήματα ανοιχτά.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα άρθρα, με εξαίρεση το άρθρο για τους εργαζόμενους, τα καταψηφίζουμε».
Εσωτερικός δανεισμός η ΠΝΠ, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας
Μιλώντας στην Επιτροπή για το νομοσχέδιο που αφορά την ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σημείωσε ότι «η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προφανώς δεν είναι μια εύκολη επιλογή και δεν έγινε με χαρά. Δεν προκύπτει όμως η διάλυση νοσοκομείων, δήμων κλπ. Πρόκειται περί εσωτερικού δανεισμού». Επιχείρησε να δικαιολογήσει την κυβερνητική επιλογή, λέγοντας πως «η διαπραγμάτευση έχει δυσκολίες. Οι δανειστές έχουν κομίσει κάποια ζητήματα τα οποία δεν γίνονται δεκτά μέχρι στιγμής και δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.