Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΠΑΜΕ: Μεγάλη συγκέντρωση - παρέμβαση Συνδικάτων και φορέων στο υπουργείο Εργασίας για την ανεργία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαζική παρέμβαση Συνδικάτων και φορέων στο υπουργείο Εργασίας για την ανεργία (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Δημοσίευση: Πέμ, 19/03/2015 - 18:10
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 19/03/2015 - 20:32
Μαζική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας για το ζήτημα της ανεργίας πραγματοποίησαν τα Συνδικάτα Αττικής, Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου, Επεξεργασίας Ξύλου, Ηλεκτροτεχνιτών και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτων του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ κάλεσμα μαζικής συμμετοχής είχαν απευθύνει η ΟΓΕ, οι Επιτροπές Ανέργων και οι Λαϊκές Επιτροπές Καλλιθέας και Ηλιούπολης και η Επιτροπή Ανέργων ΑμεΑ.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.
Αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Π. Σκουρλέτη, ο οποίος δήλωσε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να δεσμευθεί για κανένα από τα αιτήματα που κατέθεσαν τα συνδικάτα στο υπόμνημά τους.
Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Ν. Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού, σημείωσε ότι «η αξιοπρέπειά μας, στην οποία τόσο πολύ αναφέρεται η κυβέρνηση, δεν μπορεί να μπει στην κατσαρόλα του άνεργου ούτε στο γκισέ της τράπεζας και της εφορίας».
«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα από εκεί που τον ξεκινήσαμε, από τους χώρους δουλειάς» υπογράμμισε ο Ν. Παπαγεωργίου και κάλεσε συνδικάτα και Επιτροπές Ανέργων να προετοιμαστούν για σκληρό αγώνα. 
Τα Συνδικάτα υπογραμμίζουν ότι το ζήτημα της ανεργίας είναι σύμφυτο με τον καπιταλισμό και ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων.
Απαιτούν:
Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Έκτακτο βοήθημα το Πάσχα για όλους τους ανέργους.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.
902


Πρωτοβουλίες από σωματεία και σε άλλες πόλεις


 
Από παλιότερη παρέμβαση για τους ανέργους
Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διεκδικούν συνδικάτα της Αττικής με την παρέμβαση που οργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).
 
Η παρέμβαση οργανώνεται από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Τροφίμων - Ποτών και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Κάλεσμα στην κινητοποίηση έχουν απευθύνει η Επιτροπή Ανέργων ΑμεΑ, η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.
 Την ίδια μέρα, συνέντευξη Τύπου, όπου θα παρουσιάσουν τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας των ανέργων και για άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα δώσουν η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και τα προεδρεία των κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Ζάκυνθο.

Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος).

Επίσης:
  • Στη Λαμία, κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ οργανώνει την Πέμπτη, στις 11 π.μ., το Σωματείο Οικοδόμων.
  • Παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας για τα προβλήματα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία θα κάνουν σήμερα, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο των Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».
  • Συγκέντρωση ανέργων και απλήρωτων οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ΕΚΛ. Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ.
Σε θέση μάχης οι οικοδόμοι

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους πραγματοποίησαν χτες το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, μαζί με εργαζόμενους στις κατασκευές, απαιτώντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για τους άνεργους και τις οικογένειές τους. Μαζί με τους εργαζόμενους στις κατασκευές διαδήλωσαν και οι απεργοί της «Coca Cola» που από τον Οκτώβρη του 2013 παλεύουν για την ανάκληση των απολύσεων και την παραγωγική επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Το συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος και στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 22/3 στις 10 π.μ., στην αίθουσα του 1ου ορόφου του ΕΚΘ.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δράσεις αλληλεγγύης προς άνεργους οικοδόμους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα, σχεδιάζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας. Το επόμενο διάστημα, το Συνδικάτο θα πάρει πρωτοβουλίες για να καταγράψει τις ανάγκες των μελών του.

Καλεί τους οικοδόμους να περνούν καθημερινά απ' τα γραφεία του για να δηλώνουν τα προβλήματά τους που αφορούν σε στέγαση - σίτιση - υγεία - παιδεία κ.ά.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 18/3/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.