Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Βαλαβάνειος νόμος Μπόμπολα για να πληρώσουν και αυτοί που δεν έχουν ‒ Γειά σου, MEGAλη Ενάντια! (VIDEO)



Πλήρωσε 1,9 εκατ. ο Λ. Μπόμπολας και αφέθηκε ελεύθερος
του Κωνσταντίνου Γεώργιζα |
22 Απρ. 15 (13:34) | upd: 22 Απρ. 15 (17:42)
Σε καταβολή 1,9 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΚΤΩΡ Λεωνίδας Μπόμπολας προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη (σ. Μπ.: το πρωί έκαναν λόγο για 2,0 εκ.) σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το ποσό αυτό αφορά τον καταλογισμό που έγινε για το ποσό που εντοπίστηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τραπεζικό του λογαριασμό στην HSBC Γενεύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργος Καλούδης και Χρήστος Τζούρας επισήμαναν στον επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη το πρωί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τη σοβαρότητα των αδικημάτων που θα αντιμετωπίσει σε περίπτωση που αρνηθεί να πληρώσει και ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη.
Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια μικτή προθεσμία στον επιχειρηματία και ήδη το ποσό βρίσκεται στα δημόσια ταμεία. Ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος, θα συνεχιστεί η προανάκριση η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.
Ο κ. Μπόμπολας έκανε χρήση του νόμου Βαλαβάνη (4321/15 άρθρα 1 και 4) καταβάλλοντας το ποσό του φόρου χωρίς τις προσαυξήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός φόρος που κλήθηκε να πληρώσει ο Λεωνίδας Μπόμπολας με τις προσαυξήσεις ξεπερνούσε τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Η διαδικασία ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου όταν οι αρχές τον κάλεσαν και του γνωστοποίησαν το φόρο του 1.866.000 ευρώ και τις προσαυξήσεις που ανέβαζαν το ποσό στα 4,1 εκατ. ευρώ. Τότε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΚΤΩΡ αρνήθηκε να πληρώσει και προέβαλε ενστάσεις.

Το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου στη συνέχεια ζήτησε σε συγκεκριμένη ημερομηνία την πληρωμή του κυρίου φόρου και των προσαυξήσεων και όταν δεν πληρώθηκε υπέβαλε μήνυση για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος διαβίβασαν τη μήνυση στην εισαγγελία πρωτοδικών ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του επιχειρηματία.
Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο επιχειρηματίας

«Με πρωτοβουλία μου επικοινώνησα σήμερα με τις αρμόδιες Αρχές της Δικαιοσύνης για διευθέτηση υπόθεσης φορολογικής φύσης.

Η υπόθεση ήδη αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, μετά την οριστική διοικητική επίλυσή της.

Ο,τιδήποτε άλλο αναφέρεται δεν ευσταθεί.
Λεωνίδας Μπόμπολας, επιχειρηματίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.