Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ιμπεριαλιστική «διπλωματία» στο Μπανγκί με την ΕΕ και συνεκπαίδευση εντός με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνεχίζεται η στρατιωτική παρουσία και δράση της ΕΕ


Συνεχίζεται η στρατιωτική παρουσία και δράση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) μετά τη λήξη, υποτίθεται, της στρατιωτικής επιχείρησης EUFOR RCA, που περιελάμβανε ανάπτυξη σημαντικής στρατιωτικής δύναμης επί εδάφους και συντονίστηκε από το στρατηγείο της ΕΕ στη Λάρισα.
Δομή που μετά χαράς παραχώρησε η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (παραχώρηση που συνεχίστηκε «κανονικά» και επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».
Το τελευταίο διάστημα τα στρατιωτικά αποσπάσματα της ΕΕ που τους προηγούμενες μήνες, στο πλαίσιο της EUFOR RCA, είχαν αναπτυχθεί στην πρωτεύουσα της ΚΑΔ, Μπανγκί (με την επίκληση εμφύλιων σπαραγμών που το προηγούμενο διάστημα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαύλισαν), αποσύρονται πίσω στις χώρες τους.
Ωστόσο, τα ανώτατα ευρωενωσιακά όργανα (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κομισιόν) αποφάσισαν (σε αντικατάσταση της EUFOR RCA και προς παγίωση της ευρωενωσιακής στρατιωτικής παρουσίας σε μια χώρα με κρίσιμη γεωστρατηγική θέση και πλούσια σε ορυκτά) τη σύσταση και αποστολή στην ΚΑΔ ευρωενωσιακής «Στρατιωτικής Συμβουλευτικής Αποστολής» (EU Military Advisory Mission in the Central African Republic, EUMAM RCA).
Επισήμως, «σκοπός της είναι να υποστηρίξει τις αρχές της ΚΑΔ στην προετοιμασία μιας μεταρρύθμισης του τομέα της ασφάλειας, ιδίως σε σχέση με τη διαχείριση των Ενόπλων Δυνάμεων της ΚΑΔ (FACA). Η νέα αποστολή θα ακολουθήσει τη στρατιωτική επιχείρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην ΚΑΔ (EUFOR RCA), η οποία συμβάλλει στην ασφάλεια στην πρωτεύουσα Μπανγκί μέχρι τις 15 Μαρτίου 2015».
Οπως δήλωσε άλλωστε η Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Ασφάλειας,
«η EUMAM θα παρέχει συμβουλές για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται ώστε να γίνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις ένας πιο πολυεθνικός, επαγγελματικός και δημοκρατικός στρατός».
Η αποστολή της EUMAM RCA θα διαρκέσει 12 μήνες, αρχίζοντας από τη στιγμή της επίτευξης πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας των 60 «εμπειρογνωμόνων» της ΕΕ που αναμένεται να αναπτυχθούν στην ΚΑΔ υπό τις διαταγές Γάλλου ταξιάρχου.
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Νέα συνεκπαίδευση με Αμερικανούς
Αλλη μια συνεκπαίδευση με δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ξεκινά αύριο στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, από τις πολλές που γίνονται και επί συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, από 18 έως 27 Μάρτη προγραμματίζεται συνεκπαίδευση της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ) με την 67th Special Operations Squadron (SOS) των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Mildenhall, στη Βρετανία.
Επισήμως, σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - 17/3/2015

Ετικέτες: Μπανγκί (30), Αφρική (45)

Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.