Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Ο λαός θα ξαναπληρώσει την ίδια πολιτική ‒ Οι υποσχέσεις για αλλαγή δεν δίνονται στον λαό ‒ Ανάκτηση απωλειών μόνο σε ρήξη με την ΕΕ


ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ
Δημοσίευση: Τρί, 24/03/2015 - 13:49
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 24/03/2015 - 13:54
Σε ανακοίνωση για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει για το θετικό έργο που έχει γίνει στο παρελθόν και για την ανάγκη συνέχισης της δημοσιονομικής προσαρμογής και προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ο λαός μπορεί να καταλάβει ότι ο ίδιος θα πληρώσει ξανά το λογαριασμό της ίδιας πολιτικής. Στο κρίσιμο αυτό ζήτημα η ελληνική κυβέρνηση «συναντιέται» τόσο με τη γερμανική όσο και με τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ.
Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, για αλλαγή στο μείγμα πολιτικής με νέα ισοδύναμα μέτρα, δε δίνονται προς το λαό και τους εργαζόμενους, αλλά προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Άλλωστε, οι ιδιωτικοποιήσεις, η συνέχιση της επίθεσης στο λαϊκό εισόδημα, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η εξοικονόμηση κρατικών πόρων, που θα δοθούν για τη στήριξη των επενδύσεων, είναι μέτρα που ζητά το ίδιο το κεφάλαιο για να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, για να υπάρξει καπιταλιστική ανάκαμψη.
Οι αναφορές στη Siemens και τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, που όπως είπε ο πρωθυπουργός έχουν περισσότερο ηθική και όχι υλική αξία, είναι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα αυτής της σκληρής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πραγματικότητας.
Και αυτό το επεισόδιο στο σίριαλ της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης – ΕΕ – θεσμών, αποδεικνύει ότι χωρίς σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ και το δρόμο ανάπτυξης υπέρ του κεφαλαίου, δε μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση του λαού, ανάκτηση των μεγάλων απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.