Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τραγωδία σε παλιό εργοστάσιο της Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου: Νεκρός, πολυεγκαυματίες και εγκλωβισμένοι από έκρηξη σε εργοστάσιο ‒ Πόσοι, ποιοι, πώς και γιατί δούλευαν στο παλιό εργοστάσιο??

Βόλος: Νεκρός, πολυεγκαυματίες και εγκλωβισμένοι από έκρηξη σε εργοστάσιο

23 Απρ. 15 (13:59) | upd: 23 Απρ. 15 (14:11)
Τουλάχιστον ένας νεκρός, τρεις πολυεγκαυματίες και πληροφορίες και για άλλους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι είναι ο τραγικός απολογισμός, δυστυχήματος που έγινε σήμερα το μεσημέρι, σε παλιό εργοστάσιο, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή, μετά από έκρηξη και μεγάλη φωτιά, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών.
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Β΄ΒΙ.ΠΕ., στην οποία συνδράμουν, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το Νοσοκομείο Βόλου, για να υποδεχτεί τους τραυματίες.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παλιό εργοστάσιο, σημειώθηκε έκρηξη (πιθανόν σε δεξαμενή αζώτου) και ξέσπασε μεγάλης έκτασης πυρκαγιά, ενώ επί τόπου πήγε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δημ. Καντόλα και δημοτικούς συμβούλους, για να δουν την κατάσταση που επικρατεί.
Όπως αναφέρουν μάρτυρες, ένας άνθρωπος βγήκε καιγόμενος από το φλεγόμενο παλιό εργοστάσιο και έπεσε νεκρός, ενώ οι πυροσβέστες ανέσυραν άλλους δύο ή τρεις πολυτραυματίες.

Επειδή οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο κτίριο, οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ η φωτιά την ώρα αυτή τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Σημειώνεται ότι εξαιτίας της έκρηξης και της μεγάλης φωτιάς που ακολούθησε, ένα σύννεφο μαύρου καπνού, έχει φτάσει μέχρι το κέντρο του Βόλου.
Πηγή - Φωτογραφία: magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.