Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΠΑΜΕ και USB: Φονιάδες - Ληστές - Υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές ‒ Συλλαλητήρια σε Ελλάδα και Ιταλία για πρόσφυγες και μετανάστες την Πέμπτη 23 Απρίλη ‒ Κουτσούμπας: Επικοινωνίαμε με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλο

ΠΑΜΕ και USB: Συλλαλητήρια σε Ελλάδα και Ιταλία για πρόσφυγες και μετανάστες την Πέμπτη 23 Απρίλη
Σε Αθήνα και Ρώμη
Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 15:49
Συλλαλητήρια την Πέμπτη 23 Απρίλη σε Ελλάδα και Ιταλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, εξαγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και η USB Iταλίας.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί από το ΠΑΜΕ για τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά θα γίνει πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Στη Ρώμη το συλλαλητήριο θα γίνει στο Κοινοβούλιο.
Στην κοινή τους ανακοίνωση επισημαίνουν

«Πνίγουν τους λαούς στη Μεσόγειο. Φονιάδες - Ληστές - Υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές.
Εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία εικοσιτετράωρα έρχονται να προστεθούν στους χιλιάδες μετανάστες που βρήκαν τραγικό θάνατο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά. Ο ιμπεριαλισμός έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο ψυχών.
Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ιταλίας που στηρίζουν τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία.
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τα πετρέλαια, τους δρόμους των αγωγών και των αγορών, τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα, όσοι γλιτώσουν ζουν κυνηγημένοι από την καταστολή, την άγρια εκμετάλλευση των αφεντικών, το μαχαίρι του φασίστα. Υποκριτικά πραγματοποιούν Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν:
  • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται και σε αυτές που ετοιμάζονται.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην παρασυρθεί από τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών.
  • Απειθαρχία στο Δουβλίνο και τη Σένγκεν που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών", εγκλωβίζοντας ανθρώπους.
  • Άσυλο στους πρόσφυγες και ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς».

Τηλεφωνική επικοινωνία του Δ. Κουτσούμπα με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων - Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλο
Δημοσίευση: Τρί, 21/04/2015 - 13:39
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ σχετικά με τις τραγικές πλέον διαστάσεις που παίρνουν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών, τα οποία φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας, ζητώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις, η οικονομική κρίση και η πολιτική των κυβερνήσεων ευθύνονται για το γεγονός ότι χιλιάδες κατατρεγμένοι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και το θάνατο, κατακλύζοντας τις ακτές της Ελλάδας και άλλων χωρών της Μεσογείου. Τόνισε τη θέση του ΚΚΕ για την ανάγκη απειθαρχίας στον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συνθήκη Σένγκεν, που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, όπως και την ανάγκη να μη συμμετέχουν ελληνικά στρατεύματα σε επεμβάσεις και αποστολές. Επεσήμανε την ανάγκη να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας, στελεχωμένοι με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη γρήγορη και δίκαιη απονομή ασύλου στους πρόσφυγες, καθώς και για τη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να φτάσουν στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους.
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλος, ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προτάσεις που κατέθεσε ο ίδιος στο έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών της ΕΕ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής την προσεχή Πέμπτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.